Én organisasjon – et hav av muligheter

Å ta på seg verv ved siden av studiene bidrar gjerne til økt læring, spennende nettverk, viktige erfaringer, og ikke minst gode vennskap. I StInn – Studentorganisasjonen i Innlandet, har vi ulike verv som passer til alle!

Fire glade tillitsvalgte nyter møtesnacks under et studenttingsmøte

Foto: Ida Pollestad Brunes

Om du har lite erfaring eller ikke, betyr ikke så mye hos oss. I StInn finnes verv som krever mye erfaring, verv for deg som ikke har hatt det før, verv for deg som vil bruke mye tid, og verv for deg som bare vil være litt med. Det eneste vi krever, er at du ønsker å lære og bidra!

I denne artikkelen trekker vi frem noen av de mulighetene som finnes fremover!

Lokale verv

Studentrådsutvalg – StInn lokalt

Alle klassetillitsvalgte ved studiestedet tilhører Studentrådet, og det finnes en gjeng som arbeider med oppfølgingen av Studentrådet og den lokale politikken mellom disse møtene, nemlig Studentrådsutvalget. Som medlem i Studentrådsutvalget kobles man på den lokale politikken hele året, og man får også være med i sentrale utvalg, for å finne løsninger på tvers av studiestedene. Vervene i Studentrådsutvalget er svært sosiale, og man får delta på trivelige seminarer med resten av organisasjonen flere ganger i løpet av året.

 

Følgende verv finnes i Studentrådsutvalget:

Leder av Studentrådsutvalget

Dette er den lokale lederen i StInn på sitt studiested. Leder av Studentrådsutvalget skal påse at StInns vedtatte politikk og mål fremmes i de tillitsvalgtes politiske arbeid. De koordinerer mye av det daglige arbeidet, og representerer ofte StInn i større møter, gjerne sammen med leder av Sentralstyret.

Velges: Ordinært av sitt studentråd mellom 7. og 21. mars
Leder av: Studentrådet, Studentrådsutvalget
Medlem i: Sentralstyret, Lederutvalget, Studiestedsutvalget
Honorar: 4 779 kr brutto i måneden
Vervperiode: Fra valgt til 30. juni

Meld ditt kandidatur med dette kandidatskjemaet, eller ved å melde det verbalt når valget åpnes på studentrådsmøtet.

Nestleder av Studentrådsutvalget

Dette er den høyre hånden til leder av Studentrådsutvalget. De to vervene arbeider tett sammen for å sikre best mulig drift på studiestedet. Leder og nestleder av Studentrådsutvalget bestemmer seg imellom hvordan de fordeler arbeidsoppgavene mellom seg. Nestleder er stedfortreder i leders fravær.

Velges: Ordinært av sitt studentråd mellom 7. og 21. mars
Medlem i: Studentrådsutvalget, Organisatorisk utvalg
Honorar: 624 kr brutto i måneden
Vervperiode: Fra valgt til 30. juni

Meld ditt kandidatur med dette kandidatskjemaet, eller ved å melde det verbalt når valget åpnes på studentrådsmøtet.

Fag- og forskningspolitisk ansvarlig i Studentrådsutvalget

Hvilke eksamensformer bør en prioritere, og hvilke burde en unngå å bruke? Hvor mye av undervisningen bør være praktisk, og hvor mye burde være teoretisk? Hvilke krav burde stilles til forelesere og emneansvarlige? Dette er noen eksempler på fag- og forskningspolitikk.

Fag- og forskningspolitisk ansvarlig i Studentrådsutvalget skal delta i møteforaene hvor fag- og forskningspolitiske avgjørelser blir tatt på lokalt nivå, og fremme StInns vedtatte politikk på området. De deltar også i Fag- og forskningspolitisk komité, hvor denne politikken blir utviklet før den sendes til behandling av Studenttinget. I de periodene hvor det ikke er så mye fag- og forskningspolitikk å jobbe med, så blir de litt mer som et generelt medlem i Studentrådsutvalget.

Velges: Av sitt studentråd mellom 15. og 30. september
Medlem i: Studentrådsutvalget, Fag- og forskningspolitisk komité
Vervperiode: Fra 1. oktober til 30. september

Meld ditt kandidatur med dette kandidatskjemaet, eller ved å melde det verbalt når valget åpnes på studentrådsmøtet.

Velferd- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig i Studentrådsutvalget

Hvilke former for studenthelse er det viktig at det finnes tilbud for, og hvem bør være ansvarlig for at disse tilbudene finnes? Hvordan skal et fysisk læringsmiljø utformes for at studentene skal kunne yte sitt beste? Eller et digitalt læringsmiljø? Eller et psykososialt læringsmiljø? Dette er noen eksempler på velferd- og læringsmiljøpolitikk.

Velferd- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig i Studentrådsutvalget skal delta i møteforaene hvor velferd- og læringsmiljøpolitiske avgjørelser blir tatt på lokalt nivå, og fremme StInns vedtatte politikk på området. De deltar også i Velferd- og læringsmiljøpolitisk komité, hvor denne politikken blir utviklet før den sendes til behandling av Studenttinget. I de periodene hvor det ikke er så mye velferd- og læringsmiljøpolitikk å jobbe med, så blir de litt mer som et generelt medlem i Studentrådsutvalget.

Velges: Av sitt studentråd mellom 15. og 30. september
Medlem i: Studentrådsutvalget, Velferd- og læringsmiljøpolitisk komité, Læringsmiljøutvalget
Vervperiode: Fra 1. oktober til 30. september

Meld ditt kandidatur med dette kandidatskjemaet, eller ved å melde det verbalt når valget åpnes på studentrådsmøtet.

Internasjonal politisk ansvarlig i Studentrådsutvalget

Skal det være gratis for internasjonale studenter å studere i Norge? Hvilke tilrettelegginger skal internasjonale studenter få for å få den beste studietiden på HINN? Hvordan skal HINN jobbe for å sikre at studentene deres kan reise på utveksling? Dette er noen eksempler på internasjonal politikk.

Internasjonalt politisk ansvarlig i Studentrådsutvalget skal delta i møteforaene hvor internasjonalpolitiske avgjørelser blir tatt, og fremme StInns vedtatte politikk på området. De deltar også i Internasjonalt politisk komité, hvor denne politikken blir utviklet før den sendes til behandling av Studenttinget. I de periodene hvor det ikke er så mye internasjonal politikk å jobbe med, så blir de litt mer som et generelt medlem i Studentrådsutvalget.

Velges: Av sitt studentråd mellom 15. og 30. september
Medlem i: Studentrådsutvalget, Internasjonalt politisk komité
Vervperiode: Fra 1. oktober til 30. september

Meld ditt kandidatur med dette kandidatskjemaet, eller ved å melde det verbalt når valget åpnes på studentrådsmøtet.

Kommunikasjonsansvarlig i Studentrådsutvalget

Selv om StInn jobber for alle studentene ved HINN, så ved de fleste ikke hva StInn er. Det er kommunikasjonsansvarlig i Studentrådsutvalget sitt ansvar at StInn er synlig på sitt studiested og relevante plattformer, slik at studentene vet hva StInn kan hjelpe dem med, hva de har fått gjennomslag på, og hvordan de kan bli med i StInn.

Velges: Av sitt studentråd mellom 15. og 30. september
Medlem i: Studentrådsutvalget, PR- og profileringsutvalget
Vervperiode: Fra 1. oktober til 30. september

Meld ditt kandidatur med dette kandidatskjemaet, eller ved å melde det verbalt når valget åpnes på studentrådsmøtet.

 

Her gjelder det å følge med, for studentrådsutvalgene velges allerede i september!

 

Fakultetsrådsrepresentant

Hvert fakultet har sitt eget råd som møtes noen ganger i løpet av studieåret. Formålet med Fakultetsrådet er å sikre kvalitet på utdanningen, og nettopp derfor er det viktig at vi som studenter er representert her. Studentrådet velger representanter til Fakultetsrådet, og disse velges på høsten.

Sentrale verv

Studenttinget

Studenttinget er det øverste organet i StInn. Det er her politikken vedtas, og det er her de viktige avgjørelsene tas. Studenttinget består av representanter fra alle studiestedene. Studenttinget møtes to ganger i året, én gang på høsten og én gang på våren. Disse møtene varer over ei helg og er veldig sosiale. Som Studenttingsdelegat representerer man sitt studiested, og man velges av studentene i et urnevalg, som alle får delta i. Det er svært lav terskel for å bli med i Studenttinget, og nødvendig opplæring vil bli gitt!

Kontroll- og konstitusjonsutvalget

Kontroll- og konstitusjonsutvalget består av tre personer som til enhver tid har god kontroll og oversikt over dokumentene våre. Utvalget hjelper resten av organisasjonen med å finne frem til relevante paragrafer, og gjør tolkninger i de tilfellene det er vanskelig å forstå hva som menes. Kontroll- og konstitusjonsutvalget velges av Studenttinget i høst, og det er nå én ledig plass i utvalget. Utvalget er særlig anbefalt til studenter innenfor juss, men passer for alle som trives med strukturelt arbeid.

Eksterne verv

Oppnevning til Høgskolens råd og utvalg

En viktig del av studentmedvirkningen, er å sørge for at det finnes studenter i de foraene hvor avgjørelser tas. I løpet av høsten skal Sentralstyret oppnevne studenter til ulike råd og utvalg ved Høgskolen i Innlandet. Som studentrepresentant får man god innsikt i prosessene, og man får være med på å ta viktige avgjørelser på vegne av studentene. Eksempler på slike råd og utvalg er utdanningsutvalget, klagenemda, utvalg for mangfold og likestilling og skikkethetsnemda. Følg med fremover for utlysning av disse vervene!

Delegat på NSO sitt landsmøte

Norsk Studentorganisasjon er studentorganisasjonen for alle studenter i hele landet. Hver vår arrangeres landsmøtet til organisasjonen, og vi sender hvert år rundt 10 delegater til dette møtet. Alle studenter ved Høgskolen i Innlandet kan stille som delegater, og det velges også varadelegater, i tilfelle noen ikke får muligheten til å dra. Landsmøtet foregår over noen dager på våren, og møtet er sosialt og innholdsrikt. Ved å være delegat får man være med å bestemme hva studentene skal mene om viktige saker som stipend og lån, eksamen, studentboliger og lignende. Man får også et godt bilde av hvordan det er å drive en stor organisasjon. Delegatene velges av Studenttinget på møtet i oktober.

Av Ida Pollestad Brunes
Publisert 5. sep. 2023 13:21 - Sist endret 5. sep. 2023 13:21