Skyutvikling

Hold deg oppdatert på nye konsepter og teknologi og bli en ressurs for din arbeidsgiver. Som skyutvikler får du viktig kompetanse og blir en verdifull medarbeider med spesialkompetanse.

Studiested
Kongsvinger
Studieform
Samlingsbasert og Deltid
Studiepoeng
23
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
April
Pris
Semesteravgift og kursavgift
Søknadsfrist
21. apr. 2024

Om utdanningen

Utdanningen gir grunnleggende programmeringskompetanse, knyttet opp mot tilhørende nødvendig matematikkforståelse for å kunne utvikle for skytjenester, hvordan man selv kan utvikle for skytjenester og hvordan bruke det i dagens strukturer.

For programmering er det nyttig å ha matematikkferdigheter på nivå med R1 fra videregående. For de som trenger oppfriskning i mattekunnskap eller mangler tidligere matematikkundervisning tilsvarende R1 i dagens videregående skole, tilbys et forkurs i matematikk før man begynner på selve emnene i utdanningen.

Emnene i studiet bygger på hverandre. Første emne begynner med en gjennomgang og innføring i teori og praktiske øvelser i Algoritmer og datastrukturer.  Andre emne går gjennom dagens skytjenester, hvilke mikrotjenester som finnes og containere som viktige elementer i digitale løsninger i Skytjenester, mikrotjenester og containere. Emne tre ser på de forskjellige skylagringstjenestene, struktur og bruksområder i Lagringsløsninger. Emne fire omhandler hvordan data flyter mellom forskjellige komponenter koblet mot skytjenester i Dataflyt og emne fem omhandler design av grafisk brukergrensesnitt og universell tilrettelegging i Grafisk brukergrensesnitt design og universell tilrettelegging.

 

Jobbmuligheter

Målgruppe

Hovedmålgruppen vil være rettet mot ansatte i privat og offentlig virksomhet som utvikler og implementerer digitale verktøy i virksomheten.

Relevansen til arbeidslivet

Utdanningen vil gi innsikt og forståelse av hvordan skytjenester fungerer, hvordan utvikle for det, og hvilket potensiale det kan ha for bedrifter hvis det brukes riktig.

En skyutvikler kan jobbe med et bredt spekter av teknologier og prosjekter, fra å utvikle og implementere skybaserte applikasjoner til migrering av eksisterende systemer til skyen. De spiller en nøkkelrolle i å designe skyinfrastruktur og arkitektur, samtidig som de sikrer at systemene er sikre og i samsvar med gjeldende regelverk. Videre kan skyutviklere bidra til automatisering og effektivisering av utviklingsprosesser gjennom DevOps-praksiser, samt utvikle løsninger for dataanalyse og håndtering av store datamengder.

Kompetansen til en skyutvikler er også verdifull for bedrifter som søker rådgivning om hvordan best å utnytte skyteknologi. Utdanningen har derfor også fokus på å bygge en dypere forståelse som igjen gir kandidaten en "bestillingskompetanse" som er en stor fordel for ethvert selskap i utviklingsprosesser for bedre anbud, deltakelse og innflytelse på det endelige resultatet og utbyttet.


Ettersom skyteknologi fortsetter å forme fremtiden for digital forretning, vil rollen som skyutvikler være avgjørende i mange sektorer.

Praktisk informasjon

Det vil være fysiske samlinger på Kongsvinger, i tillegg legges det opp til nettsamlinger.

Samlingsdatoer for 2024: (med forbehold om små endringer)

  • 23.-24. april 
  • 28.-29. mai
  • 21. august
  • 24.-25. september
  • 30. oktober
  • 12.-13. november

 

Søknadsfrist og opptak

Søknadsportalen åpner 15. mars. Søknadsfrist 21. april.

Generell studiekompetanse eller godkjent realkompetanse (som viser minimum 5 års relevant yrkespraksis). 
Alle søkere må i tillegg dokumentere minst 2 års arbeidserfaring. Dette dokumenteres med arbeidsattest som skal inneholde fra/til dato og stillingsprosent (eller antall timer).

Studiet ligger søkbart under «Betalings- og oppdragsstudier: Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi - Termin vår 2024»

Forbehold om nok søkere for opptak.

Hva koster det?

Studieavgift: kr. 45.000,- 

I tillegg kommer semesteravgift  for 3. semester og kostnader til litteratur. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Utstyr- og programvarekrav

Det er forventet at hver student stiller med egen internett-klar bærbare datamaskin med ferdiginstallert ordinære tekstbehandlingsverktøy og nettleser. Informasjon om annen nødvendig programvare vil bli gitt i tilknytning til de forskjellige modulene der det er behov.

 

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.

Bilde av Annelise Eng-Øvermo
Studieveileder
Bilde av Bård R. Gunnerud
Studieprogramansvarlig