Master i klinisk sykepleie med spesialisering i operasjonsykepleie

Vil du fordype deg i operasjonsykepleie på deltid? Dette studiet gjør deg i stand til å ivareta pasienter som gjennomgår kirurgisk undersøkelse eller behandling.

 

Studiested
Elverum
Studiet varer
3 år
Studieform
Deltid og Samlingsbasert
Studiepoeng
120
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Søknadsfrist
15. apr. 2024
To operasjonssykepleiere ikledd blå operasjonsuniformer inkludert munnbind på seg i en operasonssal. Den ene justerer det blåteppet som henger over en arm som er synlig som skal opereres.

Studiestart

Studiestart er 21. august 2024 klokken 10.00. 

Om utdanningen

Studiet kvalifiserer deg til å kunne ivareta pasienter som gjennomgår kirurgisk undersøkelse og/eller behandling i en kompleks og raskt skiftende hverdag. 

Fremtidens spesialsykepleiere innen operasjonssykepleie må ha kompetanse til å arbeide selvstendig, bidra til utvikling av helsetjenesten og sykepleiefaget og sikre kunnskapsbasert praksis. De skal medvirke til innovasjon, endrings- og forbedringsarbeid og brukermedvirkning på individ- og systemnivå. 

Spesialsykepleiere innen operasjonssykepleie skal bidra til å øke kvalitet i tjenestene, effektivisere og finne nye måter å arbeide på, være gode veiledere og drive kunnskapsutvikling for å kunne imøtekomme befolkningens forventninger og behov (Norges sykepleierforbund, 2020). 

Det er i hovedsak to emner pr. semester. Teoriundervisning foregår samlingsbasert på studiested Elverum og nettbasert. I tillegg til samlinger og nettundervisning omfatter studiet veiledet praksis, der samtlige praksisperioder gjennomføres på fulltid. 

Masterstudiet er på til sammen 120 studiepoeng. Med fullført master i klinisk sykepleie med spesialisering i operasjonssykepleie vil du ha handlingskompetanse til å gjennomføre forsknings- eller kvalitetsarbeid. I tillegg kan du bidra til utvikling av kunnskapsbasert praksis innen eget funksjons- og ansvarsområde. 

Det er mulig å avslutte studiet etter fjerde semester, slik at du får en videreutdanning innen operasjonssykepleie (90 studiepoeng). 

Jobbmuligheter

Fullført masterutdanning gir yrkestittelen operasjonssykepleier. Utdanningen kvalifiserer til å utøve kunnskapsbasert praksis for å ivareta kvalitet og pasientsikkerhet. Dette gir handlingskompetanse og kan bidra til en bærekraftig utvikling av helsetjenesten i takt med globale, sosiale, miljømessige og teknologiske endringer. Operasjonssykepleiere skal kunne medvirke til innovasjon, endrings- og forbedringsarbeid og brukermedvirkning på individ- og systemnivå. 

Operasjonssykepleiere er etterspurt i spesialisthelsetjenesten for gjennomføring av faglig forsvarlig helsehjelp ved akutt og kritisk sykdom. 

Operasjonssykepleierens primære arbeidssteder er i: 

  • operasjonsavdelinger 

  • dagkirurgiske enheter/kirurgiske poliklinikker 

  • akuttmottak/skadestuer 

  • legevakt 

  • katastrofeteam 

  • sterilsentral 

  • offshore 

  • humanitære organisasjoner 

  • Forsvaret 

Med norsk utdanning som operasjonssykepleier vil du kunne reise til de fleste land for å jobbe. En operasjonssykepleiers kompetanse er også ofte nødvendig i katastrofe- og krigsområder. 

I primærhelsetjenesten er behovet for spesialisert kompetanse innen sykepleie økende. Operasjonssykepleieres kompetanse vil derfor være aktuell her. 

Samlinger høsten 2024

  • Fysisk samling på studiested i uke 34: Onsdag, torsdag og fredag
  • Fysisk samling på studiested i uke 38: Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag 
  • Fysisk samling i uke 42: Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag
  • Zoom samling i uke 45: Tirsdag og onsdag
  • Fysisk samling i uke 47: Tirsdag, onsdag, torsdag og fredag
  • Zoom samling i uke 48 

Hjemmeeksamen i uke 51.  

Det forventes oppmøte på alle samlinger.  

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

Opptakskrav er bachelorgrad eller tilsvarende avsluttet utdanning i sykepleie med karaktersnitt C eller bedre og norsk autorisasjon som sykepleier.  I tillegg kreves minimum 2 års dokumentert yrkeserfaring som autorisert sykepleier.

Inntil 50 prosent av studieplassene på operasjonssykepleie er forbeholdt ansatte ved Sykehuset Innlandet og Akershus Universitetssykehus, Kongsvinger.

Mer om opptak

Studiet krever følgende attester: Medisinattest, Politiattest. Du får mer informasjon om krav til attest når du får svar på søknaden din.

Les om politiattest her

Hver spesialisering har hvert sitt søknadsalternativ i søknadsweb:


Utdanningsstillinger

Dette er et studieprogram hvor det er mulig å søke om utdanningsstilling i et helseforetak.

Ev. tilsagn om utdanningsstilling er imidlertid ikke en garanti for å få opptak til studieprogrammet.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Praksis

Alle praksisperioder gjennomføres på fulltid og hver praksisperiode gjennomføres over sammenhengende uker. For masterstudenter med spesialisering i operasjonssykepleie utgjør dette 30 uker klinisk praksis.

To uker kan benyttes til simulering, ferdighetstrening og andre praksisrelaterte aktiviteter som supplerer klinisk praksis. 

Studenter ved Høgskolen i Innlandet får tildelt praksisplasser i Innlandet fylke, ved Sykehuset Innlandet i Elverum og Ahus Kongsvinger. Du må regne med noe reisevei i praksisperiodene.

Klinisk praksis skal i hovedsak foregå ved operasjonsavdelinger som har bløtdelskirurgi og ortopedi.  

Det er også mulig å gjennomføre praksis ved andre helseforetak i Norge. Studenter som ønsker dette, må selv skaffe praksisplass. Ta kontakt med studieprogramansvarlig hvis dette gjelder deg. 

Utveksling

Flerkulturelle og globale problemstillinger vies stor oppmerksomhet i studieløpet. Dette vil forberede studentene på å arbeide profesjonelt i et multikulturelt samfunn. 

Gjennom bruk av engelsk pensum og bruk av internasjonal forskningslitteratur vil studentene få tilgang til fagterminologi på engelsk. 

I praksisstudiene kan det være mulig å gjennomføre utveksling til læresteder eller sammen med organisasjoner som HINN samarbeider med. Dette vil være aktuelt i praksisstudier i tredje semester. 

Andre muligheter kan være å reise ut for selvstendig arbeid i forbindelse med masteroppgaven i fjerde og femte semester, der dette er hensiktsmessig for oppgavens tematikk og problemstilling. 

Videre utdanningsmuligheter

Masterstudiet kvalifiserer for opptak på doktorgradsprogrammet innen helse og velferd hos oss, samt andre doktorgradsstudier innen fagområdet i Norge og utlandet.

Dette studiet tilhører: Fakultet for helse- og sosialvitenskap

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.

For andre spørsmål om dette studiet kan du ta kontakt med studieadministrasjonen på hsv-studieadm-l@inn.no, eller ta kontakt med noen av våre ansatte.

Bilde av Tone Fjeldstad Andersen
Studieveileder
Bilde av Anna Brynja Smaradottir
Studieprogramansvarlig