Miljøarbeid og miljøterapi

Vil du videreutvikle din kompetanse i miljøterapeutisk arbeid? Dette emnet legger vekt på en helhetstenkning rundt miljøarbeid rettet mot barn og unge. 

Studiested
Lillehammer
Studiet varer
1/2 år
Studieform
Deltid og Samlingsbasert
Studiepoeng
15
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
Januar (2024)
Pris
Semesteravgift

Om emnet

Dette emnet retter oppmerksomheten mot utsatte barn og unge der behovet for bistand omfatter psykiske og sosiale problemer, så vel som fysiske og kognitive funksjonsnedsettelser. Ulike typer problemer knyttet til barn og unges omsorgsbehov på sentrale oppvekstarenaer vil bli problematisert i forhold til hvordan de kan forstås og forklares, og hvordan de kan møtes med ulike typer tiltak. 

Et særlig fokus vil rettes mot arbeid med barn og unge med etnisk minoritetsbakgrunn. Sentrale tilnærminger innenfor miljøarbeid og miljøterapi vil bli problematisert, og dilemmaer og praksiserfaringer knyttet til rollen som miljøarbeider og miljøterapeut vil bli gjenstand for analytisk, etisk og kritisk refleksjon.

Emnet skal videreutvikle studentenes profesjonelle kompetanse og handlingskompetanse i miljøterapeutisk arbeid og miljøarbeid med barn og unge, både som enkeltpersoner og som praksisfellesskap på tvers av etater og enheter.

Miljøarbeid med barn og unge viser til ulike former for omsorgsarbeid, forebyggende og helsefremmende arbeid. Miljøarbeid og miljøterapi utøves av profesjonelle yrkesutøvere innenfor og utenfor institusjoner med den klare hensikt å gi omsorg, skape trygge relasjonelle bånd og stimulere til barn og unges selvstendighet og autonomi. 

Om samlingene

Videreutdanningen er organisert med tre samlinger i løpet av studiet. Mellom samlingene arbeider studentene selvstendig med arbeidskrav og faglig fordypning i emnet.

Søknadsfrist og opptak

Opptakskravet er bachelorgrad i barnevern, vernepleie, sosialt arbeid eller velferdsfag. Annen fullført høyere utdanning av minimum tre års omfang med relevant tilleggsutdanning eller arbeidserfaring innen helse- og sosialfag vurderes individuelt. Dette gjelder for eksempel sykepleie, fysioterapi, ergoterapi, grunnskolelærer, barnehagelærer, utdanning innen pedagogikk, psykologi eller relevante samfunnsfaglige utdanninger.

Gjennomsnittskarakter må være C eller bedre.

Les mer om søknad og opptak

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Dette studiet tilhører: Fakultet for helse- og sosialvitenskap

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.

Ved andre spørsmål kan du ta kontakt med:

Bilde av Astrid Halsa
Studieprogramansvarlig
Bilde av Ane-Gunhild Amirnejad
Studieveileder