Vettug viten: Kvinnefotball – hvor langt har vi kommet i likestillingen?

Førsteamanuensis Bente Skogvang gjester Vettug viten på Lillehammer bibliotek og litteraturhus. 

Portrett Bente SKogvang

Kvinnefotballen på toppnivå har hatt en kjempeutvikling de siste åra. Men hvordan er det på klubbnivå, får de 110 000 jentene som spiller fotball i Norge samme muligheter som gutta? Eller er det fortsatt slik at gutta får de beste trenerne, de fineste bagene og de beste treningstidene? Og når skal vi slutte å snakke om kvinnefotball og heller si at både gutter og jenter spiller fotball – kanskje til og med i samme klubb? 

Bente Skogvang er førsteamanuensis ved Høgskolen i Innlandet og har kjønn og fotball som sitt viktigste forskningsfelt. Hun har selv drevet med fotball siden 1977 – som spiller, trener, dommer, leder og forsker. Nå skriver hun bok om kvinnefotballens historie i Norge.

Velkommen! Det er gratis inngang og vi serverer kaffe!

Se også Facebook-oppslag, og del gjerne ordet!

Om Vettug viten 

Vettug viten er en arrangementsserie for nysgjerrige morgenfugler. Hver siste torsdag i måneden kl. 08.30-09.00 serverer forskere fra Høgskolen i Innlandet ny kunnskap om spennende temaer på Lillehammer bibliotek og litteraturhus.

Høgskolen i Innlandet og Lillehammer bibliotek og litteraturhus ønsker å bygge bro mellom forskerne og Lillehammer-samfunnet, og sammen skaper vi en arena hvor noen av de beste formidlerne møter publikum og forteller om aktuell forskning fra sitt felt.

 
Publisert 22. des. 2022 11:19 - Sist endret 10. juli 2023 22:05