English version of this page
Gunhild Wedum

Gunhild Wedum

Førsteamanuensis

E-post
gunhild.wedum@inn.no
Telefonnummer
+47 62 51 76 38

Handelshøgskolen Innlandet – Fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap
Institutt for organisasjon, ledelse, styring
Studiested Lillehammer

Prosjekter

Publikasjoner

  • Hermanrud, Inge; Wedum, Gunhild; Syversen, Trine Lovold; Myklebø, Sigrid; Lervik, Monica Johannesen & Madsbu, Jens Petter [Vis alle 7 forfattere av denne artikkelen] (2023). Black Screens From problem to something useful? Seminar.net - Media, technology and lifelong learning. ISSN 1504-4831. Vol 20(No 2). doi: 10.7577/seminar.5494. Fulltekst i vitenarkiv
  • Skyttermoen, Torgeir & Wedum, Gunhild (2023). Developing Capabilities for Sustainable Business Models: Exploring Project Maturity for Innovation Processes. Proceedings of the European Conference on Management, Leadership and Governance (ECMLG). ISSN 2048-9021. doi: 10.34190/ecmlg.19.1.1897.
  • Wedum, Gunhild & Hauge, Atle Jensen (2017). Retrovasjon : innovasjon med utspring i tradisjon i matbransjen. Magma forskning og viten. ISSN 1500-0788. 20(7), s. 51–60.

Se alle arbeider i Cristin

  • Wedum, Gunhild; Christensen, Liz Helen Rosenkilde; Johansen, Bertil & Koppang, Are (2023). Innovasjonsmetodikk. I Dagestad, Sjur (Red.), Innovasjonsboka: Fornyelsens kunst. Innoco. ISSN 9788269036251. s. 118–138.
  • Wedum, Gunhild & Eide, Trude Hella (2023). Innovasjonsmetodikk. I Hauge, Atle Jensen; Røhnebæk, Maria & Myklebø, Sigrid (Red.), Innovasjon: En innføring. Cappelen Damm Akademisk. ISSN 9788202733599. s. 247–263.
  • Wedum, Gunhild & Nordli, Anne Jørgensen (2023). Facilitating green innovation in peripheral regions. The use of service design as RIS co-creation technique.
  • Wedum, Gunhild (2022). Studenter kaster mest mat: 65 prosent av maten regnes som spiselig. [Internett]. NRK.
  • Wedum, Gunhild (2022). NRK. Studenter kaster mest mat: 65 prosent av maten regnes som spiselig. [TV]. NRK.
  • Skyttermoen, Torgeir & Wedum, Gunhild (2021). Hvordan innovere bærekraftige verdiforslag.
  • Wedum, Gunhild (2021). The retrovation process: resource integration of old and new resoruces.
  • Kristiansen, Hanne Maren; Wedum, Gunhild & Amble, Ida Ruge (2021). Samarbeid for å finne smarte, grønne løsninger https://www.gd.no/samarbeid-for-a-finne-smarte-gronne-losninger/o/5-18-1459423. Gudbrandsdølen Dagningen.
  • Andersen, Torhild & Wedum, Gunhild (2021). Gode arbeidsfellesskap i by og bygd - vi er med. Gudbrandsdølen Dagningen.
  • Syversen, Trine Løvold; Hole, Åse Storhaug & Wedum, Gunhild (2021). Studentene mener kohortene har kommet for å bli. Khrono.no. ISSN 1894-8995.
  • Wedum, Gunhild (2021). Retrovasjon - Innovasjon i matbransjen med utspring i tradisjon. Mange av innovasjonene i lokalmatbransjen skjer ikke gjennom å finne opp noe nytt og revolusjonerende. Nesten tvert imot. Det nye handler ofte om å se seg tilbake i tid og bruke ting fra historien for å skape nye tilbud. Når noen klarer å fornye et produkt eller en tjeneste med basis i tradisjon, kaller forskerne det retrovasjon. Begrepet er utledet av ordene innovasjon og tradisjon.
  • Wedum, Gunhild (2021). Bølgen Niklas kamera bør være valgfritt. VG : Verdens gang. ISSN 0805-5203.
  • Skyttermoen, Torgeir & Wedum, Gunhild (2021). Bærekraftige forretningsmodeller, hva er det og hvordan jobbe med det?
  • Skyttermoen, Torgeir & Wedum, Gunhild (2020). Smidighet for innovasjon i bærekraftsprosjekter.
  • Bråtå, Hans Olav; Lerfald, Merethe & Wedum, Gunhild (2020). Kortreist juleribbe kjøpt fra godstolen. Forskning.no. ISSN 1891-635X.
  • Wedum, Gunhild (2020). NRK Innlandet. Konkurranselovgivning kan være til hinder for kommuner som ønsker å kjøpe kortreist og lokal mat. [Radio]. NRK.
  • Wedum, Gunhild (2020). Innovasjon av bærekraftige verdiforslag. Hvordan kan tjenestedesign og prototyping bidra til innovasjon av bærekraftige verdiforslag. En casestudie for å redusere plastforbruket.
  • Wedum, Gunhild & Skyttermoen, Torgeir (2020). Smidighet for innovasjon i bærekraftsprosjekter. Neon konferansen 2020.
  • Skyttermoen, Torgeir & Wedum, Gunhild (2020). Bærekraftige forretningsmodeller og prosjektmodenhet i innovasjonsprosjekter. Magma forskning og viten. ISSN 1500-0788. 23(7), s. 79–90.
  • Wedum, Gunhild (2019). Hvordan skjer retrovasjon? Ressursintegrering i retrovasjonsprosessen over tid.
  • Wedum, Gunhild & Jørgensen, Sveinung (2019). Hvorfor dyrker vi ikke maten i parkene våre? [Internett]. NRK.
  • Wedum, Gunhild (2018). Retrovasjon- Innovasjon med utspring i tradisjon i matbransjen.
  • Wedum, Gunhild & Skaare, Sigrun Dancke (2018). Vi kjøper mer lokalmat enn før. Forskning.no. ISSN 1891-635X.
  • Wedum, Gunhild & Hauge, Atle Jensen (2016). Retrovasjon gir muligheter. Nationen. ISSN 0805-3782.
  • Wedum, Gunhild & Åstrøm, Jonas Karlsen (2015). Lokalmat og opplevelser.
  • Wedum, Gunhild (2015). Lokalmat i reiselivet. [Radio]. NRK P1 Hedmark og Oppland.
  • Wedum, Gunhild; Åstrøm, Jonas Karlsen & Hauge, Atle Jensen (2015). Lokalmat og opplevelser. Gudbrandsdølen Dagningen.
  • Wedum, Gunhild (2015). Antoinette henter åndelig styrke for å vinne Norge. [Internett]. nrk.no.
  • Wedum, Gunhild & Skålén, Per (2015). Retrovation i matbransjen. Innovasjonsmagasinet. ISSN 1894-9835.
  • Wedum, Gunhild (2015). Bønn for ingefær. [Internett]. http://www.nrk.no/magasin/.
  • Madsbu, Jens Petter; Hole, Åse Storhaug; Myklebø, Sigrid; Syversen, Trine Løvold; Wedum, Gunhild & Hermanrud, Inge [Vis alle 8 forfattere av denne artikkelen] (2021). Digital undervisning og annen digital samhandling under covid-19. Hva er lært og hva bør utvikles videre? Høgskolen i Innlandet. ISSN 2535-5678.
  • Wedum, Gunhild (2019). Retrovasjon: Innovasjon med utspring i tradisjon i matbransjen. Høgskolen i Innlandet. ISSN 2535-6151.
  • Wedum, Gunhild & Lein, Kristian (1995). Naturlig importskjerming for kjøtt. Østlandsforskning. ISSN 0808-4653. 14(1995).
  • Wedum, Gunhild & Sæter, Jens Aarsand (1993). Evaluering av forsøksordningen med husstandskort i Vårsetergrenda og Røyslimoen boligområder i Lillehammer. Østlandsforskning. ISSN 0808-4653.

Se alle arbeider i Cristin

Adresser

Postadresse

Høgskolen i Innlandet
Postboks 400 Vestad
2418 Elverum