Helse- og sosialforskere på bli-kjent-dag

Speed-dating, forskerkamp, paneldebatt og sosialt samvær. Dette var viktige ingredienser da Fakultet for helse- og sosialvitenskap samlet forskerne sine denne uka.

Bilde av folk i auditorium

Da klokka nærmet seg 0900 på torsdag, strømmet det inn med forskere fra HSV i auditorium 4 på Terningen arena.

Foto: Ole Martin Ringlund/HINN

– Husk at vi er her for å bli kjent med hverandre!

Åpningsreplikken til Anne Mari Steigen, en av de som var med å arrangere Forskergruppekonferansen på HSV, var klar og tydelig.

Og i tråd med innkallingen til konferansen.

Der står det nemlig at konferansen skal legge til rette for at HSVs forskere og forskningsmiljøer skal lære hverandre å kjenne, og gi kunnskap om bredden i fakultetets kompetansemiljøer og forskningsdisipliner.

­– Veldig nyttig

I underkant av 50 personer hadde tatt turen til Elverum og Terningen Arena denne torsdagen.

Og det å bli kjent med kollegaene sine og de andre forskergruppene på fakultetet kommer veldig tydelig til syne i programmet for dagen.

Aller først fikk alle forskergruppene to minutter hver til å presentere seg for de andre. Så var det rett over til speed-dating.

Alle gruppene fikk hver sin post, og så handlet det om å mingle mellom bordene og være nysgjerrig på hva kollegaene driver med. Og om det var noe potensiale for samarbeid.

To forskere sitter og snakker ved et bord
Forsker-date mellom Tuva Sandsdalen (t.v.) og Grethe Emilie Roer. (Foto: Ole Martin Ringlund/HINN)

Det summer godt ved bordene etter kun noen få minutter.

To av de som møttes på date var Tuva Sandsdalen og Grethe Emilie Roer.

Tuva er del av forskergruppa Helse og omsorg i et livsløpsperspektiv på høgskolen. Grethe Emilie er stipendiat på Sykehuset Innlandet, men tilknyttet Traumeforskningsgruppa på høgskolen.

– Det er veldig bra å ha en slik samling og speed-date! Det å nytte seg av, og bli kjent med hva slags kompetanse som finnes på tvers av disse gruppene er kjempeviktig.

– Du er på date med Tuva – en god date fører vel ofte til at man ønsker å møte hverandre igjen…?

– Definitivt – det gjør det absolutt! Det kan jeg med hånda på hjertet si. Jeg synes det er veldig spennende det de driver med i hennes forskningsgruppe. Jeg ser mange muligheter her for et eventuelt samarbeid og for å utveksle kompetanse.

Tuva kunne ikke vært mer enig.

– Jeg synes det er kjempespennende! Vi har i vår forskergruppe en del samarbeid med kommunehelsetjenesten og savner faktisk et samarbeid med spesialisthelsetjenesten, så dette er midt i blinken!

Mange folk som sitter og står rundt i et klasserom
Det summet godt mellom forskere på tvers av forskergrupper under speed-datingen på samlingen torsdag. (Foto: Ole Martin Ringlund/HINN)

Håper å gjøre dette hvert år

Etter speed-datingen gikk det slag i slag.

Først var det klart for Forsker Grand Prix. Fire forskere i kvalifiseringsløp som stipendiater eller førstelektor konkurrerte om en jurys gunst etter kriteriene faglig robusthet, presentasjonsteknikk og underholdningsverdi.

De hadde fem minutter hver på scenen, og det var mye god forskning konferansedeltakerne og juryen ble presentert for.

Alle scoret høyt på faglig robusthet, men det var en som pekte seg ut når det gjaldt de to siste kriteriene.

Vinneren ble til slutt stipendiat Frode Johansen. Han forsker på bruk av VR i ferdighetstrening for helsepersonell, med fokus på samspillet mellom menneske, teknologi og organisasjon.

Til slutt var det satt av god tid til å diskutere tverrfaglig samarbeid i praksis i form av en paneldebatt.

Bilde av Anne Mari Steigen, en av arrangørene
Anne Mari Steigen var en av to som sørget for at alt gikk knirkefritt for seg på konferansen på HSV torsdag, og som la til rette for at folk skulle bli kjent med hverandre på tvers, blant annet gjennom speed-datingen. (Foto: Ole Martin Ringlund/HINN) 

Det var første gang Fakultet for helse- og sosialvitenskap arrangerte akkurat en slik samling, men vurderer å gjøre det til en årlig hendelse.

Og skal vi tro enkelte av deltakerne bør de gjøre det.

– Hvordan er det å møtes på tvers av forskergruppene på HSV?

– Jeg har blitt så positivt overrasket. Vi kjenner jo litt til de ulike forskergruppene, men når vi får tid til å komme inn på hva vi faktisk driver med av forskning, så ble jeg positivt overrasket og det var mye jeg ikke visste om fra før. Jeg har sett at det her er samarbeidsmuligheter på tvers, sier Tuva Sandsdalen som vi snakket med under speed-datingen.

– Noe andre fakulteter bør tenke på å drive med?

– Ja, absolutt. Det mener jeg må være veldig nyttig. Vi vet ikke alltid om hva de andre kollegaene våre driver med og hva slags kompetanse de har, avslutter en veldig godt fornøyd konferansedeltager.

Bilde av en rekke med forskere som står foran en samling folk i et auditorium
HSV-konferansen startet med at en representant fra hver av forskergruppene fikk to minutter til å fortelle de andre hva de jobbet med. (Foto: Ole Martin Ringlund/HINN)

 

 

Av Ole Martin Ringlund
Publisert 27. jan. 2023 09:17 - Sist endret 31. jan. 2023 08:45