Velkommen til Fadderuka 2022

Fadderuka starter onsdag 17. august kl. 14:00, og fadderlederne gleder seg til å ta imot nye studenter.

Bilde av fadderlederne på campus

Fadderleder Vegard Knausgård og faddernestleder Eloisa Michaelsen gleder seg til å ta imot nye studenter til Fadderuka.

 - I år har vi veldig mange artige og forskjellige aktiviteter i Fadderuka, og her er det helt sikkert noe som passer for alle, forteller fadderleder Vegard Knausgård og faddernestleder Eloisa Michaelsen. – Vi skal blant annet ha Amazing race, konsert, karaoke, aktivitetsdag og stranddag så her blir det mye moro man kan være med på.

Hvorfor skal man bli med på Fadderuka?

 - Man skal bli med på Fadderuka fordi det er fryktelig artig og morsomt å være med, samtidig som det er med på å bygge ut det sosiale nettverket du kommer til å ha. For å bli med trenger du ikke å melde deg på. Vi kommer inn på onsdagen etter undervisningen er avsluttet og henter alle som vil være med. Da får dere også møte fadderne deres, forklarer Vegard og Eloisa.

Inkluderende opplegg

- En ting vi er veldig opptatt av er at Fadderuka skal være inkluderende. Så uansett om du er glad i sport, feste litt, eller om du bare vil være med og henge så er det alltid noe for deg. Du blir kjent med folk, med byen, med høgskolen og du får et godt klassefellesskap, sier Eloisa.

- Mange tror kanskje at Fadderuka er en forlengelse av russetida, men sånn er det altså ikke. Vi har blant annet arrangementer som er helt alkoholfrie, og vi har fokus på at det ikke skal være noe drikkepress i det hele tatt. Så hvis du ikke er glad i det så går det helt fint. Det er noe som passer for alle, og vi tilrettelegger for alle. Vi har også edru faddergrupper i tillegg og har en del faddere som kommer til å være helt edru hele uka.

 Egne erfaringer med Fadderuka

- Jeg husker selv jeg var med på fadderuka, og jeg syntes det var veldig artig, humrer Vegard. – Vi fant på mye forskjellig, men jeg har enda god kontakt med og snakker ofte med de jeg var på faddergruppe med. Det hjalp meg veldig med å finne det første sosiale nettverket på høgskolen.

- Man skaper et bånd med de man er sammen med i fadderuka, og det pleier å være et veldig sterkt bånd, legger Eloisa til. – Det jeg kanskje likte best var da vi hadde rebusløp i byen for da ble jeg godt kjent her på campus, fikk litt oversikt og bare pratet med folk. Det var kjempekoselig!

Følg Fadderuka på sosiale medier

 - Det kan lønne seg å følge Fadderuka på sosiale medier. Vi har egen instagramkonto (hamar.fadderuke) og Facebookside (FadderukaiHamar) hvor vi vil legge ut fortløpende info om hva som skjer. Og der er det veldig lett å ta kontakt med oss direkte. Hvis du er usikker på noe eller opplever noe du har lyst til å prate med oss om så er det bare å ta kontakt. Det er det veldig lav terskel for, sier Eloisa.

- Jeg vil legge til at hvis du er usikker på om du har lyst til å være med på Fadderuka eller ikke så anbefaler vi i hvert fall å prøve. Og hvis du finner ut at det ikke er noe for deg så ta heller tidlig kvelden. Prøv å komme deg litt ut av komfortsonen din og bli med på litt. Det hjelper mye hvis man bare prøver.

- Vi håper vi får se så mange av dere som mulig når vi begynner Fadderuka i august. Velkommen hit!

Tags: Fadderuka Hamar
Published July 7, 2022 1:52 PM - Last modified July 16, 2023 2:03 PM