– Innovasjonsstudiet gjorde meg ettertraktet

Master i innovasjon og en stilling hos Trainee Innlandet ga Dag Nesvoll Krokann en perfekt overgang til arbeidslivet.

Portrett Dag Nesvoll Krokann.

Dag Nesvoll Krokann jobber i Eika Forsikring etter å ha fullført master i innovasjon ved Høgskolen i Innlandet. Foto : Eika Forsikring. 

Nå jobber den tidligere HINN-studenten som digital markedsfører i Eika Forsikring, samme sted som han var trainee etter fullførte studier. Under en karrieredag mot slutten av studieløpet ble han introdusert for Trainee Innlandets kompetanseprogram. Det resulterte i at han søkte og i konkurranse med over 300 andre ble han og snaut 20 andre valgt ut. Det ga han muligheten til å jobbe som trainee i to bedrifter i Innlandet over en periode på to år.

– Bedriftene i Innlandet og i landet for øvrig er på utkikk etter nyutdannede med kompetanse som er fremtidsrettet, og mange bedrifter har nok i underbevisstheten en tanke om at studenter som tar master i innovasjon er endringsvillige og kommer med nye ideer og perspektiver. Jeg følte at jeg var ettertraktet siden innovasjon var en så sentral del av studiet, sier Krokann.  

Fra trainee til fast jobb

Etter fullført grad i 2019 var han først trainee hos Norse Metal, før han ble trainee i Eika Forsikring året etter. Oppholdet resulterte i et vikariat, og senere fast jobb. Nå jobber han som digital markedsfører med ansvar for utvikling av digitale kundereiser og automatisert kundedialog.

–For meg ble dette en perfekt overgang til arbeidslivet. Studiet og den praktiske erfaringen jeg fikk ga meg et solid fundament, og kompetanseprogrammet til Trainee Innlandet ga meg muligheten til å jobbe i flere bedrifter over en toårsperiode, noe som var interessant og lærerikt, sier Krokann.

Studium som åpner mange dører

Master i innovasjon gir kompetanse til en rekke ulike stillinger både i privat, frivillig og offentlig sektor. Kine Madelen Anseth jobber som innovasjonsrådgiver i NAV Hamar etter at hun fullførte studiet i 2021.

– Studiet ga meg et godt fundament for å jobbe med innovasjon, og personlig synes jeg det er stas med en slik tittel. Det hviler mange og store forventninger på rollen, noe som kan være utfordrende. Men studiet har gitt meg et stødig og godt grunnlag, sier Anseth.

Portrett av Kine Anseth.
Kine Madelen Anseth jobber nå for NAV Hamar som innovasjonsrådgiver. Foto : NAV. 

Interessen for innovasjon fikk hun som student på bachelor i reiselivsledelse ved HINN, som hun fullførte i 2017. Etter noen år i arbeidslivet sa hun opp jobben for å starte på master i innovasjon. Nå jobber hun med innsiktsarbeid i seks ulike prosjekter, der hennes rolle er å identifisere suksessfaktorer i prosjektene og få inn innbyggerstemmen. Sosialhjelp er overordnet tema for prosjektene, der oppmerksomheten rettes mot redusere antall langtidsmottakere av økonomisk sosialhjelp.

– Målet er å utarbeide og utvikle prosesser og tiltak som kan implementeres inn i ordinær drift når prosjektet avsluttes, forklarer Anseth.  

Skrev master om IKT-sektoren i Innlandet

Selv er hun spesielt opptatt av innovasjon knyttet opp mot regionale nettverk og forskjeller mellom by og land. I arbeidet med masteroppgaven så hun derfor nærmere på IKT-sektoren i Innlandet, og hvordan lokalisering utenfor storbyene påvirker tilgangen på kompetanse. Etter noen år i arbeidslivet er hun klar på at hun har et fremtidsrettet studium i bagasjen. 

– Jeg opplever at innovasjonskompetansen er attraktiv på arbeidsmarkedet. Personlig ble jeg også overrasket over hvor mye innovasjon og utvikling som foregår i NAV, og takket være innonvasjonsstudiet har jeg kompetansen til å bidra til det viktige arbeidet.

Vil jobbe med bærekraftig omstilling

Mens Krokann og Anseth begge har fått seg relevante jobber etter å ha fullført master i innovasjon, er andreårsstudent Kristi Strøm Lie og medstudentene June og Christina om få måneder klare for arbeidslivet. Strøm Lie, som fra tidligere har en bachelor innen kultur og samfunnsfag, ble inspirert til å starte på studiet da hun ble kjent med innovasjon gjennom sin stilling i Norges Forskningsråd.

– Vi er avhengig av innovasjon for å lykkes i fremtiden og er nødt til å finne løsninger for å håndtere ulike kriser, som for eksempel klimautfordringer. Det vil alltid være behov for å tenke innovativt, og på studiet får vi teorien til å forstå endringsprosesser, samt legge til rette for innovasjon og utvikling, forklarer Strøm Lie.

Jenter som studerer.
Kristi Strøm Lie ( i midten) er andreårsstudent på master i innovasjon. Her med medstudentene Christina og June. Foto : HINN. 

Som masterstudent tilegner hun seg relevante teorier og redskaper til å bidra med omstilling. I desember starter hun på en masteroppgave om bærekraftige forretningsmodeller og sirkulær økonomi, der hun kommer til å samarbeide med en bedrift for å se nærmere på denne tematikken.

– På sikt hadde det vært spennende å jobbe med bærekraftig omstilling i samfunnet og hvordan bedrifter kan omstille seg til å bli mer bærekraftige.  Jeg vil være med på reisen som inkluderer innovative løsninger mot en bedre fremtid, og håper og tror kompetansen vi opparbeider oss er ettertraktet i et arbeidsmarked i omstilling, sier Strøm Lie.

Av Håkon Boye Bergum
Publisert 9. des. 2022 10:48 - Sist endret 18. jan. 2024 12:29