INN the LUP - april 2024

To forskere fra LUP får 10 minutter hver til å presentere en bit av forskningen sin. Denne gang er det Øystein Olav Skaar og deretter masterstudent Eloisa F. A. Michaelsen  sin tur. 

Logo, et forstørrelsesglass med teksten INN the LUP

Her har både forskere og studenter en gyllen anledning til å ta del i et uformelt fora for utveksling av kunnskap og stiftelse av nye bekjentskap.

To forskere fra LUP får 10 minutter hver til å presentere en bit av forskningen sin. Etter hvert innlegg settes det av 10 minutter til spørsmål og samtale. Vi møtes i Læringsverkstedet i Midtbyen Park på Hamar. Alt du trenger å gjøre er å møte opp.

Ta gjerne med matpakka di. Vi serverer kaffe.

 

Innlegg 1: Førsteamanuensis Øystein Olav Skaar

Tittel : «Korleis bruke store språkmodellar og semantisk analyse for klassifisering av berekraftsmål»

Dette prosjektet har som mål å utvikle ein metodikk for å bruke store språkmodellar (LLM) og semantisk analyse til å sjå i kva grad ein (vitskapeleg) publikasjon kan klassifiserast innan eitt eller fleire av Sameinte Nasjonar sine berekraftsmål. LLM vert fyrst brukt til å analysere samandrag og gi forslag til aktuelle berekraftsmål. Dinest vert semantisk analyse brukt til å vurdere og validere LLM sine forslag gjennom å analysere nøkkelorda som LLM foreslår. Formålet er å utnytte fordelane, og redusere svakheitene, ved dei to individuelle tilnærmingane. Preliminære funn tilseier at den utvikla modellen gir betre resultat enn Aurora, Elsevier, OSDG og Finn Bærekraftsforskning sine tilnærmingar.

 

Innlegg 2: Masterstudent Eloisa F. A. Michaelsen

Tittel : «De usynlige grensene – kjønns- og seksualitetsbias i barnelitteratur og lærerens kritiske mangfoldskompetanse»

Denne studien undersøker fremstillinger av kjønn og seksualitet i barnelitteratur med utgangspunkt i problemstillingen «på hvilke måter er kjønns- og seksualitetsmangfold representert i skjønnlitteratur som brukes i barneskolen?». Et hovedmål med studien har vært å bidra til økt kompetanse i å identifisere, problematisere og dekonstruere biaser om kjønn og seksualitet.

 

Hold av datoen!

Emneord: INN-the-LUP
Publisert 22. mars 2024 10:40 - Sist endret 22. mars 2024 10:55