Eksterne finanseringskilder

Eksternfinansiering bidrar til økt forskningsaktivitet og -kvalitet ved Høgskolen i Innlandet. Her finner du informasjon om de mest aktuelle kildene. 

Horisont Europa

Horisont Europa er EUs rammeprogram for forskning og innovasjon (2021-2027). Målsetningen er å styrke Europas innovasjonskapasitet og konkurransekraft, skape flere arbeidsplasser, bekjempe klimautfordringer og bidra til å nå FNs bærekraftsmål.

Programmet kan deles inn i tre deler, såkalte søyler:

  1. Fremragende forskning

    Finansering til banebrytende og nysgjerrighetsdrevet forskning. Her finnes muligheter til nettverkssamarbeid og utvekslingsordninger gjennom stipendieordningen Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA). Det europeiske forskningsrådet (ERC) skal fremme høykvalitetsforskning ved å finansiere de beste forskerne og de beste ideene. Aktuelle utlysninger publiseres i EUs søknadsportal.

  2.  Globale utfordringer og konkurransedyktig næringsliv

    Finansiering av store og komplekse samarbeidsprosjekter der næringsliv, offentlige aktører og akademia går sammen om å løse samfunnsutfordringer og øke verdiskapingen. Forsknings- og innovasjonsaktivitetene vil bli gjennomført innenfor og på tvers av seks klynger:

  3. Innovativt Europa

Målet er å finansiere banebrytende eller innovative prosjekter med potensial til å skape nye markeder. Følg med på utlysninger i EUs søknadsportal.

Samfunnsoppdrag

I Horisont Europa-sammenheng er missions, eller samfunnsoppdrag, et virkemiddel for å løse store samfunnsutfordringer. Gjennom klare, tidsavgrensede og målrettede tematisk oppdrag ønsker man å sette politisk dagsorden og skape folkelig engasjement for samfunnsoppdragene. Følg med på EU kommisjonens nettside om missions.

 

Kreativt Europa

Kreativt Europa (2021-2027) er EUs støtteprogram for den kulturelle og kreative sektoren. De to hovedpunktene i programmet er å:

  1. bevare, utvikle og promotere europeisk kultur, språklig mangfold og kulturarv
  2. øke kultursektorens konkurransedyktighet og økonomiske potensiale, spesielt innen det audiovisuelle.

Programmet hviler på tre pilarer: kultur, media og tverrgående samarbeid.

Norges forskningsråd

Forskningsrådet tilbyr ulike søknadstyper som bidrar til å bygge fremragende forskningsmiljøer. Det gis også støtte til forskningsbasert innovasjon i næringsliv og offentlig sektor.

Følg med på aktuelle utlysninger, disse publiseres fortløpende og låses seks uker før søknadsfristen.

Beskrivelse av Forskningsrådets søknadstyper finner du her.

Sett deg inn i porteføljeplaner, disse beskriver investeringsmål, tiltak og forventede virkninger og samfunnseffekter av investeringene.

Meld deg på nyhetsbrev fra Forskningsrådet og få med deg siste nytt!

Interreg

Interreg er EUs program for å fremme sosial og økonomisk integrasjon over landegrensene gjennom regionalt samarbeid. Du finner informasjon om programmets målsettinger og muligheter på den norske nettsiden for programmet.

Senter for grunnforskning (CAS)

Senter for grunnforskning (CAS) tar nå imot søknader fra fast ansatte i vitenskapelige stillinger ved samarbeidsinstitusjoner til ‘CAS Research Grant’ 2025/2026.   

HINN er samarbeidspartner i CAS og dette er et unikt tilbud for HINNs forskere. De som får innvilget søknaden får danne og lede et forskningsprosjekt og en forskningsgruppe i et helt akademisk år ved CAS i Oslo.

Utlysningen ligger her: The Centre for Advanced Study (CAS) .  

Søknadsfristen er 18. oktober 2023.

Kontakt

Planlegger du å søke eksterne midler? Ta kontakt med forskningsstøtte så tidlig som mulig - så får du hjelp til å finne frem til utlysninger og til arbeidet med prosjektutvikling.

Sist endret 11. juni 2024 13:35