English version of this page

Fakultet for anvendt økologi, landbruksfag og bioteknologi

Vi tilbyr utdanninger fra bachelor til doktorgradsnivå, innen bioingeniørfag og bioteknologi, jordbruk og skogbruk, utmarksforvaltning og anvendt økologi. Fakultetets forskning fokuserer på bærekraftig produksjon, bruk og forvaltning av biologiske ressurser som vilt, fisk, skog, kulturplanter og husdyr, samt produkter og tjenester som utvikles fra biologisk materiale. Det forskes dessuten på ulike menneske- og dyrehelserelaterte temaer gjennom en en-helse tilnærming.

To studenter sitter på laboratoriet foran mikroskoper. En av dem holder en grønn plante i hånden, og de ser begge grundig på den.

Bli kjent med fakultetet

Fakultetet har et internasjonalt miljø, med forskere og studenter fra hele verden. Vi er lokalisert på tre forskjellige studiesteder, Evenstad, Blæstad, Hamar.

Hamar har vi utdanninger og forskning innen bioingeniørfag og bioteknologi, på Blæstad innen jordbruk, og på Evenstad innen anvendt økologi, utmarksforvaltning og skogbruk.

578 studenter
116 ansatte
Anna Beata Seniczak sitter i en åker med gule blomster i forgrunnen.

Jordbruksutdanning i 100 år - Blæstad jubilerer

5. november 1923 gikk de første elevene inn dørene på småbrukerskolen på Blæstad. I 2023 er det et levende og framtidsrettet studiested som ønsker velkommen til feiring.

Fakultetets utdanninger er nært knyttet til forskningen, og studenter deltar aktivt i mange av våre forskningsprosjekter. Vi er internasjonalt orientert både i utdanning og forskning, og deltar i en rekke internasjonale nettverk.

Vi er vertskap for forskerskolen IRSAE (International Research School in Applied Ecology), som består av 13 partnerinstitusjoner og et stort antall unge forskere. Vi er også medlem av den nasjonale forskerskolen Photosyntech, som også har et bredt internasjonalt nettverk.

Vi driver utdanninger og forskning på høyt internasjonalt nivå, selv om mange av problemstillingene vi jobber med er regionale. Tilsvarende jobber vi med internasjonale problemstillinger på et regionalt nivå.

Våre studier

Bachelor

Master

Årsstudium

Studier for utvekslingsstudenter (engelsk)

Våre forskergrupper

Bioteknologi

Jordbruksfag

Skog- og utmarksfag

Hanskekledd hånd som holder opp en dypfryst tråd med oksesæd.

Forsker på fruktbarhet

Med over 60 millioner kroner skal Høgskolen i Innlandet forsøke å gjøre avlsindustrien i Norge bedre. Nedfryst oksesæd står sentralt.

– På sporet av bjørnens hemmeligheter

Bjørnens vinterdvale er et mysterium: Hvordan kan den ligge rolig i et halvt år og komme ut like frisk om våren? Forskere henter ut bjørner fra hi for å finne svar.

Aktuelt

Arrangementer

, Scandic Hotel, Lillehammer

The International Wildlife Congress of 2025 aims to bring together wildlife scholars, researchers and practitioners from all over the world to share findings, discuss management and conservation issues, and start new collaborations.

Her finner du oss

Kontaktinformasjon