Valg i StInn

Her er oversikten over hvilke verv som velges i StInn i løpet av de neste tre månedene, og hvilke eksterne verv som oppnevnes til i løpet av de neste seks månedene

Alle verv i StInn Kandidatskjema for verv i StInn

Velges av studentmassen igjennom urnevalg i juni

For dette valget må dette kandidatskjemaet benyttes. Fristen for å melde kandidatur er tirsdag 21. mai kl. 23:59.

Medlem i Høgskolestyret

Høgskolestyret er det øverste bestemmende organet til Høgskolen i Innlandet, og er sjefene til rektor. Det er derfor viktig at vi har gode studentrepresentanter som taler studentenes sak i møterommet der de største avgjørelsene blir tatt. Vervet innebærer å sette seg inn i sakspapirene, med mange store saker som Høgskolestyret skal behandle, på forhånd av hvert møte; samt holde Sentralstyret og Studenttinget i StInn oppdatert på hva som skjer i Høgskolestyret.
 
Antall verv: 2 hoved + 2 vara (Vervene er kjønnskvotert)
Velges: Igjennom et urnevalg som gjennomføres mellom 1. og 31. mai  
Honorar: 74 000 kr brutto i årlig grunngodtgjørelse, i tillegg til et honorar på inntil 12 300 kr brutto per møte (avhenger av møtets varighet)
Vervperiode: Fra 1. august til 31. juli

Oppnevnes av Sentralstyret 23. mai

For disse oppnevningene skal dette kandidatskjemaet brukes.

Studentrepresentant i Utdanningsutvalget

I Utdanningsutvalget godkjennes opprettelsen av nye studier, og vesentlige endringer i de eksisterende. Kvalitetsrapporter fra hvert fakultet skal sammenstilles til institusjonens studiekvalitetsrapport som skal få innspill fra Utdanningsutvalget. Studentrepresentanter har en viktig stemme, da de representerer studentene i sakene som blir behandlet. Deriblant innspill til institusjonens studiekvalitetsrapport, råd om videreutvikling av det internasjonale arbeidet til studieprogrammene, og studienes relevans og kompetanse for bruk i arbeids- og samfunnsliv. Utdanningsutvalget har møte ca. én gang i måneden. 
 
Antall verv: 2 hoved + 2 vara (1 hoved + 1 vara reservert for Arbeidsutvalget i StInn)
Oppnevnes: Av Sentralstyret i StInn mellom 1. mai og 30. juni
Vervperiode: Fra 1. juli til 30. Juni

Studentrepresentant i Skikkethetsnemda

HINN har flere studieprogram hvor studenter utdannes til å jobbe med sårbare personer eller grupper, for eksempel barn og pasienter. I disse studiene blir studentene fortløpende vurdert om de er skikket for yrket. En student som blir funnet å være en mulig fare for de hen møter i praksis eller i yrket, er ikke skikket og kan bli utestengt fra utdanningen.

Dersom man mener at en student er uskikket for yrket, så er det Skikkethetsnemda ved høgskolen som behandler saken og fremmer en innstilling til høgskolens Nemnd for studentsaker som igjen fatter vedtak i saken. 

Skikkethetsnemnda består av to faglige ledere ved høgskolen, to faglærere, to studentrepresentanter, to representanter fra praksisfeltet, og en ekstern representant med juridisk embetseksamen. Nemnda møtes kun når det kommer inn en sak. 

Nye medlemmer vil få opplæring i Skikkethetsnemndas arbeid. 

Antall verv: 2 hoved
Oppnevnes: Foreslås av Sentralstyret i StInn innen 1. mai, og oppnevnes av høgskolens styre på styremøtet i mai eller juni.
Vervperiode: Fra 1. juli til 30. juni

Studentrepresentant i Nemnd for studentsaker

Nemd for studentsaker behandler og vedtar saker som meldes inn fra fakultetene som dreier seg om mistanke om fusk og merknad på politiattest. Nemnda fatter også vedtak i saker om skikkethet som meldes inn fra Skikkethetsnemnda. 

Nemnd for studentsaker er i tillegg klageinstans for studentene når det gjelder enkeltvedtak som fattes av de ulike enhetene ved høgskolen. 

Nemd for studentsaker ledes av en dommer i lagmannsretten, og består i tillegg av to vitenskapelig ansatte og to studentrepresentanter. Alle medlemmene i nemnda skal ha en personlig vara.

Nemnda har møte en gang i måneden. Deltakelse i nemda innebærer at man må delta på møtene, sette seg inn i innkommende saker og samarbeide med de andre medlemmene i nemda for å komme til konklusjoner i saker. Møtene i nemnda foregår digitalt.

Nye medlemmer i nemnda får opplæring i arbeidet. For studentrepresentantene er vervet lønnet, og man kan også få attest for arbeidet i nemnda.

Antall verv: 2 hoved + 2 vara
Oppnevnes: Av Sentralstyret i StInn mellom 1. mai og 30. juni
Vervperiode: Fra 1. juli til 30. juni

Studentrepresentant i Råd for samarbeid med arbeidslivet

Formålet med Råd for samarbeid med arbeidslivet er å styrke og strukturere høgskolens samarbeid med arbeidslivet, for å sikre at forskningsaktiviteten og studieporteføljen utvikles i tråd med samfunnets behov, og bygger på et relevant og oppdatert kunnskapsgrunnlag. Studentrepresentanter i rådet jobber sammen med rektor, viserektor, prorektor samfunnskontakt og en rekke ledere og direktører i arbeidslivet i Innlandet. Rådet møtes to ganger i året, med mulighet for supplerende møter etter behov.
 
Antall verv: 2 hoved (1 hoved reservert for Arbeidsutvalget i StInn)
Oppnevnes: Av Sentralstyret i StInn mellom 1. mai og 30. juni
Vervperiode: Fra 1. juli til 30. juni

Studentrepresentant i Førstelektorutvalget

En førstelektor er en stilling som er plassert mellom lektor og dosent og som er på såkalt førstestillingsnivå. Neste nivå er å bli dosent. Studentrepresentantene i Førstelektorutvalget deltar i behandlingen av søknader om å komme inn på et opplæringsprogram for å kvalifiseres til førstelektor ved HINN og andre forhold som regulerer deres stilling. Det er to møter i løpet av et år, men møtene gir mye innsyn i førstelektorers arbeid og plikter. Man vil arbeide med en gruppe svært erfarne og hyggelige mennesker i utvalget. 

Antall verv: 1 hoved + 1 vara
Oppnevnes: Av Sentralstyret i StInn mellom 1. mai og 30. juni
Vervperiode: Fra 1. juli til 30. juni

Andre ledige verv

Ta kontakt om du er interessert! Si ifra til Studentrådsutvalget for deres ledige verv, og Valgkomiteen for alle andre verv.

Verv i Arbeidsutvalget

Fag- og forskningspolitisk ansvarlig i Arbeidsutvalget

Hvilke eksamensformer bør en prioritere, og hvilke burde en unngå å bruke? Hvor mye av undervisningen bør være praktisk, og hvor mye burde være teoretisk? Hvilke krav burde stilles til forelesere og emneansvarlige? Dette er noen eksempler på fag- og forskningspolitikk.

Fag- og forskningspolitisk ansvarlig i Arbeidsutvalget har ansvaret for å delta i møteforaene hvor fag- og forskningspolitiske avgjørelser blir tatt, og fremme StInns vedtatte politikk på området. De leder også Fag- og forskningspolitisk komité, hvor denne politikken blir utviklet før den sendes til behandling av Studenttinget.

Velges: På Studenttingets vårmøte mellom 1. og 15. april
Leder av: Fag- og forskningspolitisk komité
Medlem i: Arbeidsutvalget, Utdanningsutvalget, FoU-utvalget
Honorar: 7 487,50 kr brutto i måneden
Vervperiode: Fra 1. juli til 30. juni

Kontroll- og konstitusjonsutvalget

Medlem av Kontroll- og konstitusjonsutvalget

StInn har mange dokumenter som sier hva vi mener og hvordan arbeidet skal utøves. Det er ikke lett å ha oversikt på alt, og til tider kan det som står der være tvetydig eller mangelfullt. I disse tilfellene er det medlemmene i Kontroll- og konstitusjonsutvalget som redder dagen med å finne riktige paragrafer eller komme med en tolkning resten av organisasjonen kan bruke som fasit.

Velges: Av Presidentskapet når kandidater melder seg
Medlem i: Kontroll- og konstitusjonsutvalget, Organisatorisk utvalg (én av de to medlemmene)
Vervperiode: Fra valgets dato til 30. juni

Blæstad Studentrådsutvalg

Internasjonal politisk ansvarlig i Studentrådsutvalget

Skal det være gratis for internasjonale studenter å studere i Norge? Hvilke tilrettelegginger skal internasjonale studenter få for å få den beste studietiden på HINN? Hvordan skal HINN jobbe for å sikre at studentene deres kan reise på utveksling? Dette er noen eksempler på internasjonal politikk.

Internasjonalt politisk ansvarlig i Studentrådsutvalget skal delta i møteforaene hvor internasjonalpolitiske avgjørelser blir tatt, og fremme StInns vedtatte politikk på området. De deltar også i Internasjonalt politisk komité, hvor denne politikken blir utviklet før den sendes til behandling av Studenttinget. I de periodene hvor det ikke er så mye internasjonal politikk å jobbe med, så blir de litt mer som et generelt medlem i Studentrådsutvalget.

Velges: Av sitt studentråd ved tidligste mulighet
Medlem i: Studentrådsutvalget, Internasjonalt politisk komité
Vervperiode: Fra valgets dato til 30. september

Elverum Studentrådsutvalg

Leder av Studentrådsutvalget

Dette er den lokale lederen i StInn på sitt studiested. Leder av Studentrådsutvalget skal påse at StInns vedtatte politikk og mål fremmes i de tillitsvalgtes politiske arbeid. De koordinerer mye av det daglige arbeidet, og representerer ofte StInn i større møter, gjerne sammen med leder av Sentralstyret.

Velges: Av sitt studentråd ved tidligste mulighet
Leder av: Studentrådet, Studentrådsutvalget
Medlem i: Sentralstyret, Lederutvalget, Studiestedsutvalget
Honorar: 4 779 kr brutto i måneden
Vervperiode: Fra valgets dato til 30. juni

Fag- og forskningspolitisk ansvarlig i Studentrådsutvalget

Hvilke eksamensformer bør en prioritere, og hvilke burde en unngå å bruke? Hvor mye av undervisningen bør være praktisk, og hvor mye burde være teoretisk? Hvilke krav burde stilles til forelesere og emneansvarlige? Dette er noen eksempler på fag- og forskningspolitikk.

Fag- og forskningspolitisk ansvarlig i Studentrådsutvalget skal delta i møteforaene hvor fag- og forskningspolitiske avgjørelser blir tatt på lokalt nivå, og fremme StInns vedtatte politikk på området. De deltar også i Fag- og forskningspolitisk komité, hvor denne politikken blir utviklet før den sendes til behandling av Studenttinget. I de periodene hvor det ikke er så mye fag- og forskningspolitikk å jobbe med, så blir de litt mer som et generelt medlem i Studentrådsutvalget.

Internasjonal politisk ansvarlig i Studentrådsutvalget

Skal det være gratis for internasjonale studenter å studere i Norge? Hvilke tilrettelegginger skal internasjonale studenter få for å få den beste studietiden på HINN? Hvordan skal HINN jobbe for å sikre at studentene deres kan reise på utveksling? Dette er noen eksempler på internasjonal politikk.

Internasjonalt politisk ansvarlig i Studentrådsutvalget skal delta i møteforaene hvor internasjonalpolitiske avgjørelser blir tatt, og fremme StInns vedtatte politikk på området. De deltar også i Internasjonalt politisk komité, hvor denne politikken blir utviklet før den sendes til behandling av Studenttinget. I de periodene hvor det ikke er så mye internasjonal politikk å jobbe med, så blir de litt mer som et generelt medlem i Studentrådsutvalget.

Velges: Av sitt studentråd ved tidligste mulighet
Medlem i: Studentrådsutvalget, Internasjonalt politisk komité
Vervperiode: Fra valgets dato til 30. september

Hamar Studentrådsutvalg

Nestleder av Studentrådsutvalget

Dette er den høyre hånden til leder av Studentrådsutvalget. De to vervene arbeider tett sammen for å sikre best mulig drift på studiestedet. Leder og nestleder av Studentrådsutvalget bestemmer seg imellom hvordan de fordeler arbeidsoppgavene mellom seg. Nestleder er stedfortreder i leders fravær.

Velges: Av sitt studentråd ved tidligste mulighet
Medlem i: Studentrådsutvalget, Organisatorisk utvalg
Honorar: 624 kr brutto i måneden
Vervperiode: Fra valgets dato til 30. juni

Velferd- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig i Studentrådsutvalget

Hvilke former for studenthelse er det viktig at det finnes tilbud for, og hvem bør være ansvarlig for at disse tilbudene finnes? Hvordan skal et fysisk læringsmiljø utformes for at studentene skal kunne yte sitt beste? Eller et digitalt læringsmiljø? Eller et psykososialt læringsmiljø? Dette er noen eksempler på velferd- og læringsmiljøpolitikk.

Velferd- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig i Studentrådsutvalget skal delta i møteforaene hvor velferd- og læringsmiljøpolitiske avgjørelser blir tatt på lokalt nivå, og fremme StInns vedtatte politikk på området. De deltar også i Velferd- og læringsmiljøpolitisk komité, hvor denne politikken blir utviklet før den sendes til behandling av Studenttinget. I de periodene hvor det ikke er så mye velferd- og læringsmiljøpolitikk å jobbe med, så blir de litt mer som et generelt medlem i Studentrådsutvalget.

Velges: Av sitt studentråd ved tidligste mulighet
Medlem i: Studentrådsutvalget, Velferd- og læringsmiljøpolitisk komité, Læringsmiljøutvalget
Vervperiode: Fra valgets dato til 30. september

Rena Studentrådsutvalg

Leder av Studentrådsutvalget

Dette er den lokale lederen i StInn på sitt studiested. Leder av Studentrådsutvalget skal påse at StInns vedtatte politikk og mål fremmes i de tillitsvalgtes politiske arbeid. De koordinerer mye av det daglige arbeidet, og representerer ofte StInn i større møter, gjerne sammen med leder av Sentralstyret.

Velges: Av sitt studentråd ved tidligste mulighet
Leder av: Studentrådet, Studentrådsutvalget
Medlem i: Sentralstyret, Lederutvalget, Studiestedsutvalget
Honorar: 4 779 kr brutto i måneden
Vervperiode: Fra valgets dato til 30. juni

Fag- og forskningspolitisk ansvarlig i Studentrådsutvalget

Hvilke eksamensformer bør en prioritere, og hvilke burde en unngå å bruke? Hvor mye av undervisningen bør være praktisk, og hvor mye burde være teoretisk? Hvilke krav burde stilles til forelesere og emneansvarlige? Dette er noen eksempler på fag- og forskningspolitikk.

Fag- og forskningspolitisk ansvarlig i Studentrådsutvalget skal delta i møteforaene hvor fag- og forskningspolitiske avgjørelser blir tatt på lokalt nivå, og fremme StInns vedtatte politikk på området. De deltar også i Fag- og forskningspolitisk komité, hvor denne politikken blir utviklet før den sendes til behandling av Studenttinget. I de periodene hvor det ikke er så mye fag- og forskningspolitikk å jobbe med, så blir de litt mer som et generelt medlem i Studentrådsutvalget.

Velges: Av sitt studentråd ved tidligste mulighet
Medlem i: Studentrådsutvalget, Fag- og forskningspolitisk komité
Vervperiode: Fra valgets dato til 30. september

Velferd- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig i Studentrådsutvalget

Hvilke former for studenthelse er det viktig at det finnes tilbud for, og hvem bør være ansvarlig for at disse tilbudene finnes? Hvordan skal et fysisk læringsmiljø utformes for at studentene skal kunne yte sitt beste? Eller et digitalt læringsmiljø? Eller et psykososialt læringsmiljø? Dette er noen eksempler på velferd- og læringsmiljøpolitikk.

Velferd- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig i Studentrådsutvalget skal delta i møteforaene hvor velferd- og læringsmiljøpolitiske avgjørelser blir tatt på lokalt nivå, og fremme StInns vedtatte politikk på området. De deltar også i Velferd- og læringsmiljøpolitisk komité, hvor denne politikken blir utviklet før den sendes til behandling av Studenttinget. I de periodene hvor det ikke er så mye velferd- og læringsmiljøpolitikk å jobbe med, så blir de litt mer som et generelt medlem i Studentrådsutvalget.

Velges: Av sitt studentråd ved tidligste mulighet
Medlem i: Studentrådsutvalget, Velferd- og læringsmiljøpolitisk komité, Læringsmiljøutvalget
Vervperiode: Fra valgets dato til 30. september

Klassetillitsvalgt

Det er de klassetillitsvalgte som er selve grasrota til både StInn og kvalitetssikringssystemet. De representerer sin klasse i Studentrådet, hvor de store avgjørelsene for studiestedet blir tatt; og de kvalitetssikrer utdanningen for sin klasse igjennom emneevalueringer og klassens time. De er hverdagsheltene som gjør studietiden bedre for sin klasse, og klassene som kommer etter dem.

Velges: Av klasser som mangler nok klassetillitsvalgte
Medlem i: Studentrådet, Studieprogramutvalget
Vervperiode: Fra valgets dato til 30. juni

Sist endret 26. apr. 2024 14:40