NHL Stenden University of Applied Sciences

Land
Nederland
Avtale
Erasmus+
Type
Studier
Hovedinngangen til et av studiestedene
Foto: www.nhlstenden.com

Om destinasjonen

Land
Nederland
By
Emmen og Leeuwarden
Informasjon for utvekslingsstudenter ved NHL

Mer om destinasjonen

NHL Stenden University of Applied Sciences (Noordelijke Hogeschool Leeuwarden) (NL LEEUWAR01) har ca. 24.000 studenter (herav 15% internasjonale) fordelt på flere campuser nord i Nederland. Universitetet tilbyr mange spennende emner innenfor: pedagogikk, økonomi/business/ledelse, reiseliv, kommunikasjon/markedsføring, audiovisuelle teknikker og medieproduksjon.

Hvem kan søke?

Antall plasser

4 plasser for studieprogrammer ved AMEK

2 plasser for studieprogrammer fra øvrige studieprogrammer ved HINN

Krav til språkkunnskaper

Ingen krav om språkkunnskaper for Erasmus+ studenter

Krav til karaktersnitt

Ingen formelle krav for Erasmus+ studenter

Studiepoeng og valg av emner

30 ECTS = 30 studiepoeng

Se emnetilbudet til NHL Stenden (ekstern lenke). 

Semesterinndeling

Høstsemester: september - januar

Vårsemester: slutten av januar - slutten av juni

Hva koster det?

Studieavgifter

Ingen studieavgifter for Erasmus+ studenter

Finansieringsstøtte

Støtte fra Lånekassen:
Basisstøtte - hele beløpet kommer i en utbetaling i starten av semesteret
Reisestøtte - ca. 3 000 kr. (35% stipend og 65% lån)

Erasmus+ stipend:
470 EUR/mnd. (100% stipend). Kommer i tillegg til støtte fra Lånekassen

Boligmuligheter

Noen campuser tilbyr rom i studentbolig. Det er og mulig å leie et rom i et kollektiv eller leilighet/studio. Mer info om boligmuligheter ved NHL finnes på deres nettside (ekstern lenke).  

Visum

Studenter med nasjonalitet utenfor EU/EØS må søke om visum/studietillatelse.

Slik søker du

Detaljert informasjon finner du på vår nettside.

Husk å søke innen følgende frister:

  • 15. februar for utreise i påfølgende høstsemester.
  • 15. september for utreise i påfølgende vårsemester.

Studentrapport vår 2020, Emely Klingberg, Organisasjon og ledelse, 3. året

I slutten av januar 2020 begynte min tid som utvekslingsstudent i Nederland. Jeg løp fortvilet fra en ende til en annen på Schiphol, helt alene uten bagasje fordi jeg ikke skjønte noen ting. 

Tips nr. 1: Bare gå ned en trapp i nærheten, eller følg resten av folkemengden så finner du bagasjen din. I forkant fikk jeg vite at hvis du kjøper et tog/buss kort får du rabatter på reisene dine. Derfor tips nr. 2: Kjøp et sånt kort, og fyll på etter behov.

Kvinnelige utvekslingsstudenter for en elv
Foto: Emely Klingberg

Dette semesteret tok jeg et 30 SP fag i International business i Leeuwarden på en skole som het NHL Stenden (lenk opp destinasjon). I byen bor det ca. 100 000 innbyggere, og er derfor en relativt liten by, noe som igjen byr på godt studentmiljø. I klassen møtte jeg mennesker fra alle verdens kanter blant annet fra Spania, Kroatia, India, Kina og Saudi Arabia. Dette gav meg fantastiske feriemuligheter i etterkant av mitt opphold her

Jeg ankom Nederland på en fredag derav skolen skulle starte førstkommende mandag. Dette gav meg mulighet til å blant annet sjekke ut byen, og leie en sykkel. Dette gjøres enkelt ved å gå til en Swapfiets butikk, og gratulerer – du kan nå komme deg x-antall ganger lettere rundt ved bruk av sykkel. Nevnte jeg forresten at det er flatt i Nederland?

I Leeuwarden bodde jeg omtrent 13 minutter unna skolen med sykkel, de dagene jeg ikke blåste av sykkelen vel og merke. Skolen var veldig moderne innredet, med lyse lokaler og haugevis av vinduer. Derimot hadde vi timer i sentrum istedenfor på skolen, med stikk motsatt lokaler av hva skolen kunne by på. Her hadde vi timer i et rom som ble brukt til å holde fanger før dommen i gamledager. Noe å oppleve det og, og da tenker jeg ikke på å sitte fanget.

I faget International Business ble vi delt inn i grupper, og fikk et reelt firma å jobbe for. Jeg jobbet for SAB Staal&Aluminium i Friesland, og oppgaven var å skrive en full eksportplan for bedriften. Vi hadde store planer, men covid-19 stoppet det meste. Faget var hardt, og jeg hadde så vidt vært bort i noen av komponentene i faget og dermed ble læringskurven min veldig bratt. Jeg lærte så utrolig mye, og på en annerledes måte ettersom dagen som regel bestod av 1-1,5 time med undervisning før vi hadde 1-2 timer med workshop. I workshopen brukte vi kunnskapen vi lærte i undervisningen, og brukte det utdelte firmaet til å løse oppgavene våre.

Elv omringen at hus
Foto: Emely Klingberg

Prisene i Nederland er relativt likt prisene i Norge når det gjelder bolig. For et rom med eget bad, og et ubrukelig kjøkken (vi hadde et større kjøkken i fellesarealet som fungerte godt) betalte jeg 550 euro per mnd. Her var det ingen inventar foruten seng, et skap og en kommode så det gikk noen ekstrautgifter på ting jeg trengte til kjøkkenet, dette kan du bestille på nettsider og få levert på døra. Tips nr. 3: Hvis du har bestilt et lignende rom som meg, ta med deg en dorull så du slipper å surre rundt i flere timer for å finne en butikk.

Til deg som leser dette – Dra på utveksling!

Selv om oppholdet mitt ble kort på grunn av pandemien, er det null anger og kun gode minner og opplevelser som sitter igjen. Jeg har blitt kjent med mange gode mennesker, lært vanvittig mye og opplevd noe jeg ikke ville gjort foruten. Om du vil til et varmere land.. dra! Valget mitt endte opp med Nederland på bakgrunn av gode samtaler med internasjonal rådgiver Pawel, og fordi Nederland er høyt oppe på ranken når det gjelder business.

Det er nå du har sjansen til å oppleve studentmiljøet i en annen del av verden, enn lille «Norge-bobla». Støtteordningen er god, og du får faktisk penger for å dra på utveksling. Tenk det – skattepengene til noen går rett i lommeboka di.

Ta kontakt

Spørsmål om utveksling stilles til Internasjonalt kontor på ditt studiested.