English version of this page

Anvendt økologi og bioteknologi

Doktorgradsprogrammet i anvendt økologi og bioteknologi (AEB) er tverrfaglig og bidrar til økt kunnskap om bærekraftig produksjon, bruk og forvaltning av biologiske ressurser. 

En kvinne er i laboratoriet og pipetterer noe. I bakgrunnen er det diverse laboratorieutstyr.

Doktorgradsprogrammet har to spesialiseringer, en i anvendt økologi og en i bioteknologi. I spesialiseringen i anvendt økologi fokuseres det på høsting og registrering av biologiske ressurser ut fra økologisk forståelse, mens det i spesialiseringen i bioteknologi fokuseres på utvikling av biologiske ressurser og tjenester ut fra en forståelse av organismer, vev og celler, inkludert deres komponenter og makromolekyler.

I fellesskap adresserer de to spesialiseringene lokale og globale utfordringer angående miljø, matproduksjon og bærekraft. Vårt mål er å utdanne innovative doktorgradskandidater som kan styrke forvaltningen av naturen, fra beskyttelse av biodiversitet til innovasjon relatert til bærekraftig kommersialisering av biologiske ressurser for kommende generasjoner.

Internasjonal forskerskole i anvendt økologi (IRSAE)

En person står foran en elg og tar et bilde. Elgen står i skogen etter at den ble utstyrt med en GPS-halsbånd.

IRSAE er et akademisk nettverk av unge forskere og består av 13 europeiske partnere. Fakultet for anvendt økologi, landbruksfag og bioteknologi ved Høgskolen i Innlandet er koordinerende partner. Det er mer enn 100 doktorgradskandidater og rundt 50 forskere i nettverket. Målet med IRSAE er å høyne kvaliteten på doktorgradsutdanning innen anvendt økologi. Den årlige sommerskolen er årets viktigste begivenhet i IRSAE, og normalt deltar cirka 60 kandidater og 20 forskere.

Nåværende og tidligere kandidater

Kontakt oss