Vettug viten: Hvordan ble «Side om side» til?

Tv-skolens Tonje Louise Finne var sjefsfotograf på supersuksessen "Side om side". Røper hun noen hemmeligheter fra opptakene med Frode, Lisbeth, Kopperud og de andre?

Logo Vettug viten

Side om side er en av de største suksessene i nyere norsk tv-historie og NRKs mest sette humorserie noensinne. Hverdagsforviklingene blant naboene i Granli har engasjert både unge og gamle gjennom ti sesonger og hundre episoder.

Tonje Louise Finne var sjefsfotograf på de to siste sesongene av «Side om side» og gir oss innblikk i hvordan det er å jobbe i kulissene på slike serier. Hvor mye er planlagt og hvor mye er improvisert? Hvordan jobber fotografene sammen med skuespillerne? Og hva var det morsomste som skjedde på «Side om side»-settet?

Finne er førsteamanuensis ved Høgskolen i Innlandet og underviser studentene i filmfoto på Tv-skolen. Hun har vært filmfotograf på flere store dokumentarer og tv-serier.

Finne bak kameraet
Tonje Louise Finne er førsteamanuensis på tv-skolen ved Høgskolen i Innlandet (foto: privat). 

Om Vettug viten 

Vettug viten er et månedlig arrangement for morgenfugler på vei til jobb, studier eller hva dagen ellers bringer. Her serverer forskere fra Høgskolen i Innlandet ny kunnskap om spennende temaer. Det er også arrangementer på Hamar og Elverum.

Emneord: vettug viten, forskningsformidling, forskning
Publisert 2. jan. 2024 16:01 - Sist endret 22. jan. 2024 11:03