Slik fikk Hedda jobb i Norges Skiforbund

Konkurransen om jobbene kan være tøff som nyutdannet. Hedda Hoel brukte praksisoppholdet i studiet til å skaffe seg en avgjørende fot innenfor.

Smilende student i trengsutstyr.

Hedda Hoel gikk rett ut i relevant jobb etter å ha fullført bachelor i Sport Management. 

Studieomtale : Bachelor i Sport Management 

- Jeg har alltid hatt stor interesse for skiidrett, og ønsket å søke praksisplass i Norges Skiforbund da vi skulle ha praksisemne. Jeg var veldig på og sendte mange e-poster og meldinger. Jeg maste kanskje litt til og med. Men jeg fikk til slutt førstevalget mitt i Norges Skiforbund Langrenn, erindrer Hedda.

- Ta den ekstra telefonen

- Det er ingen som har mistet en jobb for at de har vært for mye på. Jeg vil oppfordre studentene til å ta den ekstra telefonen og kjempe ekstra hardt for å få praksisplass der de ønsker, sier økonomisjef i Norges Skiforbund, Andreas Groh.

Han er nærmeste leder for vår tidligere student Hedda Hoel, som i vår fullførte bachelor i Sport Management. Hun jobber nå som økonomimedarbeider i Norges Skiforbund, samme sted som hun var i praksis i studiets femte semester høsten 2020.

- Det beste med studiet har vært mye praktisk undervisning ute i felt der vi har fått innblikk i hvordan arbeidslivet i en sport management relatert jobb fungerer. Jeg fikk i løpet av praksisperioden stort nettverk og trivdes godt, sier Hedda.

Etter fullført praksisperiode var det tilbake til skolebenken for Hedda, men siden hun hadde fått en fot innenfor i en organisasjon hun trivdes i holdt hun kontakten. Hennes gode innsats i praksisperioden skulle ha mye å si for hennes fremtidige karriere.

- Etter fullført praksis ble jeg kontaktet av økonomisjefen i Skiforbundet som fortalte at de var på utkikk etter en student som kunne bidra 2-3 ganger i uka med oppgaver innen regnskap og økonomi. Det var jeg selvfølgelig veldig interessert i, og ble innkalt til intervju. Etter det har jeg gjennom det siste halvåret på studiet jobbet deltid ved siden av fag og bacheloroppgave.

- Planen var å lyse ut stillingen og kjøre intervjuer. Men før vi kom så langt tok jeg en prat med Hedda, som ga et godt inntrykk i intervjuet. Jeg hadde ikke jobbet med henne da hun var her i praksis, men kolleger av meg ga meget gode førstehåndsreferanser. En praksisplass gir gjerne fast ansettelse når arbeidsgiver er tilfreds, og mange stillinger lyses ikke ut, slik som denne. Heddas gode innsats under praksisoppholdet gjorde at hun var et hestehode foran, sier Groh.

Deltidsstillingen som økonomimedarbeider har fra sommeren av blitt en fulltidsstilling.

- Etter noen måneder ble jeg spurt om jeg var interessert i å jobbe videre i økonomiavdelingen etter fullførte studier, og ble naturlig nok veldig glad de kunne tilby en 100 prosent stilling etter at jeg hadde levert bacheloroppgaven, som handlet om Skiforbundets arbeid med handlingsplaner. Dette var virkelig en vinn-vinn situasjon for meg, sier Hedda.

Hun har de siste månedene fått en form for glidende overgang fra studenttilværelsen til arbeidslivet. At de valgte å ansette nettopp Hedda forklarer Groh på følgende måte.

- Hun har vist seg å være proaktiv, og hun våger å stikke ut hodet og ta tak i ting, uten å være redd for å gjøre feil. Det er ofte slik at nyutdannede er litt usikre i starten, noe vi har forståelse for, men Hedda har vært veldig selvgående og krevd veldig lite oppfølging, sier Groh.

God erfaring med studenter fra Sport Management

Når Norges Skiforbund rekrutterer til slike type stillinger ser de ofte mot nyutdannede Sport Management studenter.

-Vi rekrutterer generelt mange fra det fagområdet. Normalt tenker man kanskje at vi ønsker studenter fra rene økonomiskoler, men vi har veldig gode erfaringer med å rekruttere herfra. I tillegg har ofte disse studentene en fot i idretten, og skjønner hvordan systemet fungerer, sier Groh.

Hedda er opprinnelig fra Askim, og en viktig grunn til at hun flyttet til Lillehammer for å studere var byens gode treningsmuligheter. Hun var på utkikk etter et sportslig rettet studium som kombinerte administrasjon og ledelse med idrettsfag, og hun fant det hun var på utkikk etter.

- Studenttilværelsen ved HINN har vært over all forventning. Det viktigste jeg tar med meg videre er viktigheten av et stort nettverk og samtidig forståelsen for idretten og at store deler av idretten er bygd opp av det frivillige. I tillegg har jeg lært av de studieansvarlige på studiet at man aldri skal si nei til en mulighet som oppstår. Lillehammer er en by med stor idrettsaktivitet og mange arrangementer, så det er ikke vanskelig å engasjere seg.

Av Håkon Boye Bergum
Publisert 25. juni 2021 11:10 - Sist endret 25. aug. 2021 14:47