Vettug viten: Hvordan ser verden ut etter invasjonen i Ukraina?

Møt statsviter Marianne Riddervold på Vettug viten i Hamar kulturhus. 

Banner Vettug viten

Russlands brutale invasjon i Ukraina endevendte verdenspolitikken. Sikkerhets- og utenrikspolitikk tenkes på ny i en mer utrygg verden – både i Norge, i Europa og på tvers av Atlanteren. Samtidig er det et spørsmål om et USA preget av intern uro kommer til å fortsette å være en stabil partner for oss europeere.  

Kan vi satse på amerikanerne som vår viktigste allierte i framtida? Hvordan er forholdet mellom USA og Europa nå – og hvordan vil det bli? Hvordan kan europeerne forholde seg til naboen i øst i framtida? Og hvordan kan Norge navigere i dette farvannet?

Marianne Riddervold er professor ved Høgskolen i Innlandet, forsker ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt og Senior Fellow ved University of California, Berkeley. Hun er ekspert på europeisk utenriks, sikkerhets- og forsvarspolitikk.

Om Vettug viten 

Vettug viten er et månedlig arrangement i foajeen på Hamar kulturhus hver siste onsdag i måneden og på Lillehammer bibliotek og litteraturhus hver siste torsdag i måneden. Her serverer forskere fra Høgskolen i Innlandet ny kunnskap om spennende temaer.

 

Emneord: Vettug viten, forskningsformidling
Publisert 12. sep. 2023 13:10 - Sist endret 28. nov. 2023 13:30