Kommunikasjon i profesjonelle kontekster

Fokus i dette emnet legger særlig vekt på relasjoners betydning i arbeid med barn og familier i sårbare livssituasjoner.

Studiested
Lillehammer
Studieform
Deltid
Studiepoeng
15
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Søknadsfrist
1. aug. 2024

Om utdanningen

Fokus i dette emnet er på kommunikasjon i profesjonelle kontekster, med særlig vekt på relasjoners betydning i arbeid med barn og familier i sårbare livssituasjoner.

Hensikten med emnet er å bidra til at yrkesutøveren legger til rette for samhandling slik at barn og forelderen møtes som deltakere og opplever seg sett, hørt og forstått, samtidig som hensikten med kommunikasjonen ivaretas.

Dette innebærer at den enkelte student blir mer oppmerksom og bevisst sitt eget ansvar og sine muligheter i kommunikasjonen. Bevissthet om rammer og prosesser er viktig, samtidig som den enkelte har eget etisk ansvar: Hvem vil jeg være i møtet med den (de) andre, og hvem åpner jeg opp for at den (de) andre kan være i møtet med meg? Fagpersonens egne forutsetninger spiller inn, og i dette emnet legges det også opp til prosesser der den enkelte blir bedre kjent med seg selv og sine forutsetninger for å samhandle.

 

Undervisningssamlinger høsten 2024 (med forbehold om endringer)

  • Uke 36, 3. - 4. september
  • Uke 43, 21. - 22. oktober
  • Uke 47, 19. - 20. november

Om samlinger og oppmøte

Undervisningssamlinger høsten 2024 (med forbehold om endringer)

  • Uke 36, 3. - 4. september
  • Uke 43, 21. - 22. oktober
  • Uke 47, 19. - 20. november

Obligatoriske krav 

I alle emner er det obligatoriske krav som må være godkjent før eksamen kan avlegges, det er derfor viktig at du leser emnebeskrivelsen nøye før oppstart av emnet. De obligatoriske arbeidskravene omfatter f.eks. skriftlige arbeidskrav, muntlige presentasjoner eller andre obligatoriske aktiviteter som skjer i forbindelse med samlingene. I tillegg kan det være krav om tilstedeværelse på undervisning. Krav om tilstedeværelse gjelder uansett grunn til fraværet. 

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

Opptakskrav er bachelorutdanning i barnevern, vernepleie, og sosialt arbeid. Annen utdanning med relevant tilleggsutdanning eller arbeidserfaring innen helse- og sosialfag vurderes individuelt. Dette gjelder for eksempel sykepleie, fysioterapi, ergoterapi, allmennlærer, barnehagelærer, pedagogikk, psykologi eller relevante samfunnsfaglige utdanninger.

Studieplaner og emner

Studiet inngår som et emne i master i tverrfaglig arbeid med barn, unge og familier, og kan tas uavhengig av masterprogrammet. I studieplanen finner du blant annet oversikt over læringsmål og vurderingsformer.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Dette studiet tilhører: Fakultet for helse- og sosialvitenskap

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.

Ved faglige spørsmål kan du ta kontakt med : 

Bilde av Håkon Glommen Eriksen
Emneansvarlig
Bilde av Ane-Gunhild Amirnejad
Studieveileder