NABU-konferansen 2023

Bli med på årets Nasjonalt Forskernettverk for Bærekraft og Utdanning (NABU) konferansen 2023 som finner sted ved NTNU i Trondheim i oktober 2023.

Tverrfaglighet i lærerutdanningene og samiske perspektiver

Årets nettverkskonferanse har NTNU i Trondheim som vertskap. Denne gangen setter vi søkelys på tverrfaglighet i lærerutdanningene, og hvilken plass samiske perspektiver kan ha i en bærekraftsammenheng. Hovedforedragene er ved Ragnhild Lyngved Staberg, førsteamanuensis i naturfag ved NTNU, og Torjer A. Olsen, professor i urfolksstudier ved Senter for samiske studier, UiT, Norges arktiske universitet. Øvrig program vil det være en blanding av parallellsesjoner og symposier basert på innsendte bidrag, og konferansen avsluttes med en panelsamtale.

Torsdag er det et bredt perspektiv på bærekraft og lærerutdanning der vi oppfordrer til bidrag som tematiserer den tverrfaglige bærekraftsdidaktikken. Fredag gir vi urfolksperspektiver særlig oppmerksomhet, med en åpenhet for å presentere også annen pågående forskning og utviklingsarbeid innenfor bærekraft og utdanning. Vi håper at konferansen vil gi en god arena for samarbeid på tvers av fag og institusjoner.

Arrangør

NABU
Emneord: NABU, bærekraft, samiske perspektiver
Publisert 20. juni 2023 13:45 - Sist endret 25. apr. 2024 14:24