Vettug viten: Er Norge beredt?

Førsteamanuensis Gjermund Forfang Rongved om beredskap på Lillehammer bibliotek og litteraturhus.  

Logo

Den russiske angrepskrigen på Ukraina har vist hvor viktig det er at hele samfunnet – og ikke bare militære styrker – er beredt og stiller opp i forsvarskampen når krigen bryter ut. Totalforsvaret her i Norge vekkes nå fra dvalen etter den kalde krigen, som et vern mot krig og andre samfunnssikkerhetskriser.

Med økt internasjonal spenning og andre store utfordringer er det grunn til å spørre: Hvor godt rustet er egentlig det norske totalforsvaret?
 
I dette foredraget får du vite litt om hva det norske totalforsvaret har vært – og hva det er i dag.

Førsteamanuensis Gjermund Forfang Rongved ved Høgskolen i Innlandet er redaktør for boka ‘Totalforsvaret i praksis’, og med utgangspunkt i denne boka vil han skissere noen utfordringer den norske totalberedskapen står overfor. 

Velkommen! Det er gratis inngang og vi serverer kaffe!

Se også Facebook-oppslag, og del gjerne ordet!

Om Vettug viten 

Vettug viten er en arrangementsserie for nysgjerrige morgenfugler. Hver siste torsdag i måneden kl. 08.30-09.00 serverer forskere fra Høgskolen i Innlandet ny kunnskap om spennende temaer på Lillehammer bibliotek og litteraturhus.

Høgskolen i Innlandet og Lillehammer bibliotek og litteraturhus ønsker å bygge bro mellom forskerne og Lillehammer-samfunnet, og sammen skaper vi en arena hvor noen av de beste formidlerne møter publikum og forteller om aktuell forskning fra sitt felt.

Publisert 10. jan. 2023 10:10 - Sist endret 10. juli 2023 22:05