Tydeligere tilstedeværelse på Arendalsuka

Høgskolen i Innlandet vil i større grad enn tidligere sette sitt preg på begivenheten i Arendal, i form av blant annet egne arrangement.

Hundrevis av mennesker som er tiltsteder under åpningen av Arendalsuka 2022.

Høgskolen i Innlandet vil til høsten sette sitt preg på Arendalsuka. Her fra fjorårets arrangement. Foto: Arendalsuka v/ Mona Hauglid. 

– Arendalsuka er en viktig møteplass for HINN. Mange av de andre utdanningsinstitusjonene er representert, og det er en rekke arrangementer der som er relevante for oss. Dette er også en anledning til å sette våre egne problemstillinger på dagsordenen og møte viktige beslutningstagere, sier rektor Peer Jacob Svenkerud.

En demokratisk møteplass om samfunnsutfordringer

Logoen til Arendalsuka.
Høgskolen i Innlandet er blant aktørene som i august er på plass under Arendalsuka. 

Arendalsuka beskriver seg selv som en demokratisk møteplass for alle som er engasjert i samfunnet vi lever i. Dagens og morgendagens samfunnsutfordringer står i sentrum for arrangementene som foregår i Arendal sentrum fra 14. til 18. august.

Skal diskutere felles utfordringer

HINN er involvert i en rekke arrangementer under Arendalsuka, flere av disse i samarbeid med andre utdanningsinstitusjoner.

Under tittelen «Festbrems eller partyfikser – trenger vi regionale universiteter» skal Svenkerud sammen med rektorene ved Høgskulen på Vestlandet, Universitetet i Sørøst-Norge (USN) og Nord Universitet debattere hvilke ambisjoner de brede, regionale universitetene bør ha i årene fremover.

– Vi har mange av de samme utfordringene og har jobbet sammen om en rekke saker over tid. Derfor er det helt naturlig at denne tematikken blir et eget arrangement på Arendalsuka, sier Svenkerud.

Portrettfoto Peer Jacob Svenkerud.
Rektor Peer Jacob Svenkerud er blant dem som skal bidra i våre arrangement under Arendalsuka 2023. Foto: Høgskolen i Innlandet. 

I tillegg til debattmøtet har HINN to arrangement i egen regi torsdag 17. august. Vi er i verdensklasse innenfor utmarksforskning, og dekan ved fakultet for anvendt økologi, landbruksfag og bioteknologi, Maria Willebrand og professor Barbara Zimmermann er blant de medvirkende i en samtale om utnyttelsen av Norges utmarksarealer.

Samme dag skal leder for Senter for livslang læring, Mette Villand, delta i en debatt om fragmentering av utdanning og læring, og da spesifikt om hvilken betydning arbeidslivets etterspørsel for korte kurs har på framtidens læring og fagforståelse.

Samarbeider om to arrangement

Rekruttering til læreryrket er et tema som opptar både HINN og en rekke andre utdanningsinstitusjoner i Norge. Sammen med Universitetet i Sørøst-Norge arrangerer HINN en debatt om de fallende søkertallene til det viktige læreryrket.

Professor Thomas Nordahl, som sammen med kolleger står bak en undersøkelse som viser at lærere flest trives i jobben, er blant deltagerne i debatten om hva som kan gjøres for å sikre barna våre nok kompetente lærere i fremtiden.

Det siste arrangementet vi er involvert i er også sammen med USN om fremtidens helsevesen. Professor Per Morten Fredriksen er blant dem som skal medvirke i en debatt om forventninger og behov for arbeidskraft innenfor helsesektoren, og hva universitets- og høgskolesektoren kan bidra med innenfor sine rammer for utdanning av de forskjellige profesjonene.

– Vi har vært på Arendalsuka tidligere også, men dette er første gang vi offisielt er med som arrangør. Jeg ser fram til arrangementene vi er involvert i, samt snakke med andre i utdanningssektoren og aktører som er relevante for oss, sier Svenkerud.

Les mer

Kontaktinformasjon

Bilde av Ine Wigernæs
Prorektor Samfunnskontakt
E-post
ine.wigernas@inn.no
Telefon
+47 62 51 76 52
Emneord: Arendalsuka Av Håkon Boye Bergum
Publisert 7. juli 2023 10:00 - Sist endret 20. des. 2023 14:32