Master i pedagogikk

Pedagogikk er faget for deg som ønsker å studere og forske på læring, kunnskapsutvikling, formidlingsoppgaver og kompetansehevingstiltak. Denne masteren er samlingsbasert.

Studiested
Lillehammer
Studiet varer
2-4 år
Studieform
Heltid, Deltid og Samlingsbasert
Studiepoeng
120
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Søknadsfrist
15. apr. 2024

Studiestart

Studiestart for dette studiet er 22. august.

Om utdanningen

Studiet gir innsikt og øving i vitenskapelig tenkning og i pedagogisk forskning. Du får anledning til å spesialisere deg innenfor ulike emner og forskningsområder i faget. Det kan eksempelvis være emner av teoretisk karakter innenfor pedagogisk filosofi og idéhistorie, eller emner knyttet til områder som skoleforskning, didaktikk og teknologi, barn og unges oppvekst og sosialisering, eller voksnes læring. Underveis i studiet arbeider dere med problemorienterte oppgaver innenfor de ulike emnene. Hvert av emnene avsluttes med en eksamen.

Aldri før har kunnskap vært viktigere for samfunnsutviklingen. I kunnskapssamfunnet er det stort behov for personer som har innsikt i hvordan kunnskap blir til, hvordan den formidles, hvilken betydning den kan ha og hvordan bruken av den kan vurderes og kritiseres. Pedagogikk er faget for deg som ønsker å studere disse prosessene og kan tenke deg å arbeide med læring, kunnskapsutvikling, formidlingsoppgaver og kompetansehevingstiltak.

Studiet passer for deg som allerede har en bachelor i pedagogikk eller spesialpedagogikk, lærerutdanning eller førskolelærerutdanning/ barnehagelærerutdanning. Studiet er også egnet for deg som har en bachelor innen psykologi, som barnevernspedagog, sosionom, sykepleier eller vernepleier, med nødvendig tilleggsutdanning i pedagogikk. 

Jobbmuligheter

Masterstudiet i pedagogikk skal utdanne kompetente og reflekterte pedagoger som kan jobbe på ulike områder og nivåer i samfunnet.

Studiet kvalifiserer for ulike typer pedagogisk arbeid innenfor offentlig og privat sektor, som for eksempel ledelse og utviklingsarbeid i organisasjoner, i næringslivet og i offentlige virksomheter ,samt tilrettelegging for kompetanseutvikling og undervisning på ulike nivå. Pedagogiske ferdigheter er etterspurt blant annet hos ledere og rådgivere. Studiet gir også kompetanse for forskning, utrednings- og utviklingsarbeid innen pedagogiske felt.

Studiet egner seg for studenter med spesiell interesse for og/eller erfaring fra arbeid med ulike former for opplæring, utdanning, oppdragelse og danningsprosesser. Dette kan dreie seg om for eksempel lærere, barnehagelærere og andre med profesjonsutdanninger hvor pedagogiske praksiser er relevant. Det kan også være for aktører innen organisasjoner, bedrifter, fritidssektoren med flere. 

Masteroppgaven kan bestemme hva du vil jobbe med:

  • Forskerutdanning; masterstudiet gir innsikt i vitenskapelig tenkning og metode og kan kvalifisere for videre forskerutdanning
  • Forsker og underviser innen høyere utdanning
  • Utdanningsansvarlig i bedrift, kommune eller fylke
  • Internasjonalt arbeid innen pedagogikk (barn, unge, voksne m.m.)
  • Pedagogisk-psykologisk-tjeneste
  • Skoleledelse eller barnehageledelse
  • Forlagsvirksomhet, lærings- og forskningsmateriell, kursmateriell m.m.
  • Undervisningsrelatert arbeid, for eksempel arbeid med etter- og videreutdanning, nettstudier m.m.
  • Pedagogisk formidler, f.eks. museumspedagog
  • Profesjonell byråkrat i departement, fylke eller kommune
  • Veileder, coach
  • Og mye mer  

Om samlinger og oppmøte

Progresjon og oppmøtekrav

  • Studiet kan tas over to år på fulltid, eller fire år på deltid. Heltid- og deltidsstudenter følger samme samlingsbaserte undervisning, men heltidsstudenter tar 30 studiepoeng per semester, og deltidsstudenter tar 15 studiepoeng. Om du ønsker å gå heltid eller deltid velger du etter opptak, eller justerer underveis i studiet.
  • Undervisningen foregår samlingsbasert på studiested Lillehammer. Dette gjelder for både heltid og deltid. 
  • Masteren gir 120 studiepoeng.

I de fleste emner er det krav om obligatorisk oppmøte. For å vite hvor mye oppmøte som kreves i hvert enkelt emne, vennligst se emnebeskrivelsen for hvert enkelt emne i studieplanen.

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

Opptakskrav:

Bachelorgrad eller tilsvarende avsluttet utdanning med en fordypning på minst 80 studiepoeng innen pedagogikk.

Fullført minimum 3-årig lærerutdanning gir også grunnlag for opptak.

Bachelor i barnevern, sosialt arbeid, vernepleie eller psykologi sammen med minst 30 sp. pedagogikk eller spesialpedagogikk i tillegg gir også grunnlag for opptak.

Gjennomsnittskarakter må være C eller bedre.

Heltid eller deltid velges etter opptak.

Les mer om søknad og opptak

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjon som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Utveksling

Internasjonal erfaring og kompetanse er viktig, spennende og gir i tillegg fordeler i arbeidsmarkedet. 

Studiemodellen legger ikke opp til ordinær utveksling, men datainnsamling eller feltarbeid for masteroppgaven kan organiseres i utlandet. 

 

Videre utdanningsmuligheter

Masterstudiet gir innsikt i vitenskapelig tenkning og metode, og kan kvalifisere for videre forskerutdanning.

Studiested Lillehammer

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav? Kontakt vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.

Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med:

Bilde av Christina Louise Börjesson
Studieveileder