English version of this page

Vitenskap, etikk og velvære: Vitenskapens rolle i å veilede styrings- og ledelsesbeslutninger mot lykke og et sunt miljø

Et nettbasert emne i bærekraftig ledelse, spesielt egnet for deg som ønsker å utvikle din evne til å lede bærekraftige utviklingsprosesser i jobbsammenheng.

Studiested
Nettbasert
Studiet varer
1 semester
Studieform
Nettbasert og Deltid
Studiepoeng
7,5
Undervisningsspråk
EN
Oppstart
Mars (3.mars 2025)
Pris
Semesteravgift og kursavgift

Om emnet

Emnet utforsker ideen om velvære, og dets relaterte konsept om bærekraft. Det starter med å vurdere vitenskapen bak hvordan vi vet hva velvære er og hvordan vi vet trinnene for å oppnå det. Emnet tilbyr deretter en kritikk av den moderne vitenskapsfilosofien som ligger til grunn for dagens forskning på velvære; og det foreslår et alternativ. I emnet reflekterer vi over de politiske og ideologiske komponentene i dagens diskurser om velvære, og vi avslutter med en tilnærming til å oppnå velvære som også inkluderer etikk. Til slutt vurderer vi kort den nordiske modellen for sosialdemokrati, og bruker den som et eksempel på en relativt vellykket tilnærming til å oppnå velvære.

 

Innhold:

  • Det globale skiftet mot bærekraft og velvære: problemer med positivisme og behovet for en annen type vitenskap
  • Måling av velvære og relevansen i dag av gamle greske tilnærminger til velvære
  • Argumentere mot klimaskeptikere, unngå instrumentalisme og fremme tverrfaglighet
  • Verdier, etikk og moralsk dialektikk

Forventet egen arbeidsinnsats: mellom 7,5-10 timer i uken.

Emnet består av 4 moduler, som hver har tre økter som inkluderer relevante YouTube-videoer, videoforelesninger og bestemte deler av emnelesningene. Det er også korte videointroduksjoner til hver modul.

Hver modul foregår over en to ukers periode.

Eksamensform: quiz

Jobbmuligheter

Gjennom emnet vil deltakerne forbedre sin evne til å forstå og arbeide med FNs bærekraftsmål i sentrale organisasjonsstrategier. Deltakerne vil ha mulighet til å utvikle og anvende nye etiske og moralske perspektiver, med relevans for debatten om bærekraftig utvikling og miljø. Denne kompetansen kan være kritisk for en rekke virksomheter som skal bestå i et samfunn i endring.

Om det å være nettstudent

Studiet er fleksibelt organisert, uten fysiske samlinger, for å kombinere en travel arbeidshverdag, og samtidig støtte et behov for faglig videreutvikling. Nettbasert betyr at all undervisning og kommunikasjon vil foregår over nett.

Som nettstudent vil du bruke e-læringsplatformen Canvas til kommunikasjon med både forelesere og medstudenter. Emnet er praksisnært og legger betydelig vekt på problemløsning. Forelesninger, instruksjoner og undervisningsmateriale vil være tilgjengelig i emnets læringsplatform.

Emnet består av moduler som er utformet for å legge til rette for å fremme din læringsprosess gjennom ulike læringsaktiviteter, og omfatter:

  • Samhandling med medstudenter og læringsveiledere gjennom Q&Q-sesjoner som gjennomføres i realtid og i små grupper
  • Strukturering av din læringsprosess ved hjelp av nedlastbart og nettbasert læringsmateriale
  • Et bredt spektrum av interaktivt innhold, som videoforedrag, podkaster, diskusjoner, infografikk, avstemninger og mye annet
  • Undersøkelse av reele casestudier og knytting av begreper og konsept til din organisasjons aktiviteter og behov
  • Anvendelse av det du har lært i hver modul til quizer og løpende innleveringer relevante for deg og din organisasjon.

Vi forventer at studentene tar aktiv del i diskusjonene, og at de organiserer og driver egne studiegrupper. Studentene må benytte sine egne datamaskiner med relevant programvare.

Søknadsfrist og opptak

Opptakskrav er generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå. I tillegg må alle søkere dokumentere 2 års yrkespraksis.

Les mer om søknad og opptak

Hva koster det?

Emnet har studieavgift på kr. 14 100 per 7,5 studiepoeng

I tillegg må du betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Søkere som tilbys studieplass og som takker ja til tilbudet er forpliktet til studieavgiften jf. angrerett på betalingsstudier.

Forbehold om igangsetting ved mindre enn 20 studenter. 

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Ta kontakt

Bilde av Sacha Irene de Raaf
Rådgiver

For spørsmål om opptak eller andre adminstrative spørsmål, kontakt: evu.lup@inn.no