Forskningsdagene: Hvordan ser verden ut etter 24. februar 2022?

Møt professor Marianne Riddervold på Vettug viten på Lillehammer bibliotek og litteraturhus. 

Banner  Vettug viten med tekst tid for foredrag og tittel

Russlands brutale invasjon i Ukraina endevendte verdenspolitikken. Sikkerhets- og utenrikspolitikk tenkes på ny i en mer utrygg verden –både i Norge, i Europa og på tvers av Atlanteren. Samtidig er det et spørsmål om et USA preget av intern uro kommer til å fortsette å være en stabil partner for oss europeere.  

Kan vi satse på amerikanerne som vår viktigste allierte i framtida? Hvordan er forholdet mellom USA og Europa nå – og hvordan vil det bli? Hvordan kan europeerne forholde seg til naboen i øst i framtida? Og hvordan kan Norge navigere i dette farvannet?

Marianne Riddervold er professor ved Høgskolen i Innlandet, forsker ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt og Senior Fellow ved University of California, Berkeley. Hun er ekspert på europeisk utenriks, sikkerhets- og forsvarspolitikk.

Dette Vettug viten-arrangementet inngår i Forskningsdagene 2023

Om Vettug viten 

Vettug viten er et arrangement vi arrangerer sammen med Lillehammer bibliotek og litteraturhus hver siste torsdag i måneden mellom kl. 0830 og 0900. Her serverer forskere fra Høgskolen i Innlandet ny kunnskap om spennende temaer.

Emneord: Vettug viten, forskningsformidling
Publisert 17. juli 2023 11:27 - Sist endret 20. sep. 2023 09:59