INN the LUP - januar 2024

To forskere fra LUP får 10 minutter hver til å presentere en bit av forskningen sin. Denne gang er det Sigrun Sønsthagen og deretter Hans Jørgen Walling Weihe sin tur.

Logo, et forstørrelsesglass med teksten INN the LUP

Her har både forskere og studenter en gyllen anledning til å ta del i et uformelt fora for utveksling av kunnskap og stiftelse av nye bekjentskap.

To forskere fra LUP får 10 minutter hver til å presentere en bit av forskningen sin. Etter hvert innlegg settes det av 10 minutter til spørsmål og samtale. Vi møtes i Læringsverkstedet i Midtbyen Park på Hamar. Alt du trenger å gjøre er å møte opp.

Ta gjerne med matpakka di. Vi serverer kaffe.

 

Innlegg 1: Høgskolelektor Sigrun Sønsthagen

Tittel: Erfaringer med desentralisert ordning for kompetanseutvikling - «Vi må se meninga med det!»

Studien tar utgangspunkt i skoleansattes erfaringer med desentralisert ordning for kompetanseutvikling hvor deltagerne har svart på refleksjonsspørsmål om implementering av pedagogisk analysemodell. Faktorene organisering, medvirkning, tidsbruk og refleksjon omkring egen praksis drøftes i lys av hva som kan skape gode vekstforhold for skoleutvikling og hva som er intensjonene ved desentralisert ordning for kompetanseutvikling. Det pekes også på mulige implikasjoner for initiering, gjennomføring og videreføring av utviklingsarbeid slik at deltagerne opplever det som meningsfullt.

 

Innlegg 2: Professor emeritus Hans Jørgen Wallin Weihe

Tittel:  "Kulturarv under vann og pedagogiske utfordringer i skole og formidling"

ICOMOS (International Council of Museums and Heritage Sites) Norske avdeling har en egen faggruppe for kulturarv under vann. I November 2023 hadde ICOMOs en egen fagdag hos Riksantikvaren som ble ledet av innleder i samarbeid med Norsk Handverks Utvikling. Det er en rekke kulturminner under vann både ferskvann, saltvann og vannmiljøer som myr og våtmarker. Noen av kulturminnene kommer frem og ødelegges ved aktiviteter knyttet til vannmiljøer og noe avdekkes når breer smelter. Kulturminner under vann inkluderer meget problematiske kulturminner slik vrak som kan representere forurensingssteder og dumpingsteder. De inkluderer også kulturminner  som er viktige minnesteder etter dødsfall og krigshandlinger.

Innleder har skrevet de årlige rapportene for undergruppen og er opptatt av formidlingen og utfordringene som ligger i forvaltningen av slike kulturminner både i Norge, i norsk økonomisk sone i havområder og internasjonalt.

 

Hold av datoen!

Emneord: INN-the-LUP
Publisert 18. jan. 2024 09:32 - Sist endret 18. jan. 2024 15:41