Statsministeren besøker høgskolen på Hamar

Statsminister Jonas Gahr Støre besøker Hamar for å snakke om «Norge mot 2030». Møtet vil handle om Norges utfordringer og behov i framtida.

Jonas Gahr Støre i svart dress holder tale ved en talerstol foran en blå vegg med riksvåpenet

Statsminister Jonas Gahr Støre snakker for studenter, ansatte og andre interesserte i høgskolens lokaler på Hamar tirsdag.

Foto: Statsministerens kontor.

Møtet holdes tirsdag 14. november kl. 09:45 i Auditorium 1 i hovedbygget ved studiested Hamar.

– Statsministeren skal snakke om viktige temaer, og vi er glade for at han har valgt å snakke om dem hos oss. Norge trenger perspektiver også for høyere utdanning framover, sier rektor Peer Jacob Svenkerud ved Høgskolen i Innlandet.

Trenger kompetanse

24. mars la regjeringen frem den såkalte utsynsmeldingen, hvor det blant annet heter at befolkningens kompetanse er Norges viktigste ressurs. 

Høgskolen på Hamar har om lag 3 000 studenter, og utdanner kandidater innen spill og bioteknologi, og ikke minst barnehagelærer og lærere. 

– Det er positivt at statsministeren kommer til oss som utdanningsinstitusjon. At han i tillegg velger å besøke en lærerutdanning er bra. Å sende gode lærere ut i skolen er selve grunnlaget for å bygge den kompetansen Norge trenger i framtida, sier Svenkerud.

Svak rekruttering 

Lærerutdanninger landet rundt sliter med å få nok søkere til å fylle studieplassene. Søkertallene har falt over flere år. Også Høgskolen i Innlandet har merket trenden, selv om nedgangen i antall søkere ved årets opptak var mindre ved høgskolen enn nasjonalt.

Regjeringen varslet i august at det skal lages en nasjonal strategi for lærerrekruttering for å snu trenden.

– Svikten i rekruttering har vært tydelig i tre-fire år. Det er bra at regjeringen er opptatt av utfordringen, og en handlingsplan trengs for å unngå en rekrutteringskrise i skolen framover, sier Peer Jacob Svenkerud.

En fremoverlent utdanning

Statsministeren besøker tirsdag en lærerutdanning som ønsker å være aktuell og derfor blant annet har satset på å trekke AR- og VR-teknologi inn i utdanningen. 

Studentene møter teknologien som et verktøy som kan hjelpe dem å trene på ulike situasjoner i yrket, for eksempel når VR-brillene kommer på før studentene skal gjennomføre en fiktiv foreldresamtale som evalueres av medstudenter.

– Vi ønsker å ta i bruk teknologi for å gjøre kommende lærere enda bedre rustet for fremtidens skole, sier rektor Peer Jacob Svenkerud.

 

 

Kontakt:

Bilde av Peer Jacob Svenkerud
Rektor
E-post
peer.svenkerud@inn.no
Telefon
+47 62 43 04 06
Av Tore Høyland
Publisert 12. nov. 2023 18:55 - Sist endret 12. nov. 2023 18:55