Helsepedagogikk i møte med sjeldne diagnoser

Vil du lære mer om sjeldne diagnoser? I samarbeid med Frambu kompetansesenter for sjeldne diagnoser tilbyr vi dette studiet der all undervisning foregår digitalt. 

Studiested
Digital undervisning
Studiet varer
0,5 år
Studieform
Nettbasert
Studiepoeng
15
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
Januar
Pris
Semesteravgift og kursavgift
Søknadsfrist
19. jan. 2024

Om utdanningen

Målet med studiet er å sørge for at fagpersoner og tjenesteytere som jobber med sjeldne diagnoser blir dyktigere og tryggere i sin tjenesteutøvelse. 

Det er registrert rundt 7000 sjeldne diagnoser på verdensbasis. Det anslås at mellom 200 000 og 300 000 personer lever med en slik diagnose i Norge.

Frambu, som vi samarbeider med om dette studiet, er en del av Nasjonal kompetansetjeneste for sjeldne diagnoser, og har som oppgave å bidra til kompetanseheving hos fagpersoner og tjenesteytere. Det er dokumentert at mangel på kunnskap blant fagpersoner er en stor utfordring for dem som har en sjelden diagnose og deres pårørende.

Vi ønsker å gi fagpersoner og tjenesteytere som jobber med personer med sjeldne diagnoser mer kunnskap og bidra til holdningsutvikling. Det er vesentlig for personer med sjeldne diagnoser at tjenesteyterne i deres hjemkommune har nødvendig kompetanse, kjenner andre kunnskapskilder og erkjenner nødvendigheten av samarbeid med andre tjenesteytere slik at tjenestetilbudet blir koordinert og helhetlig.

All undervisning foregår digitalt. 

En liten video om studiet kan du se her: https://vimeo.com/861543700/3b24494910?share=copy

Praktisk informasjon om samlinger

Dette studiet har 1 dags digital oppstartssamling og fem webinarer. Oppstartssamlingen er 19.januar. Webinarene gjennomføres på følgende datoer:

  • Webinar 1 onsdag 07. februar
  • Webinar 2 torsdag 29. februar
  • Webinar 3 torsdag 14. mars
  • Webinar 4 onsdag 09. april
  • Webinar 5 torsdag 02. mai

Søknadsfrist og opptak

Du trenger generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå for å bli tatt opp i dette studieprogrammet.

 

Les mer om søknad og opptak

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift. 

I tillegg er det en studieavgift på 9000 kroner. 

Søkere som tilbys studieplass og som takker ja til tilbudet er forpliktet til studieavgiften jf. angrerett på betalingsstudier.

 

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg. 

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Dette studiet tilhører: Fakultet for helse- og sosialvitenskap

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.

Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med:

Studieveileder
Studieprogramansvarlig