INN the LUP - februar 2024

To forskere fra LUP får 10 minutter hver til å presentere en bit av forskningen sin. Denne gang er det Synnøve Markeng og deretter Ingeborg Lunde sin tur.

Logo, et forstørrelsesglass med teksten INN the LUP

Her har både forskere og studenter en gyllen anledning til å ta del i et uformelt fora for utveksling av kunnskap og stiftelse av nye bekjentskap.

To forskere fra LUP får 10 minutter hver til å presentere en bit av forskningen sin. Etter hvert innlegg settes det av 10 minutter til spørsmål og samtale. Vi møtes i Læringsverkstedet i Midtbyen Park på Hamar. Alt du trenger å gjøre er å møte opp.

Ta gjerne med matpakka di. Vi serverer kaffe.

 

Innlegg 1: Stipendiat Synnøve Markeng

Tittel: Koranen «her inne» og «der ute»: KRLE- og koranlæreres perspektiv på undervisning

Elever som deltar i en form for religiøs opplæring på sin fritid vil lære om hellige tekster både i en religiøs undervisningskontekst og i det offentlige KRLE-faget. I avhandlingsprosjektet undersøker jeg lærerperspektivet for å lære mer om hvilket innhold og hvilke metoder elevene kan møte i de to arenaene. Har for eksempel KRLE- og koranlærere ulike oppfatninger om hvorvidt, og hvordan, koranresitasjon kan benyttes i undervisningen? Ved å sammenligne KRLE- og koranlæreres refleksjoner får vi mer kunnskap om koranopplæringen i Norge, samtidig som vi belyser hva som er tatt for gitt i undervisning om Koranen i KRLE-faget.

 

Innlegg 2: Professor Ingeborg Lunde og prosjektleder Marie Othilie Hundevadt

Tittel:  "Transformation and Research in Education: Arts, Children, Learning and Expression (TREACLE)"

The primary objective of TREACLE is to shape and influence European educational policies and actions; through our research driven and arts-based kindergarten, primary, secondary school, teacher education, and non-formal learning arenas approach, designed to foster resilience and cultural awareness and expression.

Ingeborg Lunde og Marie Othilie Hundevadt, fra Innlandet Fylkeskommune, har i samarbeid med prosjektgruppen fra HINN og fylkeskommunen skrevet en søknad til Horisont Europa’s utlysning: «Arts and cultural awareness and expression in education and training», med frist 07.02.2024. Prosjektet har 8 andre Europeiske partnere og HINN er koordinator.

 

Hold av datoen!

Emneord: INN-the-LUP
Publisert 14. feb. 2024 14:01 - Sist endret 15. feb. 2024 09:21