Andrea ble årets Ung INNspirator 2022: – Jeg har store ambisjoner for Innlandet

Bachelorstudent Andrea Lauritzen Indahl har utmerket seg med en rekke lederroller og priser i studietiden. Nå har hun fått jobb som næringsutvikler i Lillehammer Region Vekst.  

Portrettfoto av student Andrea Indahl. Hun har på seg briller og en blå genser, og står med ryggen mot en blå bakgrunn.

Etter tre år som student ved HINN er Andrea Indahl ferdigutdannet etter dette semesteret. Foto: Håkon Boye Bergum v/Høgskolen i Innlandet. 

Om noen få uker vil Indahl ha fullført bachelor i organisasjon og ledelse ved studiested Lillehammer, og hun er blant dem som har brukt studietiden godt. I tillegg til studiene har hun nemlig hatt en rekke verv som ikke bare har gitt henne et stort nettverk og muligheter underveis, men innsikt i hva hun ønsker å jobbe med og studere i fremtiden. Allerede denne uken begynner hun å jobbe som næringsutvikler i Lillehammer Region Vekst.

– Jeg har et sterkt samfunnsengasjement og har lenge vært nysgjerrig på jobb i det offentlige, så dette er en kjempemulighet for meg. Så får vi se hva høsten bringer. Jeg er åpen for å kombinere jobb med videre studier også, sier Indahl.

Opptatt av frivillighet og engasjement

Hun beskriver de tre årene som student på Lillehammer som svært givende.

– Studenttilværelsen har gitt meg mange muligheter. De to første årene var krevende på grunn av pandemien, og i etterkant har jeg vært opptatt av å påvirke og løfte opp frivilligheten som ble hardt rammet og slet disse årene, sier Indahl. 

Portrettfoto av Andrea Indahl foran Hollywood-trappa på Storhove.
Indahl har allerede fått seg jobb som næringsutvikler i Lillehammer Region Vekst. Foto : Håkon Boye Bergum v/Høgskolen i Innlandet. 

Som leder av Lillehammer studentsamfunn har hun jobbet for å fremme studentfrivilligheten, både de ulike linjeforeningene og studentorganisasjonene overfor studenter, ansatte og Lillehammer for øvrig.

– Det er viktig at studentene blir hørt og får bidra aktivt til å bedre sin egen studenttilværelse, både innenfor akademia og i lokalsamfunnet. Jeg oppfordrer alle studenter til å tørre å utfordre det eksisterende. Vil vi ha utvikling så må vi selv ta et ansvar, sier Indahl.

I tillegg til ledervervet i Studentsamfunnet har hun tatt ekstra emner underveis, jobbet som læringsassistent og vært leder for Start LHMR. 1. februar tiltrådte hun som leder i Start Norge etter at hun ble valgt i høst.

– Her jobber vi med å fremme innovasjon- og entreprenørskap blant studenter over hele Norge. Arbeidet handler om finne og inngå avtaler med samarbeidspartnere og sikre god kommunikasjon mellom de 14 lokallagene til Start. Målet er å utfordre utdanningsinstitusjonene på nasjonalt og lokalt nivå slik at de tilrettelegger for enda mer innovasjon, forklarer Andrea. Studentbedriftsemnet ved HINN er noe hun vektlegger som særdeles viktig for å bidra til flere lokale bedriftsetableringer.  

Har utmerket seg i studietiden

Gjennom vervet sitt i Start LHMR har Andrea initiert til samarbeid med Lillehammer kommune for å få flere studenter til å velge karriere i Innlandet etter endt studietid. Hun har også vært en sentrale studentstemme i debatten rundt campusutviklingen på Lillehammer, hvor hun har oppfordret ansatte, studenter og lokalsamfunnet til å se mulighetene dette innebærer.

I januar fikk hun og medstudent Mathias Westbakken utmerkelsen Ung INNspirator 2022 under Agenda Innlandet konferansen på Gjøvik. Prisen blir delt ut til endringsledere som har vist forståelse for sentrale samfunnsutfordringer, og som aktivt jobber for å utvikle fremtidsrettede løsninger.

Tre personer som står på en scene under prisutdelingen under Agenda Innlandet.
Andrea Ingdahl fikk i januar pris under Agenda Innlandet på Gjøvik. Foto : Privat. 

Av juryen ble Andrea beskrevet som en handlekraftig person som gjør ufattelig mye for andre ved å bidra til aktivitet og utvikling, særlig i studentmiljøet hun er en del av. I tillegg beskriver juryen henne som en pådriver for samarbeid i fylket og en inspirasjon for andre studenter.

– Personlig føles det godt å anvende det jeg lærer på studiet i praksis inn i frivillige verv, samtidig med at jeg utretter noe ikke bare for meg selv, men andre rundt meg. Jeg føler at innspillene mine blir verdsatt, samtidig som de åpner mange dører, sier Indahl.  

Som student på bachelor i organisasjon og ledelse har hun lært mye relevant om blant annet organisasjonsutvikling, innovasjon, strategi, ledelse og bærekraft som hun har hatt stor nytte av i de ulike vervene. Hun trekker også frem engasjerte fagpersoner som en styrke ved studiet.  

– Jeg motiveres veldig av de ulike menneskene jeg møter i hverdagen, som både utfordrer meg og som bidrar til gode samtaler om hvordan vi kan fremme utvikling. Erfaringene mine tilsier at god kommunikasjon og samarbeid er nøkkelen til det meste, sier Indahl.

Vurderer videre studier

Så hva er neste steg etter fullført bachelorgrad? Hun har allerede fått jobb i Lillehammer Region Vekst, men studenttilværelsen har også gitt mersmak.

– Jeg har søkt meg inn på både master i innovasjon og master i offentlig ledelse og styring, med fordypning i offentlig innovasjon, da dette passer godt med to gründerprosjekter som jeg er en del av her på Lillehammer, men det kan bli endring i planene, avslutter Indahl.

Av Håkon Boye Bergum
Publisert 24. mars 2023 08:59 - Sist endret 18. jan. 2024 12:29