English version of this page

Institutt for bioteknologi

Vår forskning og undervisning dekker et bredt spekter av områder innen bioteknologi. Vi har betydelig ekspertise innen cellebiologi, reproduksjon og avl, genetikk, molekylærbiologi, bioinformatikk og kunstig intelligens, bioraffinering og biomedisin. Vi anvender både kunstig intelligens og maskinlæring, samt levende organismer som dyr-, plante- og soppceller, i tillegg til mikroorganismer, i vårt arbeid.

To studenter i praktisk øvelse i laboratoriet. Begge studentene holder pipetter i hendene og det er utstyr på benken.

Bli kjent med instituttet

Ved instituttet bidrar vi mot å løse lokale og globale problemer innen matvareproduksjon, helse og miljø. Vår forskning er spesielt rettet mot reproduksjon hos husdyr og, funksjonell, mikrobiell og diagnostisk genomikk, infeksjon og antimikrobell resistens, bioraffinering og bioinformatikk. Vi har også prosjekter innen utdanningsforskning for å øke kvaliteten i bioteknologiutdanningen. Instituttet er lokalisert på studiested Hamar.

Vi tilbyr utdanning fra bachelor- til doktorgradsnivå, og har studieprogrammer innen bioingeniørfag (bachelorgrad på norsk), anvendt bioteknologi og biomedisin (mastergrad på engelsk) og bioteknologi (doktorgrad på engelsk). I tillegg har vi et utvekslingsprogram for internasjonale masterstudenter i bioteknologi, der vi tilbyr kurs over enten et semester eller et helt studieår, som kan inkludere et bioinformatikk- eller laboratorieprosjekt.

For oss er det viktig at studentene får praktisk erfaring. Derfor er øvelser i laboratoriet en fast del av emneplanen. I tillegg får studentene både teoretisk og praktisk erfaring med bioinformatikk. Studentene tar aktivt del i forskningsarbeidet og gis rom for å utvikle egne idéer.

Instituttet har spesielt tett samarbeid med det bioteknologiske næringslivet i Hamarregionen og jobber også med samarbeidspartnere over hele verden.

Vårt arbeid strekker seg fra grunnforskning til anvendt forskning og kommersialisering av våre forskningsfunn. Våre forskere bruker aktivt sin forskning inn i undervisningen.

Institutt for bioteknologi har rundt 47 ansatte, av dem et titalls PhD studenter, og har omtrent 120 bachelor og masterstudenter.

Forsker på fruktbarhet

Med over 60 millioner kroner skal Høgskolen i Innlandet forsøke å gjøre avlsindustrien i Norge bedre. Nedfryst oksesæd står sentralt.