Bachelor i pedagogikk, fleksibel

Hvis du vil lære mer om læringsprosesser og grunnlaget for læring, er dette bacheloren for deg! Studiet er samlingsbasert.

Studiested
Lillehammer
Studiet varer
3 eller 6 år
Studieform
Heltid, Deltid og Samlingsbasert
Studiepoeng
180
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Ordinær søknadsfrist
15. apr. 2024
Tre studenter sitter å jobber med laptopene sine oppe. To damer og en mann. Mannen har på blå genser og lue, den ene damen ahr langt mørkt hår, har på briller og turkis genser, den andre damen har blondt hår i sideflette og strikket beige genser.

Om utdanningen

Denne utdanningen er et fleksibelt, samlingsbasert bachelorstudium. Studiet er normert til tre år på heltid og seks år på deltid. Studiet tar opp pedagogiske utfordringer og knytter disse til endring og utvikling av vilkårene for oppvekst og opplæring.

Pedagogikk er læren om oppdragelse og undervisning. Pedagogikken henter kunnskap og synspunkter fra en rekke ulike vitenskaper som for eksempel filosofi, psykologi, sosiologi og historie. Faget har både en teoretisk og en praktisk side, og handler om hvordan de store samfunnsoppgavene som oppdragelse, opplæring, undervisning og utdanning påvirkes av politiske, sosiale, økonomiske og verdimessige betingelser. Sentrale spørsmål i pedagogikk handler om hva som påvirker mennesker og samfunn gjennom læring, utvikling, sosialisering og opplæring. 

Denne bacheloren skal sette deg i stand til å analysere, forstå, vurdere og utvikle prosesser knyttet til læring, oppdragelse og formidlingsarbeid rettet mot både enkeltindivider, grupper og organisasjoner. Aktuelle temaer gjennom bachelorløpet er pedagogisk filosofi, sosialisering, danning, utdanningshistorie, utdanningspolitikk, spesialpedagogikk, utviklings- og endringsarbeid og mediepedagogikk.

Jobbmuligheter

Pedagoger som har kunnskap om læringsprosesser, utvikling og tilrettelegging av opplæring har kompetanse som et samfunn i endring har bruk for. Gjennom bachelor i pedagogikk får du en bred innføring i ulike deler av pedagogikkfaget, som blant annet spesialpedagogikk, pedagogisk utviklingsarbeid, mediepedagogikk, samt rådgiving og veiledning. Du får kompetanse som er relevant for flere yrker både i offentlige og private virksomheter. Eksempler på arbeidsområder:

  • Jobber innen oppvekst- og utdanningssektoren (for eksempel i samarbeid med lærere og barnehagelærere, administrasjon, ledelse, rådgiving og veiledning, SFO)
  • Offentlig forvaltning (NAV, utdanningsforvaltning, saksbehandling)
  • Organisasjons- og kompetanseutvikling
  • Rådgiving og veiledning
  • Medier, kommunikasjon og formidling

Med bachelor i pedagogikk får du ikke undervisningskompetanse.

Om samlinger og oppmøte

Dette studieprogrammet er samlingsbasert. Emnene har 50 % oppmøteplikt på all undervisningsaktivitet. Dette innebærer oppmøte på studiested Lillehammer på samlingsdager, samt deltakelse på aktiviteter som foregår igjennom nettbasert undervisning.

For heltidsstudenter vil det bety til sammen 8 samlingsdager på Lillehammer hvert semester, samt fra 2 til 4 nettseminarer.
For deltidstudenter vil det bety til sammen 4 samlingsdager på Lillehammer hvert semester, samt fra 1 til 2 nettseminarer.

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Opptakskravet er  generell studiekompetanse eller opptak på bakgrunn av realkompetanse

Har du fullført et årsstudium i pedagogikk kan du søke deg direkte inn på 2.året av bachelorprogrammet via lokalt opptak

Poenggrenser 2023

Ordinær kvote: Alle kvalifiserte
Kvote for førstegangsvitnemål: Alle kvalifiserte
Kvoter og poenggrenser kan du lese om her

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Videre utdanningsmuligheter

Etter fullført bachelorgrad kan du bygge på utdanningen med masterstudier hos oss, for eksempel:

I tillegg kvalifiserer utdanningen til å søke opptak til masterstudier ved andre høgskoler og universiteter i inn- og utland.

Studiested Lillehammer

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav? Kontaktt vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.

Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med:

Bilde av Kristina Brodal Syversen
Studieprogramansvarlig
Bilde av Christina Louise Börjesson
Studieveileder