Pia Lykke

Pia lykke studerte Dokumentar - og TV-regi. Nå er hun manusforfatter, regissør og serieskaper. 

Pia Lykke i grønn T-skjorte en sommerdag på opptak.

Hva går jobben din ut på? 

Jeg har jobbet som mye forskjellig, alt fra innspillingsleder til regissør, manusforfatter, programleder, postprodusent, produsent og nå som serieskaper. De siste årene har jeg utviklet og skrevet en dramaserie for Viaplay som har premiere i 2025, så da har jobben stort sett gått i å skrive manus.

Fortell en historie om noe du har opplevd på jobb 

Det mest dramatiske jeg har opplevd på jobb var da jeg var produsent for et program som het «Isdans» som var en slags variant av Skal vi danse, på is. Det viste seg å bli ganske utfordrende, for isdans er mye mer krevende enn vi hadde forutsett, og det ble mange skader. Det toppet seg da Dorthe Skappel og hennes partner feilet på et moment under generalprøven, og hun gikk rett i isen med hodet først. Det er det styggeste fallet jeg har sett, og jeg var livredd for at hun hadde brukket nakken. Heldigvis hadde vi førstehjelpspersonell til stede, som tok henne med i ambulanse.

Like etter måtte vi gjennomføre direktesendingen, med et deltagerpar mindre, og fortsatt en uvisshet rundt hvordan det hadde gått med henne. Det var en skjellsettende opplevelse for hele teamet, og krevende å være leder da. Heldigvis hadde jeg en god prosjektleder og proffe folk i alle ledd, så vi kom oss igjennom sendingen. Vet ikke om den ble spesielt bra, men Dorthe kom utrolig nok fra ulykken uten varige mén, så det var det viktigste. Det ble heldigvis aldri mer enn én sesong av Isdans!

Hva er det gøyeste med jobben din?

Variasjonen og lekenheten. Jeg er en drømmer som elsker å ikke vite hva jeg skal gjøre i fremtiden, så da passer det perfekt å ikke ha fast jobb, men jobbe fra prosjekt til prosjekt. Når jeg skriver og regisserer så føler jeg at jeg leker på jobb, så jeg kjeder meg sjelden. Det er også et pluss!

Hva var det viktigste du lærte ved TV-skolen?

Å tørre å ta sjanser. Heldigvis hadde jeg jobbet litt før jeg begynte på Lillehammer, så jeg var ikke så opptatt av å gjøre ting «riktig», men lekte meg med form og uttrykk. Det resulterte i en del bra ting, men også mye dårlig. Jeg tror det var riktig å gjøre uansett, fordi når man kommer ut i arbeidslivet har man ikke den friheten lenger. Man må nyte at det man lager aldri skal sendes noe sted!

Hvorfor vil du anbefale andre å studere ved TV-skolen?

Fordi det er en unik mulighet til å finne sin egen stemme, hvis man tør å leke seg, og utnytter de ressursene man får tilgang til på skolen. Dessuten får man venner for livet, som senere også blir kollegaer. Så nettverket man bygger seg er gull verdt.

Husk; Vær grei med alle på skolen, plutselig en dag er de sjefen din, eller de sitter i filmfondet og avgjør om du skal få pengestøtte eller ikke.

Mer om bachelor i Dokumentar- og TV-regi

Av Trude Lindland
Publisert 10. mars 2024 14:09 - Sist endret 23. mars 2024 08:26