Styrker Filmskolen, TV-skolen og Spillskolen

Den norske filmskolen, TV-skolen og Spillskolen skal styrkes ved å samles i et nytt fakultet for audiovisuelle fag. Det har styret ved Høgskolen i Innlandet bestemt.

En rekke personer sitter i en sal, i bakgrunnen ser man styret samlet rundt et u-formet bord.

Mange studenter og ansatte møtte opp da høgskolestyret behandlet spørsmålet om sammenslåing av fakultetene. 

Foto: Høgskolen i Innlandet.

– Styret mener at dette er den rette løsningen for å henge med i utviklingen. Formålet vårt er å bygge robuste og sterke fagmiljøer for framtida. Vi ønsker å bevare det vi er sterke på allerede, og samtidig legge til rette for samarbeid og utvikling, sier styreleder Maren Kyllingstad.

Grundig utredning

Det er en omdiskutert sak, internt og eksternt, som fikk sin konklusjon i et styremøte 14. desember. Det er styret som har ønsket at samarbeidsmuligheter utredes. Prosessen har pågått i et års tid, før rektor la fram en endelig innstilling tidligere i desember.

– Dette er en godt utredet sak og vi har hatt bred involvering i prosessen. Jeg er trygg på at styrets vedtak er det rette for den videre utviklingen til både høgskolen og de tre skolene som nå samles i et nytt fakultet, sier rektor Peer Jacob Svenkerud.

Den norske filmskolen og Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi (AMEK), er begge fakulteter ved Høgskolen i Innlandet. Utdanning og forskning innen film har til nå vært organisert i filmskolen, mens tv og spill har tilhørt AMEK.

Styret har nå tatt beslutningen om å fusjonere. Detaljplanleggingen av hvordan et nytt fakultet skal etableres og organiseres starter på nyåret.

Et banner med teksten "bevar filmskolen - vi har ikke blitt hørt" henger fra taket i høgskolens lokaler
Et banner med budskapet "bevar filmskolen" har hengt i høgskolens lokaler i dagene før styremøtet. 

Lyser ut stilling som dekan

Stillingen som dekan vil lyses ut raskt for å få på plass en faglig og administrativ leder for det nye fakultetet. Flere andre lederstillinger vil også bli lyst ut.

– Dette skal være et kunstfaglig fakultet, med rom for også teknologi og vitenskapelig forskning. Vi vil søke etter en dekan med kunstfaglig førstekompetanse, men også ledererfaring og personlige egenskaper som gjør vedkommende egnet for stillingen, sier Svenkerud.

Mange har opplevd prosessen fram til beslutning i denne saken som utfordrende og krevende. Spesielt ved Den norske filmskolen er det tydelig uttalt skepsis og motforestillinger mot å fusjonere.

– Jeg aksepterer at meningene om denne fusjonen er delte. Jeg vil understreke at alle momenter som har kommet fram i høring og annen kvalitetssikring er vurdert. Noen er tatt hensyn til, andre er lagt bort. Jeg vil takke alle som har bidratt til å opplyse denne saken før styrets beslutning, sier Svenkerud.

Kontakt

Bilde av Peer Jacob Svenkerud
Rektor
E-post
peer.svenkerud@inn.no
Telefon
+47 62 43 04 06
Publisert 14. des. 2023 13:25 - Sist endret 14. des. 2023 13:25