Kombinerte jobb med masterstudier: – En god investering

Samtidig som han var småbarnsfar og i full jobb studerte Jonas Eid Lauveng seg til mastergrad og tittelen siviløkonom hos oss.  

Mann som sitter ved en kontorpult og jobber på en PC.

Jonas Eid Lauveng jobber nå i Statistisk sentralbyrå. Foto: Privat. 

I slutten av november i fjor kunne Jonas konstaterte at han var i mål. Han hadde fullført fire år med deltidsstudier i master i økonomi og ledelse med fordypning i digital ledelse og business analytics.

– Jeg vil absolutt anbefale studiet til alle som har kommet seg ut i jobb og vil studere, men ikke vil kutte ut jobben helt for å ta mastergrad. For meg har det vært en verdifull investering, sier Lauveng.

Er utdannet siviløkonom

Lauveng, som fra tidligere har en bachelor i økonomi og administrasjon fra BI, hadde nettopp blitt far for første gang da han igjen vurderte å begynne med studier. Familiesituasjonen gjorde det uaktuelt å slutte eller ta permisjon fra jobben for å ta studiet på fulltid, så derfor ble deltidsstudier et godt alternativ.

– Jeg jobbet i en barnehage og var egentlig ikke på utkikk etter master- eller videreutdanning. Men det gikk opp et lys for meg da jeg ble klar over studiet og ikke minst muligheten for å ta masteren på deltid, sier Lauveng.

At han også ville få tittelen siviløkonom ved fullført grad spilte en stor rolle.

– Det var åpenbart en motivasjonsfaktor og en ekstra gulrot å få ved fullført grad, sier Lauveng.

Mann i lys skjorte som sitter i et kontorlokale og jobber.
Til daglig jobber Jonas mye med å produsere statistikk i seksjon for næringslivets strukturer. Foto:Privat. 

Studerte ved HINN i fire år

Lauveng startet på mastergraden tilbake i 2019, slik at pandemien innledningsvis hadde en viss innvirkning på undervisningen ved at det knapt var fysiske samlinger, men han mener at læringsutbytte uansett ble mer enn tilfredsstillende.

–Det var veldig fint å studere igjen. Det ble en del digital undervisning, men for meg passet det godt på daværende tidspunkt. Jeg hadde to små barn å ta meg av, og sparte inn litt tid på pendling til samlinger, samtidig som jeg fikk studert på en god og effektiv måte, sier Lauveng.

Skrev master om feedback ved hjelp av digitale hjelpemidler

Sammen med en medstudent skrev han masteroppgave om hvordan man som leder kan håndtere utfordringen ved at man ikke nødvendigvis ser de ansatte fysisk, og hvordan ledere har muligheten til å optimalisere feedback ved hjelp av digitale hjelpemidler.

Omtrent midt i studieløpet begynte Jonas å jobbe i Statistisk sentralbyrå. Det var i utgangspunktet krav om mastergrad til stillingen han søkte på, men siden han var på god vei mot det fikk han den utlyste stillingen.

Den nye arbeidsgiveren har sørget for at han på en god måte har klart å kombinere familieliv med jobb og utdanning i voksen alder.

– Tilretteleggingen har vært veldig god slik at jeg i perioder har fått fri til å jobbe grundig med skolearbeidet, sier Lauveng.

I SSB er Jonas rådgiver i seksjon for næringslivets strukturer, noe som innebærer at han primært jobber med å produsere statistikk. Til daglig håndterer og tolker han store datamengder, noe studiet og da spesielt emner innen business analytics gjorde han i stand til.

– Det ligger veldig mye informasjon i store datamengder. For eksempel programmeringsfaget ved HINN er spesielt relevant for mye av det jeg nå gjør i SSB, sier Lauveng.
På kort sikt ønsker Lauveng å videreutvikle seg faglig, spesielt innenfor business analytics som fagfelt. Koblingen, men også skille mellom økonomi og programmering er noe han er spesielt interessert i.

– Jeg ønsker å bli enda stødigere rent faglig. Utdannelsen har gitt meg et veldig bra innblikk, men jeg trenger også relevant erfaring som jeg får her i SSB, sier Lauveng.

Av Håkon Boye Bergum
Publisert 4. apr. 2024 10:43 - Sist endret 4. apr. 2024 10:43