Vår organisering

StInn består av mange forskjellige organ som utfører ulike oppgaver, og oppnevner i tillegg studentrepresentanter til eksterne organ for at studentene kan si sin mening i avgjørelsene som påvirker dem. I denne undersiden kan du lese om hvilke organer som gjør hva.

Dersom du ønsker en mer detaljert innsikt i våre organer, så burde du lese Mandat for organer i StInn.
 

De bestemmende organene

Det er mye StInn skal mene om studentpolitikk, og om hvordan arbeidet til studentorganisasjonen skal fungere. Og det er de bestemmende organene som vedtar nettopp dette under sine møter. Igjennom bred representasjon og god diskusjon kommer de beste løsningene til toppen.

Studenttinget (ST)

Det øverste organet i StInn er Studenttinget. De har et stort møte to ganger i året for å ta de største avgjørelsene i organisasjonen. Den politiske retningen, de prinsipielle avgjørelsene og de største personvalgene blir vedtatt av Studenttinget. De møtes ordinært i midten av oktober og starten av april.

Studenttinget har 27 seter, som er proporsjonalt fordelt på de seks studiestedene. I september kan alle studentene på hvert studiested stemme på hvilke delegater som skal representere dem i Studenttinget. Ved frafall eller for få valgte delegater, så kan de tomme setene fylles via suppleringsvalg igjennom året.

Du kan komme i kontakt med Studenttinget via st.stinn@inn.no

 

Sentralstyret (SST)

I periodene mellom Studenttingets møter er det Sentralstyret som tar de største avgjørelsene i StInn. Der blir de store, men mer detaljerte avgjørelsene som påvirker StInns daglige drift tatt, slik som budsjett, strategier og oppnevninger av studentrepresentanter i eksterne organ. Sentralstyret møtes en gang i måneden.

Sentralstyret blir ledet av leder og nestleder av Sentralstyret, som fokuserer på den organisatoriske delen av StInn. Lederne av hvert studentrådsutvalg, samt leder av Arbeidsutvalget, er medlemmer i Sentralstyret.

Du kan komme i kontakt med Sentralstyret via sst.stinn@inn.no

 

Studentrådene (SR)

Hvert studiested har sitt eget studentråd, som tar de store avgjørelsene som kun påvirker sitt studiested. De leger føringene for den lokale politikken, vedtar Studentrådets tiltaksplan, og velger inn tillitsvalgte til sitt studentrådsutvalg og sine fakultetsråd. Studentrådet må møtes minst en gang i semesteret, men møtes som oftest 2-4 ganger i halvåret.

Studentrådet består av de klassetillitsvalgte fra hver klasse som går på studiestedet. Klassene velger sine representanter og vara i starten av hvert høstsemester. Studentrådet fungerer ofte også som en møteplass for de klassetillitsvalgte, hvor de kan dele problemene de opplever i sine klasser, og muligens avdekke større systematiske feil på tvers av klassene.

Du kan komme i kontakt med studentrådet på ditt studiested via disse adressene:

 

De utøvende organene

Etter at de bestemmende organene har vedtatt hva StInn skal mene, så er det viktig at vi har noen som faktisk setter disse meningene ut i live. Dette er arbeidet til de utøvende organene. Dersom det er noe StInn kan gjøre på egenhånd, så er det de utøvende som gjør det. Og når det er noe som høgskolen eller andre samarbeidspartnere burde gjøre, så er det de utøvende som deltar i møter for å overbevise dem om å gjøre det StInn mener er det riktige.

Arbeidsutvalget (AU)

Det politiske arbeidet til StInn blir ledet av Arbeidsutvalget. Politikken som blir bestemt av Studenttinget og Sentralstyret blir iverksatt av Arbeidsutvalget. Når StInn blir representert i de største møtene med samarbeidspartnere, så er det som oftest medlemmer i Arbeidsutvalget som snakker på vegne av Innlandets studenter. Alle medlemmene leder også hvert sitt organ i StInn som går mer i dybden på de forskjellige politiske aspektene. Arbeidsutvalget møtes ved behov, og kommuniserer stadig innad.

Arbeidsutvalget blir ledet av leder og nestleder av Arbeidsutvalget, som fokuserer på den politiske delen av StInn. Arbeidsutvalget består også av fag- og forskningspolitisk ansvarlig, velferd- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig, internasjonalt politisk ansvarlig og kommunikasjonsansvarlig. Alle blir valgt av Studenttinget på vårsemesteret.

Du kan komme i kontakt med Arbeidsutvalget via au.stinn@inn.no

 

Studentrådsutvalgene (SRU)

Akkurat som hvert studiested har hvert sitt studentråd, så har de også hvert sitt studentrådsutvalg som utfører det studentrådet bestemmer. Når StInn deltar i møter som omhandler et enkelt studiested, så er det som oftest medlemmer i Studentrådsutvalget som snakker på vegne av studiestedets studenter. Alle medlemmene er også medlem i hvert sitt organ i StInn, som fokuserer mer på aspektet til hvert verv. Studentrådsutvalget møtes ved behov, og kommuniserer stadig innad.

Studentrådsutvalgene blir ledet av leder og nestleder av Studentrådsutvalget, som fokuserer på sitt studiested. Studentrådsutvalgene består også av fag- og forskningspolitisk ansvarlig, velferd- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig, internasjonalt politisk ansvarlig og kommunikasjonsansvarlig. Alle blir valgt av sitt studentråd i september.

Du kan komme i kontakt med studentrådsutvalget på ditt studiested via disse adressene:

 

Lederutvalget (LU)

For å koordinere alle de tillitsvalgte som jobber både lokalt og sentralt, så møtes Lederutvalget for å samkjøre arbeidet. Lederutvalget består av alle som har «leder» i vervtittelen sin, noe som inkluderer de aller fleste som er medlem i Sentralstyret, da leder av Sentralstyret, leder av Arbeidsutvalget og hver leder av studentrådene. I tillegg deltar leder av Kontroll- og konstitusjonsutvalget og leder av Valgkomiteen. Men i motsetning til Sentralstyret, så har de kortere møter en gang i uka, og fokuserer mye mer på å orientere hverandre om sitt arbeid enn å vedta saker. Når Lederutvalget gjør bestemmelser, så omhandler det koordinering av arbeid.

Du kan komme i kontakt med Lederutvalget via stinn@inn.no. Pass på å nevne Lederutvalget i e-posten.

 

Organisatorisk utvalg (OU)

StInn har mange tillitsvalgte, og det er Organisatorisk utvalg som jobber for å ivareta dem. De følger opp de tillitsvalgte via medarbeidersamtaler, finner tillitsvalgte til å hjelpe til i organer som mangler folk, og arrangerer de store sosiale sammenkomstene hvert semester. De er det nærmeste StInn har til en HR-avdeling og festkomité. Når Organisatorisk utvalg gjør bestemmelser, så omhandler det tillitsvalgte og deres tilrettelegging.

Organisatorisk utvalg består av alle som har «nestleder» i vervtittelen sin. Det er ledet av nestleder av Arbeidsutvalget, og medlemmene inkluderer nestleder av Sentralstyret og hver nestleder av studentrådene. I tillegg deltar et medlem fra Kontroll- og konstitusjonsutvalget og et medlem fra Valgkomiteen. De møtes en gang i uka.

Du kan komme i kontakt med Organisatorisk utvalg via ou.stinn@inn.no 

 

PR- og profileringsutvalget (PRPU)

Det er ikke alle studenter ved HINN som vet hva StInn er eller hva vi gjør. Derfor har vi PR- og profileringsutvalget som jobber for at det skal bli flere som blir kjent med StInn. De drifter våre sosiale medier, produserer videoer og trykksaker, og holder nettsida oppdatert. Arbeidet til PR- og profileringsutvalget er nærmere en redaksjon enn en politisk komité.

PR- og profileringsutvalget består av alle som har «kommunikasjonsansvarlig» i vervtittelen sin. Det er ledet av kommunikasjonsansvarlig i Arbeidsutvalget, og alle kommunikasjonsansvarlige i alle studentrådsutvalg er medlemmer. De møtes en gang i uka.

Du kan komme i kontakt med PR- og profileringsutvalget via prpu.stinn@inn.no

 

Det kontrollerende organet

StInn kan mene og gjøre mye. Men siden de tillitsvalgte er helt vanlige studenter, så trenger vi noen som følger litt ekstra med for å passe på at det som menes og gjøres faktisk gir mening og følger reglene. Og her kommer det kontrollerende organet inn.

Kontroll- og konstitusjonsutvalget (KKU)

StInn har mange dokumenter som sier hva vi mener og hvordan arbeidet skal utøves. Det er ikke lett å ha oversikt på alt, og til tider kan det som står der være tvetydig eller mangelfullt. Derfor har vi heldigvis Kontroll- og konstitusjonsutvalget som har som jobb å være godt kjent med dokumentene, og er de eneste som har myndighet til å komme med tolkninger dersom en ikke er sikker på hva som egentlig er bestemt.

Kontroll- og konstitusjonsutvalget består av en leder og to medlemmer. De er et uavhengig organ, og arbeider derfor ikke politisk. De skal ikke komme med sine egne meninger, men er de som kan si hva dokumentene mener. Kontroll- og konstitusjonsutvalget møtes ved behov.

Du kan komme i kontakt med Kontroll- og konstitusjonsutvalget via kku.stinn@inn.no

 

De utredende organene

Det er mange store og viktige ting som skal avgjøres av de bestemmende organene i deres møter, og da ofte innenfor kompliserte felt med mange mulige løsninger. Det kan være vanskelig å finne de beste løsningene dersom alt kun skal foregå på et møte. Derfor gjør de utredende organene forarbeidet med å gå inn i dybden på det som skal bestemmes, og kommer med gjennomtenkte forslag og råd til de som skal bestemme.

Valgkomiteen (VK)

Det er mange verv i StInn som skal fylles, og en del lederverv det er spesielt viktig å finne gode kandidater til. Derfor jobber Valgkomiteen med å headhunte kandidater, og rådføre de organene som skal gjennomføre personvalgene om hvilke kandidater som er best egnet.

Valgkomiteen består av en leder og to medlemmer. De har møte ved behov, som er som oftest i månedene før Studenttingets møter, og når det er store verv som behøver et suppleringsvalg.

Du kan komme i kontakt med Valgkomiteen via vk.stinn@inn.no

 

Fag- og forskningspolitisk komité (FFPK)

Hvilke eksamensformer bør en prioritere, og hvilke burde en unngå å bruke? Hvor mye av undervisningen bør være praktisk, og hvor mye burde være teoretisk? Hvilke krav burde stilles til forelesere og emneansvarlige? Dette er noen eksempler på fag- og forskningspolitikk.

Fag- og forskningspolitisk komité består av alle som har «fag- og forskningspolitisk ansvarlig» i vervtittelen sin. Det er ledet av fag- og forskningspolitisk ansvarlig i Arbeidsutvalget, og alle fag- og forskningspolitisk ansvarlige i alle studentrådsutvalg er medlemmer. De møtes en gang i uka.

Du kan komme i kontakt med Fag- og forskningspolitisk komité via stinn@inn.no. Pass på å nevne Fag- og forskningspolitisk komité i e-posten.

Velferd- og læringsmiljøpolitisk komité (LMPK)

Hvilke former for studenthelse er det viktig at det finnes tilbud for, og hvem bør være ansvarlig for at disse tilbudene finnes? Hvordan skal et fysisk læringsmiljø utformes for at studentene skal kunne yte sitt beste? Eller et digitalt læringsmiljø? Eller et psykososialt læringsmiljø? Dette er noen eksempler på velferd- og læringsmiljøpolitikk.

Velferd- og læringsmiljøpolitisk komité består av alle som har «velferd- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig» i vervtittelen sin. Det er ledet av velferd- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig i Arbeidsutvalget, og alle velferd- og læringsmiljøpolitisk ansvarlige i alle studentrådsutvalg er medlemmer. De møtes en gang i uka.

Du kan komme i kontakt med Velferd- og læringsmiljøpolitisk komité via stinn@inn.no. Pass på å nevne Velferd- og læringsmiljøpolitisk komité i e-posten.

 

Internasjonalt politisk komité (IPK)

Skal det være gratis for internasjonale studenter å studere i Norge? Hvilke tilrettelegginger skal internasjonale studenter få for å få den beste studietiden på HINN? Hvordan skal HINN jobbe for å sikre at studentene deres kan reise på utveksling? Dette er noen eksempler på internasjonal politikk.

Internasjonalt politisk komité består av alle som har «internasjonalt politisk ansvarlig» i vervtittelen sin. Det er ledet av internasjonalt politisk ansvarlig i Arbeidsutvalget, og alle internasjonalt politisk ansvarlige i alle studentrådsutvalg er medlemmer. De møtes en gang i uka.

Du kan komme i kontakt med Internasjonalt politisk komité via stinn@inn.no. Pass på å nevne Internasjonalt politisk komité i e-posten.

 

De eksterne organene

Det finnes mange steder hvor studentene har representanter som medvirker til å bedre alle studentenes hverdag, og det er StInn som har oppgaven om å oppnevne disse studentrepresentantene. Her har du oversikten over alle organene med studentrepresentanter. Og om du har lyst å bli studentrepresentant selv, så kan du lære mer om vervene her. Vær obs på at det er en håndfull med organer hvor man blir studentrepresentant igjennom et spesifikt StInn-verv.

Høgskolestyret

Det øverste organet til Høgskolen i Innlandet er Høgskolestyret. De er sjefene til rektor, og avgjør de største bestemmelsene som HINN kan ta. I styret sitter mange representanter, inkludert to studentrepresentanter med hver sin vararepresentant. De velges av alle studentene på HINN via et urnevalg på slutten av vårsemesteret.

Du kan lese mer om Høgskolestyret, inkludert hvordan du kan komme i kontakt med dem, i denne undersiden.

Studentsamskipnadsstyret

Det øverste organet til Studentsamskipnaden i Innlandet er Studentsamskipnadsstyret. De er sjefene til administrerende direktør, og avgjør de største bestemmelsene som SINN kan ta. I styret sitter mange representanter, inkludert fire studentrepresentanter med hver sine vararepresentanter. Studentene har også alltid styreleder og -nestleder. To hoved- og to vararepresentanter velges for en periode på to år hver april av Studenttinget til StInn.

Du kan lese mer om Samskipnadsstyret, inkludert hvordan du kan komme i kontakt med dem, i denne undersiden.

Studieprogramutvalgene (SPU)

Hvert studieprogram skal ha et studieprogramutvalg hvor alle klassetillitsvalgte som går på studieprogrammet, alle dets emneansvarlige og studieprogramansvarlig møtes. Der skal de behandle evaluering og kvalitetssikring av studieprogrammet, samt det sosiale miljøet til studiet. Studieprogramansvarlig skal hvert år skrive en kvalitetsrapport for studieprogrammet som legges frem for studieprogramutvalget til diskusjon. Rapporten bygger blant annet på emneevalueringer i studieprogrammet. Studieprogramutvalgene har møte vanligvis to ganger i semesteret.

Du kan lese mer om studieprogramutvalgene i denne undersiden. Kontakt din studieprogramansvarlig for å komme i kontakt med ditt studieprogramsutvalg.

Fakultetsrådene

Fakultetsrådene er sentrale fora for drøfting av større saker og perspektiver for det enkelte fakultet. Det er rådgivende organ som behandler saker knyttet til fakultetenes strategi og faglige virksomhet. Rådene har representasjon fra fakultetets ledelse (dekan) og fagmiljø, studentrepresentanter, samt eksterne representanter fra arbeids-, samfunns- og næringsliv.

Du kan lese mer om fakultetsrådene, inkludert hvordan du kan komme i kontakt med dem, i denne undersiden.

Utdanningsutvalget (UU)

Det sentrale utvalget for godkjenning av studieplaner og kvalitetssikring av utdanningene ved HINN heter Utdanningsutvalget. Her godkjennes opprettelsen av nye studier, og vesentlige endringer i de eksisterende. Kvalitetsrapportene fra hvert fakultet skal sammenstilles til institusjonens studiekvalitetsrapport som skal få innspill fra Utdanningsutvalget. Utdanningsutvalget har møte en gang i måneden. To student- og vararepresentanter oppnevnes av Sentralstyret i StInn mot slutten av vårsemesteret.

Du kan lese mer om Utdanningsutvalget, inkludert hvordan du kan komme i kontakt med dem, i denne undersiden.

Læringsmiljøutvalget (LMU)

Det er mange former et læringsmiljø kan ta. Studentene ved HINN har blant annet fysiske, digitale og psykososiale læringsmiljø som er viktig for deres studenthverdag. Derfor har HINN Læringsmiljøutvalget som skal passe på at disse læringsmiljøene blir godt ivaretatt. Utvalget behandler de store sakene som påvirker læringsmiljøet for alle studentene på HINN, og ikke bare de enkelte studiestedene. Utvalget får også en oversikt over at sakene som kommer inn igjennom Si ifra-ordningen blir behandlet. Studentene blir representert av velferd- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig fra Arbeidsutvalget og alle studentrådsutvalg.

Du kan lese mer om Læringsmiljøutvalget, inkludert hvordan du kan komme i kontakt med dem, i denne undersiden.

Studiestedsutvalgene (SU)

På samme måte som Læringsmiljøutvalget skal ivareta læringsmiljøet for HINN helhetlig, så skal studiestedsutvalgene ivareta læringsmiljøet på studiestedet. Studiestedsutvalgene kalles til tider lokalt læringsmiljøutvalg. Studentrepresentanter fra StInn, StudINN og andre lokale studentgrupper tar med seg saker som dukker opp i deres organisasjoner. Da spesielt det de klassetillitsvalgte melder ifra om i studentrådene.

Du kan lese mer om studiestedsutvalgene, inkludert hvordan du kan komme i kontakt med dem, i denne undersiden.

FoU-utvalget

I tillegg til utdanning, så driver Høgskolen i Innlandet også med forskningsvirksomhet, og kunstnerisk og faglig utviklingsarbeid. FoU-utvalget har dette som sitt fokusområde, samt ph.d.-utdanningene. Fag- og forskningspolitisk ansvarlig i Arbeidsutvalget til StInn er fast studentrepresentant i FoU-utvalget.

Du kan lese mer om FoU-utvalget, inkludert hvordan du kan komme i kontakt med dem, i denne undersiden.

Skikkethetsnemda

HINN har flere studieprogram hvor studenter utdannes til å jobbe med sårbare personer eller grupper, for eksempel barn og pasienter. I disse studiene blir studentene fortløpende vurdert om de er skikket for yrket. En student som blir funnet å være en mulig fare for de hen møter i praksis eller i yrket, er ikke skikket og kan bli utestengt fra utdanningen.

Dersom man mener at en student er uskikket for yrket, så er det Skikkethetsnemda ved høgskolen som behandler saken og fremmer en innstilling til høgskolens Nemnd for studentsaker som igjen fatter vedtak i saken. 

Skikkethetsnemnda består av to faglige ledere ved høgskolen, to faglærere, to studentrepresentanter, to representanter fra praksisfeltet, og en ekstern representant med juridisk embetseksamen. Nemnda møtes kun når det kommer inn en sak. 

Du kan lese mer om Skikkethetsnemnda, inkludert hvordan du kan komme i kontakt med dem, i denne undersiden.

Nemnd for studentsaker

Nemd for studentsaker behandler og vedtar saker som meldes inn fra fakultetene som dreier seg om mistanke om fusk og merknad på politiattest. Nemnda fatter også vedtak i saker om skikkethet som meldes inn fra Skikkethetsnemnda. 

Nemnd for studentsaker er i tillegg klageinstans for studentene når det gjelder enkeltvedtak som fattes av de ulike enhetene ved høgskolen. 

Nemd for studentsaker ledes av en dommer i lagmannsretten, og består i tillegg av to vitenskapelig ansatte og to studentrepresentanter.

Du kan lese mer om Nemnd for studentsaker, inkludert hvordan du kan komme i kontakt med dem, i denne undersiden.

Råd for samarbeid med arbeidslivet (RSA)

Det er viktig at utdanningen HINN gir til studentene er relevant for arbeidslivet. Derfor er det viktig å ha god kommunikasjon med arbeidslivet for å tilpasse utdanningen til det faktiske behovet. Dette gjøres igjennom Råd for samarbeid med arbeidslivet, hvor noen av de viktigste aktørene i Innlandets arbeidsliv er medlem. Råd for samarbeid med arbeidslivet møtes to ganger i året, med mulighet for supplerende møter etter behov. Leder av Arbeidsutvalget i StInn er fast studentrepresentant i rådet. En annen studentrepresentant oppnevnes av Sentralstyret i StInn mot slutten av vårsemesteret.

Du kan lese mer om Råd for samarbeid med arbeidslivet, inkludert hvordan du kan komme i kontakt med dem, i denne undersiden.

Førstelektorsutvalget

En førstelektor er en stilling som er plassert mellom lektor og dosent og som er på såkalt førstestillingsnivå. Neste nivå er å bli dosent. Studentrepresentantene i Førstelektorutvalget deltar i behandlingen av søknader om å komme inn på et opplæringsprogram for å kvalifiseres til førstelektor ved HINN og andre forhold som regulerer deres stilling. Det er to møter i løpet av et år, men møtene gir mye innsyn i førstelektorers arbeid og plikter. Man vil arbeide med en gruppe svært erfarne og hyggelige mennesker i utvalget. Utvalget har en student- og vararepresentant som oppnevnes av Sentralstyret i StInn mot slutten av vårsemesteret.

Utvalg for mangfold og likestilling

Utvalgets oppgaver skal være forankret i HINNs handlingsplan sine områder organisasjon og ledelse, forskning, faglig og kunstnerisk utvikling og utdanning, rekruttering og utvikling, samt øvrige ansvarsområder som f.eks. Charter § Code. Internasjonale perspektiver skal reflekteres i arbeidet. Utvalget skal støtte opp om, gi anbefalinger, og bistå i å iverksette tiltakene som er vedtatt i Handlingsplan for likestilling og mangfold.

Utvalget skal bidra til en bevisstgjøring blant ledere og ansatte omkring arbeidet knyttet til likestilling og mangfold. Den viktigste oppgaven i perioden skal være arbeid med kjønn, etnisitet, og inkludering av personer med nedsatt funksjonsevne og «hull i CV´n». Flere av de foreslåtte tiltakene vil bli kartlagt før de blir iverksatt.

Utvalget skal kunne initiere tiltak og vurdere effektene av disse gjennom de respektive lederlinjene. 

Du kan lese mer om Utvalg for mangfold og likestilling, inkludert hvordan du kan komme i kontakt med dem, i denne undersiden.

EMERGE Student Forum

Høgskolen i Innlandet er partner i den europeiske universitetsalliansen EMERGE (European Margins Engaging for Regional and Global Empowerment). Studentorganisasjonene i alliansen samarbeider igjennom EMERGE Student Forum (ESF), hvor StInn naturligvis er en partner. Høgskolen har vært med i EMERGE siden 2019, og StInn har vært med i ESF siden oppstarten i desember 2020.

ESF fungerer opp mot universitetsalliansen på mange måter slik StInn fungerer opp mot høgskolen. Dette innebærer å være en sparringspartner som gir råd om hva studentene mener og hvordan man kan ivareta deres interesser. I ESF er studentene medlemmer ved samme allianse-universiteter som i EMERGE-alliansen. For tiden er to tillitsvalgte i StInn representanter i ESF.

Du kan lese mer om universitetsalliansen EMERGE på deres nettside. For å lære mer om ESF og StInns deltagelse, kontakt Internasjonalt politisk ansvarlig i Arbeidsutvalget.

Innstillingsutvalg

Fra tid til annen skal de øverste stillingene i Høgskolen i Innlandet ansettes. Dette inkluderer rektor, pro-rektorer og dekaner. I disse tilfellene skal det gjøres en grundig prosess, og et innstillingsutvalg dannes hvor studentene skal være representert. Utvalget intervjuer kandidatene til stillingen, og gir sitt råd til Høgskolestyret om hvem som burde bli ansatt. Etter at ansettelsesprosessen er fullført avvikles utvalget. Studentrepresentantene oppnevnes av Sentralstyret i StInn ved behov.

I de tilfellene hvor det er behov for studentrepresentanter til et innstillingsutvalg, så utlyses vervene på denne undersiden.

Sist endret 27. mai 2024 13:54