English version of this page

MUSA - Sopp for bærekraftig jordbruk

MUSA er et prosjekt som undersøker prosesser basert på sopp for økt lokal produksjon av ikke-animalsk protein og forbedret bærekraft innen jordbruk i de nordiske og baltiske landene.

Mål for prosjektet

MUSA har som mål å utvikle en ny tilnærming for å forbedre bærekraften innen jordbruk og skogbruk i Norden ved å dyrke spiselige sopper på substrater basert på lokal gjenværende plantebiomasse, kombinert med oppgradering av brukt substrat i anvendelser som støtter matproduksjon, erstatning av mineralgjødsel og tilby løsninger for bioremediering av avløpsvann.

Om prosjektet

Prosjektet koordineres av Høgskolen i Innlandet og gjennomføres i samarbeid med Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), University of Tartu, Estland og Norsk institutt for naturforskning (NINA).

Finansieringskilder

Prosjektet er en del av NordForsk-programmet for bærekraftig landbruk og klimaendringer. Det finansieres av Norge forskningsråd, Svenska forskningsrådet för miljö, jordbruk och spatial planering (Formas) og det estiske forskningsrådet.

Siden dette prosjektets arbeidsspråk finner en fullstendig beskrivelse på våre engelske sider. 

Prosjektnyheter

Bildet viser tre forskjellige typer sopp.

Prosjektleder og kontaktperson

Deltakere

Fagområder

Natur, biologi og miljø