INN the LUP - november

To forskere fra LUP får 10 minutter hver til å presentere en bit av forskningen sin. Denne gang er det Hanne Riese sammen med Leigh Price og Elisabeth Suzen som starter, deretter er det Kristin Vold Lexander  sin tur. Denne dagen er vi fysisk på Lillehammer. 

Logo, et forstørrelsesglass med teksten INN the LUP

Her har både forskere og studenter en gyllen anledning til å ta del i et uformelt fora for utveksling av kunnskap og stiftelse av nye bekjentskap.

To forskere fra LUP får 10 minutter hver til å presentere en bit av forskningen sin. Etter hvert innlegg settes det av 10 minutter til spørsmål og samtale. Vi møtes i møterom 7 Seminar (1Ø3074) på studiested Lillehammer. Alt du trenger å gjøre er å møte opp.

Ta gjerne med matpakka di. Vi serverer kaffe.

 

Innlegg 1: Professor Hanne Riese, Førsteamanuensis Leigh Price og Førsteamanuensis Elisabeth Suzen,

Tittel : «På hvilke måter har Covid-pandemien påvirket utdanningsløpene til barn og ungdom med asyl- og flyktningbakgrunn i Norden?»

«Eksisterende forskning på følgene av pandemien har oversett konsekvensene for barn og unge med asyl- og flyktningbakgrunn. I forskningsprosjektet som ledes fra Høgskolen i Innlandet skal partnere fra Sverige, Danmark og Finland sammen med forskere fra INN undersøke hvordan tiltak og praksiser under pandemien har påvirket utdanningserfaringene, forventningene og ambisjonene til denne gruppa. Prosjektet har som ambisjon å bidra med kunnskap som er forankret i deltakernes erfaringer og som kan føre til nye og bedre strategier for å møte liknende kriser. I presentasjonen vil vi gi en kort redegjørelse for prosjektets arkitektur, presentere foreløpige funn i analyse av policyer og praksiser under pandemien og forklare hvordan barn og unge med asyl- og flyktningebakgrunn skal involveres gjennom de ulike fasene av prosjektarbeidet.

ERAPAN-prosjektet fikk I 2023 midler under NORDFORSK utlysningen "Welfare among Children and Young people in the Post-Pandemic Nordics", og går over fire år.»

 

Innlegg 2: Forsker Kristin Vold Lexander,

Tittel: "SMS, chat og snap på flerspråklige arbeidsplasser – inkluderende og ekskluderende praksiser"

Digital kommunikasjon er en integrert del av ikke bare folks hverdag men også folks arbeidshverdag, enten de jobber på kontor, i fjøs eller med renhold av «hytter». De digitale samtalene har både sosiale og oppgavemessige funksjoner og foregår i ulike modaliteter. Hvordan påvirker dette arbeidsinnvandreres opplevelse av inkludering? Hvordan brukes mulighetene digitale verktøy gir til å kommunisere på tvers av språkbarrierer og for å bygge relasjoner på og etter jobb? For å diskutere disse spørsmålene vil jeg i denne presentasjonen analysere multimodale chattesamtaler og intervju med arbeidsgivere og arbeidstakere fra flerspråklige arbeidsplasser i Innlandet.  

 

Hold av datoen!

Emneord: INN-the-LUP
Publisert 17. aug. 2023 09:17 - Sist endret 23. okt. 2023 09:55