English version of this page

Lager Europas største låtskrivercamp på Rena

Over 100 låtskrivere fra hele verden kommer til studiested Rena i slutten av juni, med mål om å skape en rekke nye Eurovision-bidrag. Også årets vinner fra Sveits har mye å takke musikkmiljøet på Rena for.

Cirka 30 personer stilt opp til gruppebilde inne i et studio, alle smiler og viser entusiasme.

Høgskolemiljøet og musikkproduksjonsbransjen har flere ganger arrangert låtskrivercamp på Rena. Nå er det klart for kjempestort treff. Foto: Privat

Rena Song Fest er et samarbeid mellom musikkproduksjonsnæringen og Høgskolen i Innlandet, og vil samle profesjonelle låtskrivere og amatører, artister og bransjefolk fra hele verden til fire dagers låtskrivercamp. Kommunen bidrar også, med lokaler.

– Det kommer nærmest til å bli en festival, sier Carl-Henrik Wahl, om arrangementet som går fra torsdag 27. til søndag 30. juni. Han er daglig leder i produksjonsselskapet The Woods, som er hovedarrangør av campen, musikkprodusent – og i tillegg høgskolelektor ved Handelshøyskolen Innlandet, hvor han underviser i Music Business and Production.

 

4 mennesker jobber med å lage musikk ute i en hage.
Tema for sommerens låtskrivercamp på Rena er Eurovision, og målet er å skape 75 nye låter for musikkonkurransen. Foto: Jørn Dalchow 

Eurovisionsuksess på Rena

Tema for campen er Eurovision, og målet er å skape 75 nye poplåter for musikkonkurransen. Minst. Blant deltakerne er folk som har lyktes med dette før – også det med utspring på Rena.

– Jeg introduserte Lasse, Benjamin og Linda for hverandre på Rena, så dro de til Berlin og skrev vinnerlåta, sier Wahl.  De han viser til er altså de tre norske låtskriverne Lasse Nymann, Linda Dale og Benjamin Alsau, som stod bak årets Eurovision-vinner «The Code», fremført av artisten Nemo Mettler for Sveits.

Tette bånd mellom studier og bransje

– Det er utrolig å se hva vi får til når vi samler folk, sier Wahl. 
At musikkmagi oppstår på nettopp Rena, mener Wahl skyldes tette bånd mellom musikkproduksjonsstudiet og bransjen.


– Jeg er stolt lærer på musikkproduksjonsstudiet, men jobber også i bransjen. På den måten kan jeg alltid ta med meg aktuelle ting inn i undervisningen. Studiene blir automatisk relevante når studentene får knytte kontakt med viktige aktører og bli kjent med internasjonale produksjonsmiljø på et høyt nivå, sier Wahl og påpeker at alle ansatte i The Woods er tidligere studenter ved HINN.

Det er ikke bare poplåter som produsere under låtskrivercampene på Rena.
– Dette inngår også i forskningsarbeidet til høgskolen. I fjor bidro campene med fire forskningspoeng til HINN, forteller Wahl.

 

3 personer lager musikk i en stue.
Går du med en poplåt i magen, er det fortsatt mulig å melde seg på sommerens låtskrivercamp. Foto: Jørn Dalchow 

Gratis bransjedag for studenter   

På campens første dag blir det seminar med en rekke tema som spenner fra det store spørsmålet om hvorfor vi trenger musikk, via Eurovision for nybegynnere, til markedsføring og rettigheter. Selvfølgelig blir det også et foredrag om kunstig intelligens og musikkproduksjon.

– Seminarprogrammet er gratis for våre studenter. Det gjelder også de som har søkt om plass på musikkproduksjonsstudiet til høsten, sier førsteamanuensis ved Handelshøgskolen Innlandet, Jonas Bjälesjö. Han understreker at det er en flott anledning til å bli bedre kjent med både studiet, studiestedet og bransjen.

Opptaket er ikke klart enda, så høgskolen får dessverre ikke invitert nye studenter personlig. 
– Men ta veldig gjerne kontakt med oss om du har søkt om plass på musikkproduksjonsstudiet fra høsten av og ønsker å være med som observatør på bransjedagen, oppfordrer Bjälesjö.

Går du med den neste Eurovision-hiten eller en god pop-låt i magen, er det fremdeles mulig å søke om plass som deltaker på selve campen.

Kontakt

Bilde av Carl-Henrik Wahl
Høgskolelektor
E-post
carl-henrik.wahl@inn.no
Bilde av Jonas Bjälesjö
Førsteamanuensis
E-post
jonas.bjalesjo@inn.no
Av Marte Veimo
Publisert 23. mai 2024 10:01 - Sist endret 27. mai 2024 10:40