Bli med på reisen vår!

Det er nå åpent for å stille til verv i Studentorganisasjonen i Innlandet for neste periode. Vil du være med på å styrke studentstemmen i Innlandet? Les om mulighetene dine her.

Et oppsatt gruppebilde av to dusin unge tillitsvalgte på hyttetur. De ser alle med et smil inn i kameraet. Det er en stor steinpeis i det ene hjørnet, og en tøyvegg med StInn-logoer i bakgrunnen.

StInn på SuperWeekend i Trysil november 2023.

Foto: Iselin Maria Nordgård

Å ha et verv i Studentorganisasjonen i Innlandet er både lærerikt og sosialt, og man får med seg viktige erfaringer man vil få bruk for resten av livet. 

Disse vervene skal velges av Studenttinget i april:

Leder av Sentralstyret

Dette er den organisatoriske lederen i StInn. Leder av Sentralstyret leder saksbehandlingen i Sentralstyret og Studenttinget. Siden det er der de største avgjørelsene i organisasjonen blir tatt, så bruker de en del tid på å passe på at sakene blir godt forberedt før møtene. De representerer ofte StInn i større møter sammen med leder av Arbeidsutvalget.

Nestleder av Sentralstyret

Dette er den høyre hånden til leder av Sentralstyret. De to vervene arbeider tett sammen for å sikre best mulig saksgang i de høyeste nivåene. Leder og nestleder av Sentralstyret bestemmer seg imellom hvordan de fordeler arbeidsoppgavene mellom seg. Nestleder er stedfortreder i leders fravær.

Leder av Arbeidsutvalget

Dette er den politiske lederen i StInn. Leder av Arbeidsutvalget skal påse at StInns vedtatte politikk og mål fremmes i de tillitsvalgtes politiske arbeid. De koordinerer mye av det daglige arbeidet, og representerer ofte StInn i større møter, gjerne sammen med leder av Sentralstyret.

Nestleder av Arbeidsutvalget

Dette er den høyre hånden til leder av Arbeidsutvalget. De to vervene arbeider tett sammen for å sikre best mulig daglig drift av StInn. Leder og nestleder av Arbeidsutvalget bestemmer seg imellom hvordan de fordeler arbeidsoppgavene mellom seg. Nestleder er stedfortreder i leders fravær.

Fag- og forskningspolitisk ansvarlig i Arbeidsutvalget

Hvilke eksamensformer bør en prioritere, og hvilke burde en unngå å bruke? Hvor mye av undervisningen bør være praktisk, og hvor mye burde være teoretisk? Hvilke krav burde stilles til forelesere og emneansvarlige? Dette er noen eksempler på fag- og forskningspolitikk.

Fag- og forskningspolitisk ansvarlig i Arbeidsutvalget har ansvaret for å delta i møteforaene hvor fag- og forskningspolitiske avgjørelser blir tatt, og fremme StInns vedtatte politikk på området. De leder også Fag- og forskningspolitisk komité, hvor denne politikken blir utviklet før den sendes til behandling av Studenttinget.

Velferd- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig i Arbeidsutvalget

Hvilke former for studenthelse er det viktig at det finnes tilbud for, og hvem bør være ansvarlig for at disse tilbudene finnes? Hvordan skal et fysisk læringsmiljø utformes for at studentene skal kunne yte sitt beste? Eller et digitalt læringsmiljø? Eller et psykososialt læringsmiljø? Dette er noen eksempler på velferd- og læringsmiljøpolitikk.

Velferd- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig i Arbeidsutvalget har ansvaret for å delta i møteforaene hvor velferd- og læringsmiljøpolitiske avgjørelser blir tatt, og fremme StInns vedtatte politikk på området. De leder også Velferd- og læringsmiljøpolitisk komité, hvor denne politikken blir utviklet før den sendes til behandling av Studenttinget.

Internasjonalt politisk ansvarlig i Arbeidsutvalget

Skal det være gratis for internasjonale studenter å studere i Norge? Hvilke tilrettelegginger skal internasjonale studenter få for å få den beste studietiden på HINN? Hvordan skal HINN jobbe for å sikre at studentene deres kan reise på utveksling? Dette er noen eksempler på internasjonal politikk.

Internasjonalt politisk ansvarlig i Arbeidsutvalget har ansvaret for å delta i møteforaene hvor internasjonalpolitiske avgjørelser blir tatt, og fremme StInns vedtatte politikk på området. De leder også Internasjonalt politisk komité, hvor denne politikken blir utviklet før den sendes til behandling av Studenttinget.

Kommunikasjonsansvarlig i Arbeidsutvalget

Selv om StInn jobber for alle studentene ved HINN, så ved de fleste ikke hva StInn er. Det er kommunikasjonsansvarlig i Arbeidsutvalget sitt ansvar at StInn er synlig på alle studiesteder og relevante plattformer, slik at studentene vet hva StInn kan hjelpe dem med, hva de har fått gjennomslag på, og hvordan de kan bli med i StInn.

Medlemmer av Kontroll- og konstitusjonsutvalget

StInn har mange dokumenter som sier hva vi mener og hvordan arbeidet skal utøves. Det er ikke lett å ha oversikt på alt, og til tider kan det som står der være tvetydig eller mangelfullt. I disse tilfellene er det medlemmene i Kontroll- og konstitusjonsutvalget som redder dagen med å finne riktige paragrafer eller komme med en tolkning resten av organisasjonen kan bruke som fasit.

De nyvalgte medlemmene i Kontroll- og konstitusjonsutvalget velger blant seg selv hvem som skal ha vervet som leder av Kontroll- og konstitusjonsutvalget.

Medlemmer av Valgkomiteen

Det er mange dyktige studenter som skal fylle de største vervene til StInn, og det er medlemmene i Valgkomiteen som headhunter og anbefaler på disse kandidatene. De jobber mest i periodene før studenttingsmøtene i oktober og april, men er også pådrivere når det gjennomføres suppleringsvalg ved behov.

De nyvalgte medlemmene i Valgkomiteen velger blant seg selv hvem som skal ha vervet som leder av Valgkomiteen.

Medlemmer i Samskipnadsstyret

Samskipnadsstyret er det øverste bestemmende organet til Studentsamskipnaden i Innlandet, og er sjefene til administrerende direktør. Studentene skal være representert i styret. Dersom de ønsker det, kan studentene velge å ha flertall av stemmene i styret. Det er derfor viktig at vi har gode studentrepresentanter som gir studentenes perspektiv når de største avgjørelsene til den viktigste tilbyderen av studentvelferd i Innlandet blir tatt. Vervet innebærer ansvar for å drifte og videreutvikle en organisasjon som forvalter store verdier. I praksis betyr det å sette seg inn i sakspapirene, med mange store saker som Samskipnadsstyret skal behandle, på forhånd av hvert møte.

Styreleder og -nestleder velges blant styrets medlemmer på det nye styrets første møte i juni.


Les mer om de ulike vervene, samt hvilke honorar de har, på denne siden.  

Fristen for å stille til valg er 22. mars, og valget gjennomføres på Studenttinget 12. - 14. april. Man stiller til valg ved å fylle ut dette kandidatskjemaet. Kontakt oss i sosiale medier, eller send en e-post til vk.stinn@inn.no 
 

Av Ida Pollestad Brunes
Publisert 15. feb. 2024 13:51 - Sist endret 27. feb. 2024 10:01