Urfolkskonferanse 2022

Forskningsgruppene DivE og SPLP ved Høgskolen i Innlandet utvider fjorårets forskningsseminar og inviterer med dette til en nasjonal urfolkskonferanse fredag 4. februar 2022.

Bildet viser utstilling av samisk kunst og håndverk.

Under fjorårets urfolkskonferanse var det en utstilling som viste samiske kunst- og håndverkstradisjoner.

Av hensyn til smittevern gjennomføres konferansen digitalt. Klikk her for å se programmet for konferansen.

Initiativet til konferansen kommer i forlengelsen av at Fakultet for lærerutdanning og pedagogikk ved Høgskolen i Innlandet arbeider for å styrke samiske perspektiver i sine lærerutdanninger.

Konferansen vil åpnes med et plenumsforedrag av førsteamanuensis Jonas Yassin Iversen (Høgskolen i Innlandet) som vil snakke om etiske utfordringer knyttet til å forske på samiske temaer fra et utenfraperspektiv med tittelen: Å nærme seg urfolksforskning utenfra: Forskningsetiske refleksjoner. Dagen avsluttes med et plenumsforedrag av førsteamanuensis Ylva Jannok Nutti (Samisk høgskole) som vil presentere foreløpig funn fra forskningsprosjektet «Sámi mánná jurddavázzin – Sáme mánáj ussjovájaldibme – Samiska barn som tankevandrare»: Stállostallat barnehagebarn og barnehagelærere i en samisk barnehage. Se sammendrag i vedlegg.

Vi inviterer herved forskere som ønsker å presentere på konferansen til å sende inn et sammendrag på inntil 400 ord med frist 20. november. Sammendragene vil bli fagfellevurdert og alle vil få en tilbakemelding på sammendraget sitt innen 15. desember. Sammendraget leveres sammen med påmelding på denne lenken: https://nettskjema.no/a/urfolkskonferanse2022

Formatet for presentasjonene vil være 20 min til presentasjon og 10 min til spørsmål og kommentarer. Etter planen vil konferansen arrangeres fysisk på campus Hamar, men om smittesituasjonen krever det vil vi legge opp til en digital konferanse.

Viktige datoer:

  • 20. november: Frist for å sende inn sammendrag og registrere seg for konferansen (samme skjema)
  • 15. desember: Tilbakemelding fra fagfellene på sammendrag
  • 15. januar: Frist for å registrere seg
  • 4. februar: Urfolkskonferansen avholdes

Del gjerne med kollegaer som dere tror vil ha glede av å delta. Se vedlegg for sammendrag og informasjon.

Kontaktinformasjon

Arrangementskomitèen

Bilde av Jonas Yassin Iversen
Postdoktor
E-post
jonas.iversen@inn.no
Telefon
+47 62 59 79 55
Bilde av Hege Merete Somby
Førsteamanuensis
E-post
hege.somby@inn.no
Telefon
+47 62 51 72 82
Professor
E-post
christina.molstad@inn.no
Telefon
+47 62 51 72 90

 

Publisert 20. sep. 2021 15:23 - Sist endret 23. juni 2022 10:30