INN the LUP - september

To forskere fra LUP får 10 minutter hver til å presentere en bit av forskningen sin. Denne gang er det Cathrine Victoria Felix og deretter Ida Jahr sin tur.

Logo, et forstørrelsesglass med teksten INN the LUP

Her har både forskere og studenter en gyllen anledning til å ta del i et uformelt fora for utveksling av kunnskap og stiftelse av nye bekjentskap.

To forskere fra LUP får 10 minutter hver til å presentere en bit av forskningen sin. Etter hvert innlegg settes det av 10 minutter til spørsmål og samtale. Vi møtes i Læringsverkstedet i Midtbyen Park på Hamar. 
Alt du trenger å gjøre er å møte opp.

Ta gjerne med matpakka di. Vi serverer kaffe.

Overordnet tema denne dagen blir kunstig intelligens.
Her er det duket for spennende perspektiver og gode diskusjoner.

Innlegg 1:

Førsteamanuensis CATHRINE VICTORIA FELIX 

TITTEL: Intellektuell latskap og mental utholdenhet. Et foredrag om kunstig intelligens.

SPRÅK: Norsk

Sammendrag

I en verden der kunstig intelligens tar stadig større plass, er det viktig å reflektere over teknologiens innvirkning på oss. Hvordan påvirker kunstig intelligens vår vilje og kapasitet til å engasjere oss dypt i krevende oppgaver? Mister vi gradvis evnen til å takle komplekse gjøremål? Dette foredraget tar opp bekymringer knyttet til intellektuell latskap og undersøker hvordan vi kan finne en balanse mellom bruk av kunstig intelligens og bevaring av mental utholdenhet. Ved bruk av eksempler og forskningsfunn, utforsker jeg hvordan vi kan dra nytte av kunstig intelligens samtidig som vi bevarer evnen til kritisk tenking og kreativitet.

Innlegg 2:

Førsteamanuensis IDA JAHR

TITTEL: Jeg er en kropp, mens din kropp er data: begynnelsen på en fenomenologisk tilnærming til kunstig intelligens, via science fiction-skrekkfilm

SPRÅK: Norsk

Sammendrag

Kunstig intelligens er verken kunstig eller intelligent, påstår Kate Crawford i sin bok Atlas of AI (2021). I dette foredraget vil jeg bruke Donald Cammells film Demon Seed (1977, basert på en bok av Dean Koontz) til å undersøke de mange måtene man kan tenke på KI og kropp i et kritisk (posthumanistisk, fenomenologisk) perspektiv.

Emneord: INN-the-LUP
Publisert 17. aug. 2023 09:17 - Sist endret 18. aug. 2023 12:52