Master i bærekraftig jordbruk

Master i bærekraftig jordbruk er et fleksibelt studium som gjør det mulig å kombinere jobb og utdanning.

Studiested
Blæstad
Studiet varer
3 år
Studieform
Deltid og Samlingsbasert
Studiepoeng
120
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Søknadsfrist
1. aug. 2024
Studenter og ansatte går ute på et grønt jorde på Blæstad. Det er høstfarger i bakgrunnen på trær og himmelen er blå, en liten ås er også å skymte bak løvtræskogen.

Studiestart

Studiestart er 22. august 2024 kl. 10.00.

Om utdanningen

Utdanningen er nett- og samlingsbasert og dermed fleksibel, noe som gjør den godt egnet for deg som allerede er i jobb eller som ikke har mulighet til å flytte for å ta en utdanning. Den bygger på at du har en bachelorgrad innen jordbruksfag eller tilgrensende fagfelt.

Å produsere mat over hele landet er viktig for å styrke sysselsettingen og imøtekomme de mange globale utfordringer som finnes. Det er et stort behov for kunnskap og kandidater med høyere landbruksutdanning. Med en master i bærekraftig jordbruk vil du sikre deg en allsidig kompetanse som er etterspurt innen rådgivning, utdanning og forvaltning. Du kan bli med på å utvikle landbruket gjennom ny og oppdatert kunnskap innen biologi og teknologi.

Jobbmuligheter

En mastergrad i bærekraftig jordbruk kvalifiserer for arbeid innen private og offentlige organisasjoner med oppgaver som veiledning, undervisning og forvaltning. Dette kan være stillinger ved Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO), Norsk Landbruksrådgiving (NLR), samvirkebedrifter, kommunale landbrukskontor, Statsforvalteren, naturbruksskoler (krever tilleggsutdanning i pedagogikk) eller andre organisasjoner knyttet til landbruksnæringen. En mastergrad i bærekraftig jordbruk kan også være en inngang til en jobb innen forskning eller internasjonalt arbeid.

Praktisk informasjon

Undervisningen er nett- og samlingsbasert, det er både digitale samlinger og fysiske samlinger på Blæstad i Hamar kommune. I hver enkelt emneplan er det oppgitt hvor mange samlinger som er obligatoriske. Mellom samlingene må studentene regne med omfattende selvstudium, oppgaver og aktivitet på vår digitale læringsplattform. Studiet går på deltid over tre år.

Startsamling 2024: 22. og 23. august 2024

Søknadsfrist og opptak

Opptakskrav:
Bachelorgrad eller tilsvarende avsluttet utdanning med en fordypning på minst 80 studiepoeng innen jordbruksrelatert utdanning, biologi eller miljøfag.

Les mer om søknad og opptak her.

 

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Les mer om semesteravgift en her. 
 

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. 

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Utveksling

Et utvekslingsopphold gir opplevelser og minner for livet, og du får faglige og karrieremessige fordeler på kjøpet. Du har mulighet til å gjennomføre deler av utdanningen som utvekslingsstudent i utlandet i fjerde semester. Alle utenlandsopphold må godkjennes av Høgskolen i Innlandet på forhånd.

Videre utdanningsmuligheter

Studiet kvalifiserer for opptak til doktorgradprogrammet i anvendt økologi og bioteknologi.

Studenthistorier

  • Kombinerer fulltidsjobb med studier 23. apr. 2024 13:10

    Michael Aamold har tidligere tatt årsstudiet og bachelor i agronomi på Blæstad. Nå er han tilbake for å ta masteren og kombinerer studiet med en fulltidsjobb.

  • Får faglig påfyll på Blæstad 1. nov. 2022 08:36

    Tina har tidligere tatt bachelor i agronomi på Blæstad. Nå er hun del av det første kullet på master i bærekraftig jordbruk ved Høgskolen i Innlandet.

Du kan også være interessert i

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.

Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med:

Bilde av Jill Peng
Studieveileder