English version of this page

Master in special education - Sustainability, inclusion and participation

Studiet er avlyst og det blir ikke studiestart høsten 2024.

Studiested
Lillehammer
Studiet varer
3 år
Studieform
Deltid, Samlingsbasert og Nettbasert
Studiepoeng
120
Undervisningsspråk
EN
Oppstart
August (Ingen oppstart 2024)
Søknadsfrist
15. apr. 2024

Om utdanningen

Denne masteren gir deg mulighet til å utforske tradisjonelle måter å forstå spesialpedagogikk på, men enda viktigere, så vil du bli introdusert for alternative teorier og perspektiver innenfor spesialpedagogikk. Du vil få inngående kunnskap om hvordan filosofi, teori og etikk setter oss i stand til å analysere og kritisk reflektere over spesialpedagogikkens fortid og nåværende tilstand. Ved å engasjere deg i konsepter som bærekraft, inkludering og deltakelse, vil dette studiet gi deg en konseptuell forståelse av endring som design for å være en drivkraft mot et samfunn basert på sosial rettferdighet og likeverd.

Hvem passer studiet for?

Dette studiet passer for deg som allerede har en bachelorgrad innen områder knyttet til menneskelige relasjoner, utvikling og/eller læring. For eksempel: spesialpedagogikk, sosialt arbeid, velferd og utdanning.

Krav om arbeidserfaring

Dette studiet krever at du som søker har minimum 2 års fulltids relevante arbeidserfaringer med barn og/eller voksne innenfor en pedagogisk kontekst.

Undervisningsspråk

Studieprogrammet gjennomføres i sin helhet på engelsk.

Jobbmuligheter

Studiet vil gi deg kompetanse for et yrkesliv som vektlegger bærekraftig utdanning for mennesker med nedsatt funksjonsevne og forståelse for hvordan sosiale strukturer kan konstruere inkluderende miljøer for marginaliserte grupper. Med en mastergrad i spesialpedagogikk kan du jobbe i ulike stillinger i for eksempel pedagogisk og psykologisk rådgivningstjeneste (PPT), hjelpeapparater for barn og unge, barnehage, skoler, bofellesskap/omsorgsboliger og flyktningmottak. Andre aktuelle arbeidsarenaer kan være offentlig forvalting, omsorg, kriminalomsorgen, helse- og sosialsektoren, arbeidsinkludering, kultursektoren og frivillig i ulike organisasjoner.

Med en mastergrad i spesialpedagogikk har du ikke formell undervisningskompetanse i det norske utdanningssystemet.

Om samlinger og oppmøte

Dette er et deltidsstudium med en varighet på tre år  (75 % progresjon) og 120 studiepoeng. Studiet blir gjennomført i en serie på seks intensive studiesamlinger over de tre studieårene.

Du skal gjennomføre ett kurs per semester, med fem frivillige samlinger og tre obligatoriske undervisningsseminar hvert semester. Undervisningen vil foregå ved studiested Lillehammer, men all undervisningen vil være digital og streamet på nett.

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfristen er 15. april.

Opptakskravet er bachelorgrad eller tilsvarende fullført grad og minst 2 års arbeidserfaring.

Du må laste opp følgende dokumenter i søknaden din:

  • Vitnemål fra bachelorgrad og karakterutskrift (utenlandske grader må tilsvare norsk bachelorgrad i henhold til kravene som stilles for godkjenning av utenlandsk utdanning gjennom Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse)
  • Et essay om dine teoretiske ferdigheter, som beskriver din erfaring og dens relevans for programmet (maksimalt 1200 ord)
  • Arbeidsattest som bekrefter minst 2 års relevant arbeidserfaring på heltid med barn og/eller voksne innenfor en utdanningskontekst. Dette må skrives av arbeidsgiveren din. CV blir ikke akseptert. Attesten må angi om det er heltid eller deltid (hvis du har hatt deltidsstillinger så må timer eller stillingsprosent inkluderes i referansen. Deltidsarbeid regnes om til heltid)
  • Hvis du ikke er norsk statsborger: En kopi av passet ditt

Kvalifisering og rangering av søkerne er basert på dokumentene som er etterspurt ovenfor. Hvis det er flere kvalifiserte søkere enn ledige plasser på programmet, kan kandidater bli kalt inn til intervju.

Programmet er åpent for søkere fra EU/EØS, nordiske land og Norge.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Studiested Lillehammer

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.

Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med:

Bilde av Christina Louise Börjesson
Studieveileder