Innovasjonscamp 2023

Nytt av året var at studentene som deltok på "Innovasjonscamp" fikk det godkjent som et arbeidskrav. Etter to hektiske dager på Skogmuseet ble det som vanlig kåret et "vinnerlag".

bilde av studenter som presenterer en case

Innovasjonscamp 2023

Dette har blitt et årlig tilbud til studentene ved Høgskolen i Innlandet, og ble i år som i fjor avholdt på Skogmuseet i Elverum. Det var totalt 29 deltagere som etter hvert ble delt i seks grupper. I løpet av to intense dager utfordres studentene til å komme opp med et forslag til innovative løsninger på en gitt utfordring.

Den første dagen fikk studentene en kort innføring i arbeidsmetodikk før temainnlegg fra ulike aktører stod på plakaten. Mot slutten av dagen ble studenten delt i grupper og startet med å utvikle sin ide som skulle presenteres på dag nummer to.  

 

 

Årets tema:

Bærekraftig

skogbruk

Fakultetene ALB, HSV og HHS var alle representert med studenter fra ulike studieretninger. Men med det felles at de alle har innovasjon som emner i sine studier. 

Trygve Stølan som er en av primus motorene fra Høgskolens side var veldig godt fornøyd med både studentenes innsats og selve gjennomføringen av årets innovasjonscamp. 

- Ja, dette har vært to hektiske dager. Det har virkelig vært gøy å se hvordan studentene har løst oppgavene. Alle gruppene har virkelig jobbet effektivt og det viste jo presentasjonene også, at de både hadde forstått oppgaven de fikk og ikke minst så var løsningene både innovative og spennende, sa Stølan etter at siste gruppe var ferdige med sine presentasjoner. 

 

En jury bestående av Kari Toft, tidligere journalist i NRK, Stig Hoseth som er avdelingsdirektør ved Anno Norsk Skogmuseum og Kristin Aldo fra Ungt Entrepenørskap skulle vurdere de ulike gruppenes forslag ut i fra følgende kriterier:

1.Bærekraftig
Idèen kan knyttes til en eller flere av FNs bærekraftsmål
2.Fremtidsrettet og innovativt
Et nyskapende konsept med høy innovasjonsgrad
3.Gjennomførbart
Idèen har ambisiøs og realistisk plan for hvordan dette kan gjennomføres
4.Presentasjon
Konseptet blir presentert på en god måte overfor juryen
5.Samarbeid
Gruppa har lagt en innsats i å få til et godt samarbeid og idèutviklingsprosess.

Alle gruppene fikk 3-5 minutter til å presentere sine forslag og løsninger, og de hadde løst oppgavene på svært ulike måter. Noen hadde en veldig digital tilnærming, som for eksempel gruppa som hadde kalt sin løsning for "Digital Vandring". Ideen var å «Bringe skogen til deg», ved å lage en virtuell verden som man kan bevege seg i uten at man fysisk må besøke museet. 

En annen gruppe som kalte seg Sküg, presenterte noe de kalte Skogens Vokter – Skogssti, som er et kortspill de hadde sett for seg brukt i blant annet skoler. En fin kontrast til de som hadde fokusert på digitale løsninger. 

Vi kan også nevne NaturGO, som var en slags videreutvikling av PokemonGO hvor det var sjeldne arter i naturen det skulle jaktes på. Alle gruppene fikk ros av juryen for sitt fokus på FN`s bærekraftmål. Det var gjennomgående for alle gruppene, at de hadde tatt inn ulike punkter fra bærekraftsmålene.

Men det skulle også kåres en vinner, og det var en samstemt jury som utropte gruppa som kalte seg "Natureoppdagelsesmester" til vinnere. Deres forslag gikk ut på å videreutvikle den kjente appen som i dag brukes til stolpejakt. 

 

 

Det var en fornøyd gjeng med studenter etter at presentasjonene var gjennomført, og fokuset på det at man vant var ikke det viktigste.

- Dette har vært veldig sosialt, og en annerledes måte å lære på, var dommen til Tine Morken fra Ringebu som studerer organisasjon og ledelse på Lillehammer. 

- Det har vært god læring, både om seg selv og vi har fått erfaring med å samarbeide med andre studenter fra andre studieretninger. Men det har vært intensivt og spesielt den første dagen var lang for oss alle, sa Tine. 

- Flere burde sett verdien i ett opplegg som dette, for vi har jo det til felles at mange av oss henger litt igjen i "Koronaensomhete". Så det at vi får muligheter som dette til å jobbe på en sosial måte er gull verdt, fortsatte Tine.

- Det eneste vi føler at manglet litt var at vi gjerne skulle lært litt mer om selve faget innovasjon, skytes det inn fra en av studentene på vinnerlaget.

Gratulerer til - Naturoppdagelsesmester, som vinner av Innovasjonscamp 2023

Camilla Andersen, Sara Hjelmtveit, Tine Morken, Alexander Bertheussen og Jeanette Titternes

Publisert 17. okt. 2023 15:48 - Sist endret 19. feb. 2024 15:52