Hvilke fordeler får du ved å være læringsassistent?

Læringsassistentene skal veilede studentene faglig, og bidra til at studentene skaper og opprettholder et faglig studiemiljø. Dette vil kunne bidra til studieprogresjon og gi en sterkere følelse av faglig og sosial tilhørighet. Læringsassistenter skal ikke erstatte ordinær undervisning, men heller ses som et supplement til dette.

Eksempel på arbeidsoppgaver:

  • Sette sammen og følge opp kollokviegrupper
  • Arbeide med oppgavehefter, artikler eller annen relevant litteratur
  • Arrangere workshops og seminarer (f.eks. eksamensworkshop eller skriveverksted osv.)

Praktisk informasjon

Som læringsassistent eller studentassistent er du ansatt av Høgskolen i Innlandet i en deltidsstilling knyttet til et bestemt emne på et bestemt studieprogram. Lærings- og studentassistentene fører selv timeliste hver måned (leveres innen 20. hver måned), og antall timer vil variere i forhold til hvilket emne du er ansatt på.

Et krav til arbeidet som læringsassistent er at du selv har tatt emnet tidligere i ditt studieløp, og har oppnådd gode resultater i emnet. Last ned retningslinjene for lærings- og studentassistenter.

Som lærings- eller studentassistent vil din nærmeste kontakt være assistentkoordinator ved ditt studieprogram. Assistentkoordinatorens oppgave er å koordinere kommunikasjon mellom læringsassistenter, det enkelte studieprogram og emneansvarlige.

Hvorfor være læringsassistent?

Som læringsassistent får du utvidet nettverk blant studenter og ansatte. Du får bedre kjennskap til og erfaring med hvordan undervisning er lagt opp, og du opparbeider verdifull kompetanse fra ledelse av pedagogisk arbeid som du kan ta med deg videre i arbeidslivet. Du vil få tilbud om opplærings- og oppfølgingsmøter, og du får attest etter endt engasjement.

En av våre tidligere læringsassistenter peker på disse fordelen med å være læringsassistent:

  • Du får muligheten til å reflektere rundt fag med andre studenter
  • Du får muligheten til å dele kunnskaper, bruke din faglighet og dine erfaringer fra studietiden til å kunne veilede og tilrettelegge for andre studenter
  • Du får et større innblikk i profesjonsetiske problemstillinger
  • Du blir mer bevisst på din egen studieprogresjon
  • Du får frisket opp egen kunnskap i fagene, og du får erfaring med å veilede andre!
  • Du får en faglig relevant deltidsjobb
Sist endret 12. des. 2022 17:09