Matematikk 2 for 5.-10.trinn, Kompetanse for kvalitet

Har du lyst til å bli en bedre matematikklærer? I dette nettbaserte studiet kan du videreutvikle både fag- og didaktisk kompetanse i matematikk.

Studiested
Lillehammer
Studiet varer
1 år
Studieform
Deltid og Nettbasert
Studiepoeng
30
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August (Digitalt oppstartsmøte 21.august 15.00 - 15.30)
Pris
Semesteravgift
 

Studiestart

Det gjennomføres et digitalt oppstartsmøte mellom studenter og fagpersoner. Dette vil foregå på teams mandag 21. august kl. 15.00 til 15.30. Vi anbefaler at alle legger dette inn i kalenderen sin, og vi gleder oss til å treffe dere.

Lenke til møtet vil legges ut i Canvas.

Om utdanningen

Dette nettbaserte matematikkstudiet ved Høgskolen i Innlandet er for deg som har Matematikk 1 fra før eller lignende kvalifisering. Studiet er rettet spesielt mot matematikkundervisning på mellomtrinn og ungdomstrinn. Det er knyttet opp til det nye læreplanverket (LK20), der vi blant annet går inn på programmering i skolen, pedagogisk bruk av IKT og vurderingsforskriften.

Studiet er organisert i to emner à 15 studiepoeng. Nettstudiet er en del av den nasjonale satsingen Kompetanse for kvalitet, og passer for deg som ønsker en fleksibel og reisefri studiegjennomføring. Her kan du studere når det passer deg, og samarbeide med faglærere og andre studenter på nett.

Informasjon om studiet

Emne 1 gjennomføres i høstsemesteret med digital hjemmeeksamen i desember.

Emne 2 gjennomføres i vårsemesteret med digital hjemmeeksamen i mai/juni.

Det er ingen obligatoriske samlinger i studiet, men det tilbys et frivillig webinar midtveis i hvert semester.

Organisering og læringsformer

Hvert emne består av en didaktisk modul og seks fagmoduler med to til tre ukers varighet, der studenten arbeider med videomateriale, lesestoff, treningsoppgaver og tester og andre nettressurser. De matematikkfaglige tema vil kontinuerlig knyttes til undervisningspraksis i matematikk og det nye læreplanverket. Utprøving og refleksjon knyttet til egen praksis vil være en viktig del av studiet. Argumentasjon og eksperimentering i matematikkfaget skal gå som en rød tråd gjennom begge emnene. Digitale aktuelle verktøy brukes utstrakt og er en del av flere obligatoriske arbeidskrav i begge emner.

Modulenes læringsaktiviteter kan knyttes til og foregå i klasserommet, på egen arbeidsplass, i dialog med medstudenter og kolleger på egen skole. Studenten vil få oversikt over egen progresjon gjennom arbeidet med de ulike modulene.

Arbeidskrav

Hver modul inneholder arbeidskrav som må gjennomføres i modulens åpningstid. Didaktiske arbeidskrav der du utforsker egen matematikkundervisning, gjennomføres på tvers av fagmodulene til gitte tidspunkt. Alle arbeidskrav må være levert og godkjent av faglærer før studenten kan framstille seg til eksamen.

Eksamensform

Begge emner har en todelt eksamen. En 6 timers digital hjemmeeksamen (teller 60%) og en 24 timers hjemmeeksamen (teller 40%). Begge eksamenene er tett koblet til arbeidskravene i de ulike modulene. 

Søknadsfrist og opptak

Opptakskrav

Fullført lærerutdanning som gir undervisningskompetanse på 5.-10. trinn og minimum 30 studiepoeng matematikk fra allmenn- eller grunnskolelærerutdanning eller bestått matematikk 1 (30 studiepoeng) eller tilsvarende.

Søknadsprosess kompetanse for kvalitet

Studiet er en del av Kompetanse for kvalitet (KFK), som er Utdanningsdirektoratets satsing på videreutdanning innen skole og barnehage. Søknadsprosessen er todelt og går først via Udir og deretter høgskolen

1) Søknadsskjema og oversikt over tilbud gjøres tilgjengelig på nettsidene til Utdanningsdirektoratet (Udir) 1. februar. Søknadsfrist er 1.mars. 

2) Søkere som er prioritert for studieplass ved Høgskolen i Innlandet av Udir vil motta e-post med informasjon om opptak og søknadsfrist ved HINN i starten av mai.

Svar på søknaden vil bli sendt ut innen utgangen av mai.

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Videre utdanningsmuligheter

Studiet er relevant for å dekke det etterspurte faglige kompetansebehovet i matematikk for lærere på 5.-10. trinn.

Studiet kan også være en del av opptaksgrunnlaget for å ta et relevant masterløp ved Høgskolen i Innlandet.

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.


Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med:
evu.lup@inn.no eller på telefon 62 43 07 18