Praksis i sosionomutdanningen

Praksisstudier og ferdighetstrening er en viktig del av bachelor i sosialt arbeid, og utgjør ca 24 uker totalt  i studiet.
 

Tre studenter i samtale i gruppearbeid. Gutten i midten blar i en bok.

I første semester er det to uker praksis i lavterskeltilbud i offentlig og frivillig sektor. Praksisukene inngår i et undervisningsemne hvor prosjekt og gruppearbeid utgjør totalt seks uker.
I hele fjerde semester (i andre studieår) er det en atten ukers praksis i relevante virksomheter for sosionomen. I tillegg kommer for- og etterpraksis-seminarer på studiestedet på til sammen tre uker. Praksisstudiet vurderes til bestått/ikke bestått.

Å være ute i praksis

Praksisdelene av studiet er i sin helhet obligatoriske. Bachelor i sosialt arbeid har hovedsakelig praksisplasser i Innlandet, og det er høgskolen som er ansvarlig for tildeling av praksisplasser. 

Som student i praksis følges du opp av en praksisveileder på praksisplassen, og en kontaktlærer fra høgskolen. Det er utarbeidet egne retningslinjer for ekstern veiledet praksis.  

Høgskolen administrerer praksisarbeidet, og alle henvendelser om praksisplasser til virksomhetene skal komme fra praksisadministrasjonen. Høgskolen har kontakt med et bredt spekter av praksisplasser og virksomheter, eksempelvis NAV-kontorer, tiltaksbedrifter (arbeidsinkludering), barne- og ungdomsinstitusjoner, rus- og psykiatri, barnevern, skoler, sykehus, samt flyktning- og integreringsarbeid, forebyggende arbeid og somatisk rehabilitering.

Det kan gis mulighet til å gjennomføre praksisen i utlandet hos utvalgte samarbeidspartnere og etter bestemte kriterier. 

Det må leveres politiattest uten merknader ved studiestart for å få praksis. 

Som praksisstudent må du påregne ekstrautgifter til reise og evt. opphold på praksisplassen.

Kontakt oss

Bilde av Line Jenhaug
Studieprogramansvarlig
Bilde av Åse Mari Fyksen
Praksiskoordinator