English version of this page

Master i digital kommunikasjon og kultur

Dette er en fleksibel master som vil åpne mange dører for deg som er interessert i digitale medier, språk og tekster.

Studiested
Hamar
Studiet varer
2-4 år
Studieform
Heltid, Deltid og Samlingsbasert
Studiepoeng
120
Undervisningsspråk
NO + ENG
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Søknadsfrist
1. aug. 2024
To studenter sitter i en grønn sofa, en mann og en kvinne. Kvinnen har sin laptop oppe.

Studiestart

Studiestart er 28. august 2024.

Om utdanningen

Hva er spesifikt med digitale miljøer og hvilken innflytelse har digitalisering på kommunikasjon, mening og opplevelse av samhandling mennesker i mellom? Hvordan endrer forskjellige former for digital kommunikasjon språket og hverdagslivet? Hvordan påvirker plattformer, grensesnitt og kunstig intelligente verktøy kulturen og samfunnet, i offentlig sektor, politikk, skolen og arbeidslivet?

Master i digital kommunikasjon og kultur er en tverrfaglig fleksibel mastergrad som passer for deg som er interessert i digital kultur, medier, språk og tekst, og som vil å jobbe med digitalisering innen medier, utdanning, eller i offentlig eller privat sektor.

Samfunnet endrer seg raskt i møte med digitale teknologier. Masterprogrammet i digital kommunikasjon og kultur setter søkelys på de sosiale, kulturelle, estetiske, språklige og etiske aspektene ved digital kommunikasjonsteknologi, og på samspill mellom kultur, samfunn og media. Programmet bruker perspektiver og metoder fra humaniora og samfunnsfag (som språkvitenskap, historie, estetikk, litteraturvitenskap, sosiologi, pedagogikk og filosofi) til å spørre hvordan digital kommunikasjon og kultur både former og blir formet av menneskelig samspill og erfaring.

Jobbmuligheter

Programmet er relevant for studenter som vil forstå digitalisering og det post-digitale samfunnet, praktisk implementering, konsekvenser, bruksområder og begrensninger. Etter endt studie kan du jobbe med digitalisering og overgang til et post-digitalt samfunn både i offentlig og privat sektor. Programmet kvalifiserer for PhD-programmer, inkludert Høgskolen i Innlandets eget PROFF-program. Tidligere studenter ved Master i digital kommunikasjon og kultur har fått jobb for eksempel ved biblioteker, innen utdanning, media, journalistikk, kommunikasjon, i kultursektoren og i privat sektor. Undervisning og pensum er på engelsk, men obligatoriske oppgaver, inkludert masteroppgaven, kan skrives på norsk. Studenter tilegner seg dermed også nyttige språkkunnskaper.

Om samlinger og oppmøte

Samlinger 2024

Onsdager og torsdager i ukene:

  • 35, 37 (frivillig), 40, 42, 44 og 46

Det er obligatorisk oppmøte til samlingene. Samlingene er felles for heltids- og deltidsstudenter. Deltidsstudentene er til stede på deler av samlingene (halve onsdag og hele torsdag på hver samling høsten 2024).

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

Opptakskravet til studiet er en bachelorgrad eller tilsvarende grad med en fordypning på minst 80 studiepoeng innen humaniora, samfunnsfag eller media- og kommunikasjonsfag.

Du må også dokumentere at du dekker engelskkravet for engelskspråklige masterutdanninger (har du fullført og bestått videregående utdanning fra Norge eller et annet nordisk land, så dekker du engelskkravet).

Les mer om søknad og opptak

 

 

Hvordan søke opptak?

Har du norsk personnummer?

For å søke på heltidsstudiet, bruk søkekode 4498

For å søke på deltidsstudiet, bruk søkekode 4497

Du finner studiet under "Masterutdanninger".

Les mer om søknad og opptak

Har du ikke norsk personnummer?

For å søke på heltidsstudiet, bruk søkekode 4460

For å søke på deltidsstudiet, bruk søkekode 4458

Du finner studiet under "Engelskspråklige mastergrader og andre engelskspråklige studier".

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studenter fra utenfor EU/EØS og Sveits må betale skolepenger. Dette studiet koster NOK 175 000 per studieår. Du kan lese mer om skolepenger her.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Utveksling

Internasjonal erfaring og kompetanse er viktig, spennende og gir i tillegg fordeler i arbeidsmarkedet. 

Studiemodellen legger ikke opp til ordinær utveksling, men datainnsamling eller feltarbeid for masteroppgaven kan organiseres i utlandet. 

Studiested Hamar

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.

Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med Fakultet for lærerutdanninger og pedagogikk.

Bilde av Heidi Anine Larsen
Studieveileder
Bilde av Ida Jahr
Studieprogramansvarlig