INN the LUP - oktober

To forskere fra LUP får 10 minutter hver til å presentere en bit av forskningen sin. Denne gang er det Stian Sundell Torjussen og deretter Wenche Fjeld sin tur.

Logo, et forstørrelsesglass med teksten INN the LUP

Her har både forskere og studenter en gyllen anledning til å ta del i et uformelt fora for utveksling av kunnskap og stiftelse av nye bekjentskap.

To forskere fra LUP får 10 minutter hver til å presentere en bit av forskningen sin. Etter hvert innlegg settes det av 10 minutter til spørsmål og samtale. Vi møtes i Læringsverkstedet i Midtbyen Park på Hamar. Alt du trenger å gjøre er å møte opp.

Ta gjerne med matpakka di. Vi serverer kaffe.

 

 

Innlegg 1: Førsteamanuensis Stian Sundell Torjussen

Tittel: «Hva gjør et sted hellig»

Stedet har alltid hatt stor betydning i religion. I dette foredraget vil jeg se nærmere på hva et hellig sted kan bety for et trossamfunn og for individet. Utgangspunktet vil være hellige steder i nypaganistisk religion, nærmere bestemt moderne gresk polyteisme hvor de troende tilber de greske gudene fra antikken. Hvilken rolle spiller hellige steder som Akropolis i Athen eller Zevs-tempelet i Olympia for de troendes religiøse praksis? Hva skjer når de hellige stedene primært blir sett på som turistattraksjoner? Og hva gjør man når man ikke kan utføre sine ritualer der man ønsker?

 

Innlegg 2: Høgskolelektor Wenche Fjeld

Tittel: «Lærerutdanningen og helhetlig seksualitetsundervisning som del av folkehelse og livsmestring»

Lærerutdanningsinstitusjonene har frihet til å utvikle utdanningen i samsvar med samfunnets behov, jamfør St.meld. nr. 16

(2001-2002) Kvalitetsreformen Om ny lærerutdanning Mangfoldig - krevende -relevant. Barn og unge – og lærerstudentene – etterlyser mer og bedre seksualitetsundervising i skolen og i lærerutdanningen. Dette belyses blant annet i Stine H. Bang Svendsen og Mari Gunnman Furunes’ forskningsrapport Mulighetsrom for helhetlig seksualitetsundervisning i lærerutdanningene. En evaluering av kompetansebehov og mulige tiltak.

Kunnskapsløftet LK20 legger til rette for helhetlig seksualitetsundervisning i skolen ved det overordnede, tverrfaglige emnet Folkehelse og livsmestring. I flere av profesjonsutdanningene og videreutdanninger ved LUP tilbys helhetlig seksualitetsundervisning som tema. Presentasjonen vil redegjøre for utdanningene, og invitere til drøfting om hvordan lærerutdanningen kan bli enda bedre til å tilby lærerstudentene kompetanse innen helhetlig seksualitetsundervisning i et tverrfaglig perspektiv.

Hold av datoen!

Emneord: INN-the-LUP
Publisert 17. aug. 2023 09:17 - Sist endret 13. sep. 2023 15:37